Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

B.enka 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepopírám svou zaujatost vůči J.L. Já tu buchtu prostě vůbec, ale vůbec nežeru. Možná za to může fakt, že se u nás vždycky jela v neděli po obědě....a člověk u toho mohl třikrát usnout a stejně vždy, když se probudil, tak to tam furt bylo. Neuvěřitelně dlouhá stopáž na krimi seriál. Zároveň jsou mi kromě starší dcery všechny osoby krajně nesympatický, melou kraviny a vůbec jim to není trapný. DOBŘE ale já to říkala, že jsem proti téhle věci zaujatá. ()

Cherubin 

všechny recenze uživatele

Seriál, který svojí vlastní osobitostí řeší nejrůznější zločiny, od lehkých po těžké, řeší život policajtů i detektivů, vnáší prvky odlehčení formou rodny komisařky...A dokázal přežít roky, i nové díly jsou stále zajímavé a nápadité. Lehčí detektivní seriál, u kterého se i zasmějete a hlavně odreagujete. Já teda alespoň jo... ()

Reklama

agathon 

všechny recenze uživatele

Mám rád Francii. A tenhle seriál je maximálně francouzský po všech možných i nemožných stránkách: věrné reálie, typický humor-nehumor a už od Moulinových dob ve francouzské kriminálce nezbytný akcent na sociální otázky. Škoda jen té klesající úrovně dialogů a vyčpělosti zápletek... a toho, že v pozdějších dílech se někam poděla ta překrásná maghrebanka Zora:-) ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemný seriál. Áno, epizódy boli dlhočizné, často šablonovité, dabing V.G. hrozný, a vysmiate tváre na konci každého diela trapné, ale v konečnom dôsledku sa to dobre pozeralo, postavy boli sympatické a dej bol zaujímavý. Nepotrebujem si pri detektívke hrýzť nechty od napätia. Tí Francúzi majú niečo do seba. Novú sériu som nepochopila, žiadna náväznosť ani vysvetlenie, pokus o akčnejší imidž zjavne nevyšiel. ()

saluckaf 

všechny recenze uživatele

Ježíš Julie Lescaut je seriál na kterém jsem doslova vyrostla. Seriál je super jeden z prvních kriminálních seriálů kde je hlavní hrdinka žena, ale co víc je to i maminka dvou dcer. Její lidský a přátelský přístup k podřízeným je obdivuhodný. Je to bezva máma, bystrá komisařka. Véronique Genes odvedla výbornou práci role jí sedí jako prdel na kastról. Škoda jen, že se postupně původní tým rozpadl. První díly se mi líbí nejvíc, ale ty nové mají také své kouzlo. Můžu na to koukat pořád dokola. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • V jednom díle je zmiňováno, že se Mike Tyson účastnil OH v Atlantě. To ve skutečnosti není pravda. (Dawid199)
  • Na autě komisařky se dost často mění registrační značka. Zatímco u domu a i v pozdějších dílech je obvyklá 753AMG91, hned poté u popelářů je registrační značka s dvojkou navíc 7532AMG91, která se pak vyskytne i na stanici, u výjezdu, v márnici a v nemocnici. Registrační značka bez dvojky, tedy 753AMG91, se objevuje hned u školy, tedy po popelářích, později opět u školy a při únosu ve štěrkovně. (marcel5)
  • Modrý Renault už je vedle popelářského auta, když se řidič vrací, avšak na dalším záběru, kdy řidič běží ke dveřím, modrý Renault teprve najíždí vedle popelářského vozu. (marcel5)

Reklama

Reklama