Reklama

Reklama

The Beast with 1,000,000 Eyes

  • USA The Beast with a Million Eyes (více)

Obsahy(1)

Na Zemi přistává raketa s mimozemšťanem, který hned hlásí: „Život na mé rodné planetě brzy zanikne, proto se stěhuji sem k vám. Ale potřebuji celou planetu pro sebe. Proto nejdřív ovládnu všechna zvířata a s jejich pomocí se vypořádám s lidmi. Všechna zvířata na Zemi budou mýma očima, a tak mi můžete říkat „Netvor s miliony očí“... S útoky zmanipulované fauny se musí vypořádat i obyvatelé osamocené farmy v Kalifornii: Allan (Paul Birch), jeho žena Carol (Lorna Thayer) a jejich dcera Sandy (Dona Cole). (p6qwre)

(více)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEVÝSLOVNÝ HORROR! ZKÁSONOSNÝ A DĚSIVÝ!!!___Všechno špatně. Tímhle se asi Roger Corman (tady v roli výkonného producenta) svým vnoučatům chlubit nebude. Název slibuje béčkově hororovou jízdu, ale mimozemšťan, obdařený více jak milionem smyslů, se ve filmu poprvé ukáže až v jeho posledních sekundách a to formou, která připomíná letmé líné vykouknutí mé křečice Šmudlinky, když z otvoru pelíšku zjišťuje, co za zrní jsem jí zase do mističky přisypal. Kosmické plavidlo, ve kterém alien bydlí a pomocí rádiových vln ovládá mysl okolních zvířat a lidí (v reálu jedné farmářské rodiny a jejich podivínského souseda), se nachází kdesi na texaské poušti a vypadá jako kuchyňský robůtek. „Vzteklý“ pes štěká ledabyle na kameru, aby se neřeklo, nepřátelské ptáky tu supluje jedna vycpanina havrana, vrhaná proti kameře. Herecké výkony jsou pak odpovídající úrovni tohoto filmového šrotu, netečné a nezúčastněné. A tak jediný, kdo to aspoň trochu prožívá, je Chester Conklin, který svými přepjatými gesty dává na vědomí, kdo že tu byl v dávných letech hvězdou němých filmů. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudné sci-fi o mimozemšťanovi, který dokáže ovládat mysl zvířat a některých lidí, a dělá tím starosti jedné venkovské rodině. Ideální ukázka filmu, u nějž se nejprve vymyslel bombastický název a zvučná reklama, aby snímek nakoupilo co nejvíc kin, a až poté se začalo řešit, o čem film vlastně bude. A že není třeba o ničem, to už tvůrcům hlavu nelámalo. Celý film se jen kecá, herci se ani nesnaží hrát a titulní monstrum si „užijete“ asi vteřinu na konci filmu (na ten avizovaný milion očí však už rozpočet nebyl). V konkurenci mnohem zajímavějších béčkových hororů poloviny padesátých let je tohle právem zapadlá lacinost. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bláznivý mimozemšťan sa rozhodne za ´´výdatnej´´ pomoci veselých zvieratiek ovládnuť našu planétu. Snímok nemožno zaradiť ani do kategórie zlých filmov takého Eda Wooda, ani tam kde vládol samotný kráľ Roger Corman, samozrejme bavíme sa o podradnom žánri. THE BEAST WITH A MILLION EYES balancuje niekde na hranici. Proste zlý film bez nejakého precedensu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Rozprávačom je mimozemšťan so šťastne zvoleným hlasom rešpektu svojho herca. Oči číhajúce spod kameňa či vesmírnej rakety pri úvodných titulkoch napomáhajú atmosfére. Celé úvodné titulky sú výbornou zmesou výjavov, ktoré by sa dali nazvať pojmom surrealizmus. Hlavným kladným hrdinom je rančer farmy mimo ľudí, starajúci sa o farmu a svoju rodinu, ženu, dospievajúcu dcéru a nemeckého ovčiaka. Ich nezhody sleduje za zdvihnutou záclonou sused, pri ktorého zobrazení sa využíva zlovestná hudba. Neznámy, neznesiteľný zvuk niečoho asi letiaceho porozbíja určité sklené nádoby a okná. Atmosféru robia aj mŕtve vtáky. Herecké výkony sú primerané úlohám, ktoré nie sú nijako špeciálne, a po čase začnú byť otravné, herci uveriteľní, so správnou dikciou. Scény napätia nefungujú, lebo obeť a útočník nie sú spolu v jednom zábere a krvavá akcia v nich nie je zobrazená. Dej je samozrejme predvídateľný a niektoré scény sa pričasto opakujú (útok vtákov). Nuda sa dostavuje vždy, keď čakáte niečo nadprirodzené, ale tvorcovia vám doručia len poznanú realitu ovplyvnenú niečím neznámym. V bitke dvoch chlapov sa falšujú údery, tým pádom filmu veľa kvalít neostáva. Film s premárneným potenciálom, na ktorého naplnenie nestačil rozpočet a asi ani schopnosti tvorcov. Výhradu mám aj voči prostrediu. Báť sa tam, kde sú palmy, mi nedáva žiadnu logiku. V závere sa za postavy trochu hanbíte a vizuál ku koncu nie je zase dostatočne zrelý na to, aby desil či vzbudzoval rešpekt. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Corman tento film nerežíroval, ale produkoval. Bohužel, vcelku zajímavý námět o tom, jak zmanipulovaná zvířata útočí na obyvatele farmy kdesi v odlehlé části Kalifornie, je zazděn špatnými hereckými výkony a ukecaným scénářem, který základní myšlenku vůbec nerozvíjí, ale pouze dokola opakuje scény, ve kterých různá zvířata(většinou ptáci) útočí na lidi. Kvůli nízkému budgetu je spousta scén úplně mimo: útoky ptáků na auto = maketa vrány vržená proti přednímu sklu, útoky psa na farmářovu ženu = někdo vedle kameramana psa dráždí, a ten cení zuby a štěká. Chester Conklin, který je zde v malé roli souseda farmářské rodiny, hrál od roku 1913 asi v milionu němých filmů. Tomu odpovídá jeho herecký výkon, plný grimas a rozmáchlých gest. Má zde i jednu scénu šitou na tělo, za doprovodu piána vyjde z domu, opláchne si obličej vodou (grimasa), poškrábe se na zadku (grimasa) a pak si o dveře poškrábe i záda (opět grimasa)___Ze začátku jsem chtál dát 3 *, díky zábavným špatným hereckým výkonům a nepovedeným scénám, ale to vše se bohužel brzo okouká, už to tak legrační není a poslední třetina byla jenom nuda.___Nevím jestli se tímto filmem inspiroval Hitchcock, když v roce 1963 natočil Ptáky, ale s největší pravděpodobností se jeho názvem inspirovali tvůrci Futurami, kteří svůj druhý celovečerní film nazvali The Beast with Billion Backs. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama