Reklama

Reklama

Krajní meze - Série 1 (1995) (série)


Králové písku (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Když je jeho výzkumný projekt zastaven a uzavřen, Dr. Simon Kress se nehodlá jen tak vzdát a tajně zachrání několik svých objevených mimozemských životních forem a přesadí je k sobě do stodoly, kde jim vytvoří podobu marťanského prostředí. Zde je nechá růst, aniž by komukoliv vyzradil, co zde skrývá, ani svojí ženě Cathy. Během tohoto experimentu tyto tvory sleduje a učí se od nich, ale pak Kress udělá osudovou chybu s katastrofálními důsledky. (CANNIBAL)

(více)

Recenze (21)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom slušný seriál. Super na ňom bolo, že sa nič nestalo, ak ste vynechali aj celú sériu, nijako to na seba nenadväzovalo, teda až na tých pár častí, kde sumarizovali predchádzajúce série. Pre ľudí, čo majú radi kombináciu sci-fi, hororu, je to proste klasika. Naozaj slušné. V deväťdesiatych rokoch to bola konkurencia Aktov X, aj keď tento seriál je vlastne remake staršieho seriálu. Tento film je ale iba prvými dvoma časťami prvej série, pokiaľ si správne pamätám. A začiatok to malo teda naozaj parádny. Tieto dve časti sa stali takým vzorom, ktorým sa viac-menej riadili všetky časti. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá adaptace GRRM povídky, která však přece jen za textem pokulhává. Snad za to může delší stopáž, snad prostě neuměl štáb přetavit ani za pomoci autora předlohy v roli konzultanta geniální text do sevřeného útvaru s patřičnou syrovostí, snad... Vyšinutí hlavní postavy vědce Simona bylo ovšem luxusně podáno a také variace na hru Simon Says mě pobavila, takže jednu hvězdu přidám. Každopádně dobrý start seriálu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě jeden z nejlepších dílů první série (nikoliv však nejlepší). V rámci celého seriálu se jedná o dobrý nadprůměr. Nic víc. V seriálu pak byla celá řada daleko více podnětnějších dílů, zejména v rámci řady druhé. Takže shazovat celý seriál, jak to dělá DaViD'82, je velice nefér, skoro to pak vypadá, jako by seriál pořádně ani neviděl a skončil někde v první půlce první série, která svou kvalitou byla skutečně spíše nižší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beau Bridges sa do role klasického šialeného vedca vžil tak, akoby mu šlo o Oscara. Zdárne mu sekunduje jeho otec, pričom spomienky na mŕtveho brata môžeme považovať za čisto rodinný vtip, nasmerovaný na Jeffa, ale asi skôr nie, i keď bohvie... Boh ale nevedel, čo Simon stvára vo svojej kôlni, inak by mu nedovolil si na neho hrať pred svojou kolóniou malých Marťanov. Ale bacha, žiadni humanoidi, pekne hnusné malé potvory, ktoré sa budú vo voľnej prírode milovať s termitmi. Pre mňa životná úloha tohoto nie príliš populárneho herca. ()

Mr.Jokker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký otec vs vesmirní šváby. Bohužel ty brouci až tak chytrý nebudou a mají rádi masíčko. Kdo taky nemá a jednou jak ochutnas lidský už nejde jít zpátky k rosebefu. Zajímalo by mě jestli v té knižní předloze ty brouci spapaj i malyho. To by si teprve smsli přece jen to nejmladší masíčko bývá to nejsladší. Hodnotím teď mám hlad z 10seti ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Helen Shaverová, která zde sehrála roli manželky Dr. Simona Kresse (Beau Bridges) Cathy, se zúčastnila natáčení nejen jako herečka, ale také jako režisérka. Celkově měla roli v sedmi epizodách. (CANNIBAL)
  • Film byl natočen přesně 30 let po odvysílání poslední epizody původního seriálu. (CANNIBAL)
  • Ve filmu je možné vidět hned tři generace herecké dynastie Bridgesů. Jedná se o jediný projekt, ve kterém se objevil Lloyd Bridges, jeho syn Beau a vnuk Dylan hráli spolu. Trojice ztvárnila děda, otce a syna Kressovi. (CANNIBAL)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama