Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie se rozrůstá vysoko, hluboko i do šíře. Jako rakovina prorůstá společností. Tlumí, mate a odráží její imunitní reakce. Má mnoho hlav, mnoho podob. Jsou v ní různí lidé, od opravdových padouchů, kterým záleží jen na sobě až po lidi, kteří si jen chtěli trochu přilepšit. Od hlavounů až po pěšáky. V prvních šesti dílech se střet Cattaniho a mafie teprve začíná, v síti uvíznou jen malé ryby a velké teprve začínají uznávat, že někdo jako komisař existuje a že s ním budou problémy... Chobotnice je jedním z těch mála seriálů, který ukazuje, že boj proti organizovanému zločinu je trpký, obtížný, nekonečný, žádá si trpělivost, žaludek a nestačí, že jste odvážný, chytrý a máte kolem sebe pár spolehlivých přátel. Slabší **** ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď budu mluvit obecně k celé sérii.... Tento seriál jsem vídal v TV, když jsem byl hodně malý. Doteď vím, že se mi strašně líbil, i když jsem si už nepamatoval přesný děj. A dodnes si pamatuju scénu, kdy zastřelili Coradiho. Teď, když vychází celá série na DVD se nemůžu dočkat každého pátku, kdy vyjdou další díly. Vše začíná tajemnou až strašidelnou úvodní hudbou filmu, která navozuje až trošku strachu. Děj se točí okolo doktora Cataniho, který se pustil do boje s mafií na Sicílii a postupně odhaluje, jak je tato chobotnice propletena, až do nejvyšších pater společnosti a to nejen na Sicílii a dokonce nejen v Itálii. A nakonec, když si myslíte, že je vyhráno, tak se ukáže, že v podstatě se nic nestalo a mafie jede z vesela dál. Občas je to trošku skličující, když vidíte, co všechno je možné a jak to v tom světě chodí. Když jsem jednou shlédnul 2 díly po sobě a během těchto dílů bylo mafií zabito asi 10 lidí, měl jsem dost špatný pocit... Zajímalo by mě, jak moc je to vzdálené realitě, ale myslím, že asi ani moc ne, což je dosti strašidelné... Nejlepší ze všech řad je každopádně čtyřka, kde děj opravdu graduje a všech 6 dílů jsem viděl během dvou dnů, protože jsem se nemohl odtrhnout. A hudba, ta se neskutečně povedla a jen dokreslu tu temnou a depresivní ráži celého seriálu.Howgh! ()

Reklama

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najpamätnejších seriálov, ktoré boli kedy u nás uvedené. Už v 80tych rokov sa stal kultovou záležitosťou, o ktorej sa všade hovorilo, skrátka každý to sledoval. Teraz, keď seriál postupne vychádza na DVD sledujú ho okrem starých priaznivcov aj tí, ktorí ešte nemali tú možnosť a môžu porovnať kvalitu tohto výnimočného krimi seriálu s úrovňou seriálov, ktorými nás v dnešnej dobe po desiatkach zaplavujú televízne stanice. V prvej sérií sa dej rozvíja veľmi pozvoľne, divák sa zoznamuje s mnohými postavami, ktoré ho potom doprevádzajú aj v ďalších sériách. Veľmi zaujímavé je ako sa malé mafiánske postavičky, ktoré sa javia ako veľmi malé ryby menia na krvilačných žralokov. Pamätné postavy prvej série : Sante Cirinná, Alfredo Ravanusa, profesor Laudeo, profesor Cannito, a samozrejme advokát Terrasini (mafiánska strana), komiár Corrado Cattani, Titti, Elsa Cattani, komisár Altero,Leo De Maria, Anna Caruso, Don Manfredi ... Pozoruhodnú hudbu k prvej sérii zložil Riz Ortolani, neskoršie série s výnimkou sérií 8 a 9 hudobne doprevádzal Ennio Morricone. Seriál môjho detstva rozhodne odporúčam všetkým milovníkom napínavých príbehov, ale počítať treba aj s tým, že štastného konca sa dočkať nemusíte. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasika, která ve své době byla možná populární ale dnes již nemá co nabídnout. Seriál, se začne rozjíždět až někdy po prvních dvou epizodách a ani poté nenabídne nic co by překvapilo nebo udrželo diváka v napětí. Nejvíce mě na seriálu štvalo, že se až moc zaměřuje na osobní život hlavního hrdiny a kvůli tomu plyne dost pomalu a brzdí kriminální část, která je sama o sobě docela zajímavá. Ani nevím jeslti budu mít chuť podívat se na další řady tohoto seriálu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dílo, které oplývá skvělými výkony hlavních herců, ale taky neobyčejně propracovaným scénářem. A nemluvě o tom, že snad ani lépe nemohl být ztvárněn marný boj proti podsvětí a organizovanému zločinu mafie. Hlavní postava zosobněná Michelem Placidem je nezapomenutelná. Všimněme si, že u nás měl tento výborný seriál premiéru v čase reálného socialismu. Dost možná aby soudruzi ukázali, jak se žije za kopečky? No nic k seriálu, To ovšem nic nemění na faktu, že první dvě části skutečně odsýpaly. Poté sice už to postrádalo gradaci, ale přesto se dá jistě říct, že to bylo nadprůměrné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama