Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když nehoda zanechá právnické eso Henryho Turnera (na Oscara nominovaný Harrison Ford) zcela bez paměti, musí on i jeho žena (na Oscara nominovaná Annette Bening) čelit obrovské výzvě a znovu vybudovat svůj vztah a začít znovu. Společně zjistí, že druhá šance na život může být druhou šancí na lásku. (Magic Box)

Recenze (59)

castor 

všechny recenze uživatele

Úspěšný (avšak chladný) advokát, který po náhodném incidentu přichází o paměť. Hledá sám sebe, vlastní tvář i rodinu, nachází skutečné hodnoty života ve smyslu „mějme se všichni rádi“, které jsou na míle vzdálené honbou za úspěchem a vydělanými dolary. Dosud se neptal, neřešil, co druzí chtějí. Své rodině prostě dával to „nejlepší“. Teď dostal šanci začít znovu. A s pravými hodnotami. V případě předchozích řádků překvapí jméno režiséra. Na Mika Nicholse je to prostě docela učesané, přímočaré a plné morálních plků. Herci fajn, atmosféra fajn, ale celkově je to nevýrazné. Karty jsou velmi brzy jasně rozdané a někde od půlky se nemáme čeho chytit. Určitě překvapí jméno scénáristy! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle málo známý kousek s Harrisonem Fordem ráda, viděla jsem ho během let několikrát a čas od času se k němu vracím, je to pro mě takové filmové pohlazení... Příběh úspěšného právníka, jehož kariéru přetne ozbrojené přepadení obchodu a on schytá kulku, je zajímavý, poutavý, místy dojemný a hlavně krásně lidský..  K tomu nutno dodat, že Harrison Ford a Annette Beningová tvoří moc pěkný filmový pár, na který se mi příjemně kouká.. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Utrpení bohatého Werthera. Dravý právník s tváří Harrisona Forda je postřelen, jeho mozek se zresetuje a on přichází na to, že chce žít jiný život než ten dosavadní. Naneštěstí pro  nás jako diváky nemá jeho volba  oporu v náhlém prozření, ale pouze v události a následcích, které nemůže nijak ovlivnit. Obvykle neřeším miscasty, ale v tomhle případě mi bylo Forda vyloženě líto – ve fázi žraločího právníka byl skvělý, když měl ale přepnout do dospělého člověka s čistou duší, narazil na své herecké limity. A rozhodně to není pěkný pohled. Ta bezradnost z něj totiž doslova sálá – a ne, tvůrčí záměr to nebyl. Podobně laděný příběh musí stavět na emocích - ty ale nepřicházejí. Těžko řešit existencionální otázky v prostředí exkluzivní adresy na horním Manhattanu v apartmánu o rozloze tří rodinných domů. Takto z pohledu Hollywoodu vypadá krize a skutečný život. Respektive si jej takto představoval tehdy třiadvacetiletý JJ Abrams. Buďme vděční za to, že časem dospěl. Jsou filmy, co s roky zrají. V tomto případě tomu tak skutečně není. Ten film možná počítá s tím, že jsme všichni jako hlavní hrdina: s kulkou v hlavě jsme přišli o některé funkce mozku.  Je mi líto. Nepřišli. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když se úspěsný právník po vážném úrazu ocitne v situaci, kdy se musí znovu naučit mluvit, číst a chodit, změní to (poměrně pochopitelně) jeho pohled na život. Z perfekcionisty, který býval kritický ke každému, kdo nesplňoval jeho vysoké nároky, se stává muž, který si začíná uvědomovat, že v životě jsou důležitější věci než peníze a image. Film plný zdánlivě nedůležitých, zato kouzelných momentů (převržená sklenice s džusem, obejmutí vrátného), který dokazuje, že Harrison Ford má na víc než jen na hraní cool dobrodruhů. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Sentiment, sentiment, sentiment, pouze příležitostně prokládaný horami nudy. Těžko říci jak by film vyzníval, kdyby producenti (dobře jim tak!!!!!!) na poslední chvíli neodmítli hudbu Georgese Deleurea. Každopádně za tento film by se všichni zúčastnění měli spíš stydět, než aby se jím ve svých filmografiích chlubili.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Malé cameo si zahrál JJ Abrams. Dělal poslíčka, co donesl do Henryho domu jídlo. (Terva)
  • Ve filmu si měl zahrát i Rob Reiner. Jeho scéna však byla vystřižena. (Terva)
  • Nechybělo mnoho a Harrison Ford úlohu Henryho odmítl. Důvodem byla obava, aby nebyl zaškatulkován do role právníka, kterého ztvárnil již ve snímku Podezření (1990). Když ale zjistil, že postava Henryho představuje právníka jen okrajově, na nabídku kývl. (oje)

Reklama

Reklama