Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Prázdninové dobrodružství čtyř dětí a jejich zvířecího kamaráda, šimpanze Doda. Na počátku června to uprostřed rozkopaného bojnického zámku, zdejších lázeňských bazénů a sousední zoo vypadalo pro nadšeného radioamatéra Janka (Emanuel Hason) a jeho sestru Moniku (Katka Šulajová) na báječné, i když ničím výjimečné prázdniny u vody, se zvířátky, či na různých závodech a jinak plné letního nicnedělání. Sourozenecká dvojka se ale záhy rozrostla o obrýleného Sovu, který přijel strávit volno u dědečka. Pan profesor vede archeologické výzkumy na hradě, a protože spolupracuje s jejich maminkou, zdejší kastelánkou, seznámili se ti tři hned po jeho příjezdu. Poslední se do party dostala Elen (Daniela Magálová), kterou nejprve neměli vůbec rádi, protože přijela se svým tátou pro Doda. Elenin otec je ředitelem švýcarské zoo a chce si šimpanze odvézt na chov. Tomuhle opičákovi všechno prochází, i když je to rošťák k pohledání – je to prostě jejich nejvíc největší miláček. Hlavně Monika ho nechce vydat. Nicméně ani s těmito starostmi jim neunikla tajemná návštěva z jižní Ameriky. Proč don Romero (Milan Kňažko) a jeho krásná ošetřovatelka tak podezřele krouží kolem rekonstruovaného hradu? Proč se tolik zajímají o profesorovu mapu hradu? (chamonix)

(více)

Recenze (20)

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na dětství, navíc natáčená v překrásném prostředí jednoho z nejkrásnějších slovenských hradů. Další generace ho možná už tolik neocení, ale to nic nemění na tom, že jde o skvělý napínavý seriál pro děti a mládež, které už se dávno netočí a pravděpodobně ani točit nebudou, protože dnešní děti si s americkým odpadem bohužel bohatě vystačí, tak proč by se naši filmaři snažili na tuto kvalitu navázat, když to děti už mnohdy ani neocení. Nám stačilo dobrodružství okořeněné napětím, ale dnešní děti už potřebují mnohem víc akce, jinak se nudí... ZAJÍMAVOST: Režisér Radim Cvrček natočil s téměř totožným štábem jako Safari i další seriály a filmy. Často se v nich objevují herci Lubomír Kostelka nebo Peter Debnár. V roce 1991 režisér natočil ještě seriál Safari za kuchyňou, kde se zmiňovaní dva herci objevují znovu a s nimi také Karol Čálik ze seriálu Safari. VZKAZ PRO JURAJE (giaruj): Titulní píseň k seriálu nezpívá Michal Dočolomanský, ale Peter Lipa!!! Snad jen hluchý by to nepoznal:-) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tentokrat nostalgicky, ale len nostalgicky, i ked i teraz sa na to dobre kouka( .pozn.red.faktom je zasa, ze Nemam rad ked su zvieratka v putach otrokara alebo v kleci ) / nechavam bokom/ a hlavne ze vonia za zeleninovym vyvarom a pecenou cuketou s ryzou. Och, ked tam vidim Joefa Doczyho, Karola Calika, Petra Debnara..az mi srdce plesa... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Safari! Safari! Safari! Levy a dupot kopýt. Safari! Viem, že sa vydarí. Safari! Tigre a stáda opíc. Safari! A slnko do tvári. Tráva je po pás, vedie nás stopár. Tu si smieš zakričať. Príroda velí, musíš byť smelý, čaká nás Afrika. Safari! Safari! Už dobrodružstvo tuším. Safari! Chlapci aj dievčatá. Safari! To dušu krásne vzruší. Safari! Deťom a mláďatám. Páľava budí, zvieratá, ľudí, na lov bez zbraní. Príroda velí, musíš byť smelý. Poďme ju obrániť. Safari! Safari!..." http://www.youtube.com/watch?v=XvJcSNOqDBY ** ()

Lennier 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva. S akou radosťou som každú nedeľu doobeda čakal na ďalší diel tohto dobrodružstva. Kto si vtedy neprial byť členom tejto partie, ktorá natrafí na veľké tajomstvo ukryté pod Bojníckym zámkom? Kto by ako dieťa nechcel nájsť poklad ? A premeniť tak prázdninovú nudu na dobrodružstvo...Vynikajúce herecké obsadenie, kde boli skvelí nielen detskí herci (Hason, Šulajová, Magálová), ale aj celá plejáda dospelých - Dibarbora, Dočolomanský, Čálik, Kňažko, Debnár, Cigánová, Kocúriková. Pre vtedajšie deti absolútna špica slovenskej produkcie. Svadobné prstienky z drôtu v jaskyni mám v pamäti dodnes. Exteriéry Bojníc, koktavý Pipišta, prvé lásky - to všetko robí tento príbeh krásnou spomienkou. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Kdo by zase nechtěl být jedním z děcek, která si prožila léto na zámku obleženém obrovskou ZOO? Našlapovat znovu po rozpálených dlaždicích kůpaliska z osmdesátých let, pít limonádu z povoskovaných kelímků, a pak se vracet domů s někým, kdo Vám zastavil srdce jen tím, jak se zpod těch svých culíků usmál. Komu by v tu chvíli vadilo, že je to na pozadí šedého sídliště s vozoparkem, kde se bok po boku prolínají nejpomalejší čtyřtakty s nejrychlejší dvojtakty historie? Pak je tak trochu vedlejší, že má ten seriál co do smysluplností kilometr daleko k nějaké dokonalosti. V tu chvíli je totiž vedlejší všechno. Mnoho štěstí ale tahle nostalgie bohužel nepřináší, spíš je to takové pravidelné připomenutí se paní Smrti. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Kvetinárstvo, v ktorom kupuje riaditeľ švajčiarskej ZOO (Pavol Mikulík) kvety, sa nenachádza v Bojniciach, ale v Prievidzi, pri hoteli Magura. Navyše, odchádza odtiaľ autom cez námestie Jozefa C. Hronského, cez ktoré autá nepremávajú. (ČSFD)
  • Detské hviezdy dostávali honorár vo výške 120 Kčs na deň. (Raccoon.city)
  • Herci museli podpísať zmluvy, kde sa vzdávali odmien. Seriál sa totiž vysielal takmer vo všetkých krajinách komunistického bloku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama