Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál mojej mladosti. Podrobnejšie ho dobre zhodnotil Wacoslav1, takže ja len zbežne. Prvé 4 série s Cattanim sú už klasika. Drsný mafiánsky seriál, ktorý mafiu nijak neglorifikuje, ale práve naopak. Ukazuje aké to sú svine a že boj s nimi je krutý a spravodlivosť ťahá za kratší koniec, čo nakoniec zdolá aj legendárneho komisára. 5-6 séria s novým komisárom boli štýlom iné. Nezmenil sa len hlavný hrdina a prostredie, ktoré zavítalo aj do Čiech, ale hlavne doba. Chápem prečo to veľa ľudom nesadlo, ale kvalitatívne to nejak extra nekleslo. Siedmu sériu venujúcu sa vyriešeniu smrti Cattaniho mám najradšej a nechápem jej tak nízke hodnotenie. 8-9 retro séria venujúca sa začiatkom legendárneho mafiána Tana ešte za jeho detských čias je proste štýlom zase niekde inde. Tempo majú miestami až príliš pomalé, ale keďže sú výrazne kratšie, tak sa to dá raz zhliadnuť. Posledná séria ktorá uzatvára Tanov príbeh bola pre mňa sklamaním. Pôsobí strašne lacno televízne a záver je vyslobodením nielen pre postavu Tana ale aj pre diváka. Ale už len kvôli tomu, že je definitívnym ukončením jednej veľkej ságy, tak stojí za zhliadnutie. V seriály sa objavilo kopa zaujímavých postáv mafiánov, ktorí kuli pikle a kopa kladných si to riadne odskákala. Ikonická je rovnako Morriconeho hudba, ktorá seriálu dodáva depresívnu atmosféru. Celkovo to je seriál, ktorý sa oplatí vidieť, či už máte mafiánske seriály radi alebo nie. Pôvodný CZ dabing stojí za to. Holt stará škola. Rozhodne sa vyhnite tomu novému z AXN. 8/10. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokud se dá o nějakém filmu či seriálu říct, že dobře vystihuje skutečnou atmosféru místa a doby, je to právě tenhle. První série líčí začátek sisyfofské práce komisaře Cattaniho a také začátek jeho osudového boje proti mafii. Příliš problémů s výpravou tohoto seriálu tvůrci zřejmě neměli, takže jim naštěstí zbylo dost na kvalitní mezinárodní obsazení. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na televízny kriminálny seriál "Chobotnica" (La piovra) som spolu s mojimi rodičmi pozeral s otvorenou hubou a zatajeným dychom. Písal sa rok 1985, mal som vtedy osem rokov, mnohému z toho som vôbec nerozumel, ale zachvátila ma atmosféra, dramatickosť a akcia tohto koprodukčného titulu. V nudnej programovej štruktúre štátnej socialistickej televízie to bolo niečo nezvyčajné. Silne som držal palce odvážnemu policajnému inšpektorovi Corrado Cattanimu v jeho zarputilom boji s mocnou sicílskou mafiou. *** ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkný a velmi pravdivý seriál o Italské mafii. Dlouho jsem uvažovala, jak seriál ohodnotit. Celkově se mi seriál hodně líbil, ale docela často obsahoval slabší scény, které nebyly pro děj zase až tak důležité. Obzvlášť ze začátku se příběh rozjížděl docela pomalu. Navíc seriál obsahuje až příliš mnoho jmen, které si musí člověk pamatovat, aby dokonale chápal všechny souvislosti. S tím se ale samozřejmě u této tématiky počítá, jenže je problém to všechno na první shlédnutí pochytat. Chobotnice se mi opravdu hodně líbila a velmi ráda se k ní zase někdy vrátím. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal seriál z 80.let, kde ústřední postavu Corrada Cattaniho dabuje Jan Kanyza. Dostanete se do víru zápletek italské mafie, které šlapá na paty inspektor Cattani. Výborná doprovodná hudba a vůbec je to celé chytlavé, dramatické a na tu dobu velmi vydařený seriál, na kterém si smlsl skoro každý v době, kdy komančové nám pouštěli jen Fantomase, Angeliku atd. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)
  • Corrado Cattani (Michele Placido) používal v prvých štyroch sériach zbraň "Colt Python". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama