Ve své době to pro mě byla naprosto jedinečná podívaná, prostě úžasná sci-fi série. Dnes dávám hvězdičky hlavně z nostalgie. Ještě, že jsme chytali polskou TV, kde tohle běželo tuším pod názvem "Kosmos 1999"...(5.4.2006)

"Kosmos 1999" byl totálním kultem pro většinu dětí, jejichž rodiče chytali na přelomu 70. a 80.let polskou televizi, a přes poměrně silně dávkovanou porci děsu, obsaženou v některých dílech, nechali své ratolesti dívat se. Já to štěstí měl. Čtyřhvězdičkové hodnocení je ode mě taková opatrnost, protože jsem tenkrát přece jenom byl v oblasti filmové SF i horroru absolutní panic, a tak jsem na všechny ty boje s příšerami a agresivními mimozemšťany hleděl s vytřeštěnýma očima a třásl se nefalšovanou hrůzou, ale kdo ví, jak by to na mě působilo dnes. Jedno vím jistě: tohle nebyl žádný Star Trek - největší důraz byl kladen na dobrodružnost a akční atraktivnost jednotlivých epizod, a na nějaké dlouhé tlachání tam nezbýval čas. Společně s Charlieho andílky nebo Hammer House Of Horror další z populárních seriálů 70.let, které znám díky našim severním sousedům, a které u nás bohužel nikdy neběžely.(9.8.2007)

V italské verzi figuruje naprosto originální skříplavá melodie Maestra "M"..!(11.8.2008)

Na tomhhle seriálu jsem vyrost, takže.... kam se hrabe Star Trek... :-)(26.5.2004)

No musím říct, že ačkoliv efekty pro mě nejsou u seriálů to nejdůležitější, tady to byla jedna z těch věcí co nejvíc zaujaly. Ať už zpodobněním měsíční základy, hvězdných lodí či celých planet. Pokud to porovnám třeba s takovou první, druhou řadou TNG nemůžu se zbavit dojmu, že ty modýlky prostě vypadají líp. Co se příběhů týče na dobré úrovni, postavy taky celkem sympatický a Maya Catherine Schell byla prostě úžasná nejlepší epizody: 1x20 - The Last Sunset, 1x24 - The Last Enemy, 2x18 - The Bringers of Wonder, part 1, 2x19 - The Bringers of Wonder, part 2, 2x24 - The Dorcons(5.9.2009)

No je to vykrádačka skvelého STAR TREKu, ale má svoje kúzlo, a už len to, že vesmírne plavidlo predstavuje celý Mesiac, klobúk dolu.(15.3.2011)

• dr.jacoby

Hudba Ennio Morricone (unknown episodes).(9.11.2008)

Protože nebydlím blízko polských hranic, uviděl jsem tenhle seriál poprvé v roce 2009, čili doslova deset let po událostech :-) No, budoucnost nebyla taková, jak si jí představovali, ale to seriálu neubírá na kráse. Když pominu ten nesmysl s odpálením měsíce, zmizení většiny hlavních postav mezi první a druhou sérií a spíše akčně orientované příběhy, tak je to dobrý sci-fi seriál. Mnohé dnešní by se od něj mohyl učit. Plus je to po původní Mission Impossible další společný projekt tehdejších manželů Martina Landaua a Barbary Bain, tuhle dvojici mám rád.(27.5.2010)

Ja som to sledoval v Maďarskej TV a na tú dobu spomínam rád pretože sa tam občas objavovali super veci.Väčšinou to bol sobotný koktail zostavený z dvoch filmov a medzi tým nejaké kraťasi /Muppet show a podobné/.(19.5.2010)

Stejně, jako Mr.Apache jsem kdysi sledoval v polské TV, před nedávnem jsem si tento seriál stáhl a podíval se znovu na několik dílů. Doba značně pokročila a dnešní divák je značně zmlsaný, 30 let staré triky a představy o technice budoucnosti jsou pochopitelně úsměvné, děj (dynamika) se poněkud vleče ... ALE - KDYŽ SE ČLOVĚK ZAKOUKÁ A NAVÍC ZOHLEDNÍ DOBU VZNIKU, TAK MUSÍ HODNOTIT VELMI KLADNĚ. Na rozdíl od většiny dnešních seriálů nestíhá bezduchá akce akci, ale co díl, to povídka a ne jednotlivé akce, více či méně násilně spatlané do rádobycelku.(13.3.2007)

Jako malý jsem tento seriál sledoval na rakouské televizi. Dlouho jsem pak nemohl přijít na jeho název. Pátral jsem po něm roky. Až jsem ho vypátral, doslova jsem hltal informace z internetu. Pak jsem z eBay sehnal model raketky :) i obě sezóny na DVD. Klenoty mé sbírky.(28.5.2008)

• P/\/EL

prob*haha, tohle vypadá dost příšerně. Ale možná se na to podívám. Příde mi to jako typický svý době poplatný naivní sci-fi..jasně, jeden z největších nešvarů sci-fi.....je ta hrozná omezenost..co se týče designu, módy apod. Nj, i takovej Star Trek - přecijenom king sci-fi seriálů...TOSka, hrozný 60tý léta.....hlavně...móda žen...účesy a tak....pak Star Trekovský filmy...taky...příliš 70ko a 80kový účesy a Next Generation....zase 80./90. ....tady když vidim ty zvonáče, tak mě to fakt rozesmívá...............vždycky mě to na sci-fi dost iritovalo, přitom by stačilo trošku zapojit víc fantazii....najmout víc koncept artistů.................Fuj, a ta Vaše nostalgie....brrr...(13.1.2011)