Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

(seriál)
  • Česko Zákon a pořádek (více)
Ukázka z filmu 12
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1999–2024), 391 h 3 min (Minutáž: 40–46 min)

Tvůrci:

Dick Wolf

Režie:

David Platt, Peter Leto, Jean de Segonzac, Alex Chapple (více)

Scénář:

Julie Martin, Warren Leight, Brianna Yellen, Robert Brooks Cohen (více)

Hrají:

Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Ice-T, Christopher Meloni, BD Wong, Tamara Tunie, Diane Neal, Stephanie March, Dean Cain, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(25) / Epizody(551)

Elitní oddělení newyorské policie, Útvar pro zvláštní oběti, pod vedením odvážné a soucitné kapitánky Olivie Bensonové, vyšetřuje a hledá spravedlnost pro oběti a přeživší ohavných zločinů. (SkyShowtime)

Diskuze

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Pěkně tu diskuzi v posledních měsících flákáme :))...
Souhlas s andersonem, epizoda 9x12 byla výborná! Neuvěřitelně bestiální vrah, kterého (překvapení!) nikdo nehoní, protože se jeho tělo najde vedle poslední oběti. Netradičně vystavěný příběh, sakra hutná atmosféra, neočekávané vyústění a pachuť hnusu vyvolaná bestialitou zločince peroucí se s morálními zásadami a pojetím spravedlnosti. Brilantí!  
Ovšem předchozí díl o netradční bezdomovecké "rodině" plné manipulátorských sviní skrývajících své pravé motivy za jakýsi zákon přežití byla stejně kvalitní.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

IX. séria --- ERIKA CHRISTENSEN ako pomstychtivá agentka FBI bola skvelá. A som rád, že z malej MAE WHITMAN, kedysi televíznej dcéry doktorky Austinovej, vyrástla taká talentovaná a nádejná mladá herečka.

bistron

bistron (hodnocení, recenze)

Po dlouhý době sem kouknu a už jsme dobrý?! Lidi nevědí co je dobrý... Kromě prvního dílu je zatím osmá série o něco slabší...

woody

woody (hodnocení, recenze)

8x01 - začala nová řada a nikdo nic? asi to tak bude lepší, protože to bylo slušné wtf, asi největší od dílu s antraxem... Ekoterorismus, wtf? (dabing prozatím stále stejný, díky za to) ... A zmodrali jsme, lidi si neváží dobrých věcí.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Souhlas! Epizoda 7x19 se vrátila kvalitativně na začátek série, a po chvílemi i hodně slabých dílech přišla pecka do slabin... Překvapilo mě, jak Lou Diamnod Phillips zapadnul do své role - kdyby mi někdo říkal, že zrovna on bude hrát sadistického sexuálního násilníka, a že bude výborný, nevěřil bych. A celkově opět, krom psychického vypětí, pořádná dávka emocí a další posun ve vývoji postav. Chris Meloni a Mariska Hargitay si zaslouží absolutorium!

woody

woody (hodnocení, recenze)

7x19 - Po delší době opravdu černý a tvrdý díl... A zjevně ovlivní i další vývoj postav.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

7x18 - Musím říct, že po dost dlouhé době epizoda, která se mi líbila! Možná bych mohl mít výhrady proti tomu, že je zbytečné, aby se tohle dělo přímo v rodině jednoho z hlavních hrdinů, ale to je asi tak všechno. Výborně odehraný a vystavěný příběh - a musím říct, že americký právní systém mi je čím dál nesympatičtější ;).

woody

woody (hodnocení, recenze)

jj, antrax byl moc i na mě... kritika Bushovy vlády, homosexuálové... byt ani tohle není špatné, ale cekal bych to u angažovanější puvodni serie L&O ... chce to zase nějaké sériové vrahy a násilníky, něco jako díl s telefonátem od děvčete ze sklepa...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

7x05 - Tenhle díl nebyl ani tak zásadní, co se týče samotného vyšetřování (motiv pro vraždy se dal velmi rychle odhadnout), jako spíš měl vyvolat v divákovi hledání po odpovědích na otázky, které zazněly u soudu. Měl právo zabít gaye, kteří nakazili AIDSem mnoho dalších lidí? Nebo šlo jen o puhou pomstu? Je morální, izolovat osoby s vysoce nakažlivou nemocí? Kam až může dojít restrikce v zájmu blaha veřejnosti? Takže souhlasím, tahle epizoda byla svým způsobem průměrná, ale myslím, že snahou tvůrců nebylo ani tak točit kriminální drama, jako upozornit na tyhle problémy. Viz postava otce jedné z obětí v podání Billa Smitroviche a jeho závěrečný výstup u soudu.
7x06 - Další z epizod, u které mi bylo chvílemi na zvracení.  Úvod na hřišti, kdy zazní výstřel, a k zemi padne malé dítě, byl hrozný... A najednou se na scéně objevují nepokrytě otevření náckové s hubami plnými nenávistných rasistických řečí a odvolávají se na první(?) dodatek Ústavy, která jim zaručuje právo na svobodu vyjadřování. Musím říct, že těch 45 minut, co L&O trvá, mi bohatě stačilo, měl jsem po skončení vážně dost. Humus.
 
O nějaký týden později... Řekl bych, že po velmi slibném začátku se sedmá řada poněkud zasekla... Nejsou to ty staré dobré psychicky deptající případy, ale spíš úvahy na "celospolečensky vážná" témata jako svoboda slova, homosexuální páry vychovávající děti, právnická morálka atd. Vždy jsem na "SVU"oceňoval a ocěňovat budu jeho přesah, kterým se nemůže pochlubit mnoho seriálů, ale už toho je nějak moc. Vytrácí se duch "zvláštních obětí"... Btw epizoda o antraxu byla pořádný úlet.

woody

woody (hodnocení, recenze)

7x04 - jj, agitka proti steroidům však naštěstí šla stranou kvůli Stablerově výpovědi... A velmi přesvědčivé. Na poli televizních seriálů mají skutečně jeden z nejlepších hereckých ansámblů (ale to není u L&O nic neobvyklého)...
7x05 - řekl bych spíše jeden z průměrných až slabších dílů. Kdyby rozvedli tu detektivní část, udělali by lépe, naproti tomu všechno skončilo jen na půli cesty - přiznal se bez otálení, soud celkově nijaký, Finnova linie se synem taky tuctová, celkový klimax žádný...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Kašli na to a radši popojedem...
7x04 - zajímavý vývoj od úvodního přepadení. Ale ve chvíli, kdy došlo na agitku "Hoďme to na steroidy" ta epizoda začala trochu skřípat. Ale nevadí, protože nejpodstatnější v tomhle dílu byl pro mě další nakouknutí do Stablerovy duše. Scéna u terapeutky neměla chybu - touha po pomoci, obviňování, podezírání, rezignace, emoční katarze, nedůvěra... budu se opakovat, ale sláva celému hereckému týmu!!

woody

woody (hodnocení, recenze)

Kdo to tady srovnává s the shield? tyhle pubertální výkřiky si nech od cesty?

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

woody: V uvode epizody kapitan spomenul, ze Stabler ma nejaku akciu tusim v Harleme. :-)

woody

woody (hodnocení, recenze)

7x03 - Připojuji se. Dokonalý díl. Tempo, herecké výkony a dialogy. Jen tak dál. (uniklo mi to, kde byl Stabler?)

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

Na NOVE (7x03) - na STV (7x07) - absolútne THE BEST epizóda akú som kedy na TV obrazovke videl. A som rád, že to dievčatko zachránili, napriek tomu, že v skutočnom živote je to bohužiaľ obvykle naopak. Na konci som - a nehanbím sa to priznať - mal slzy v očiach. Smrť pedofilom a výrobcom detskej pornografie ! - a kto videl, pochopí moje emócie. Apropo, to že medzi nami chodia podobní nenápadní "Ričrdovia" ma desí viac než čokoľvek iné.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

7x03 - Tak tohle bylo něco!! Brilantně napsané - i když by cynický šťoural možná řekl, že tu holčičku měli na konci najít už mrtvou. Ale po těch předchozích víc než čtyřiceti minutách psychického vypětí  jsem rád, že ji zachránili. Tahle epizoda byla i tak temná až běda... Z každého detailu na tvář Bensonové mě mrazilo a bylo mi vážně bídně. Otřesné.

vaskor

vaskor (hodnocení, recenze)

Tak tenhle díl je vůbec první,který jsem kdy viděl z tohohle seriálu,ale musim říct,že mě celkem dostal. Určitě to je minimálně velmi nadprůměrná kriminálka

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

7x02 - A mně se tenhle díl nelíbil. Těžko popisovat, ale přišlo mi to příliš vykonstruované, imho zbytečně zabředávající až někam do eugeniky. Úplně jsem nepochopil, co nám tím autor chtěl říct - snad jen kromě toho, že některé ženské jsou manipulativní mrchy, a že výjimeční lidé jsou nacisti. A bohužel mám pocit, že Estella se vrátí, ten konec to docela naznačoval...

woody

woody (hodnocení, recenze)

7x02 - perfektně napsaný díl... Ten závěr mě dorazil: "Je dokonalá."

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Souhlasím, premiéra sedmé řady (navíc ve skvělém čase - od nového týdne dokonce už ve 21:55 !!) mě velice potěšila... A úvodní díl byl naprosto perfektní. Základní sestava je výborná, ale lidi od SVU si umí pro svůj seriál skvěle vybrat i hostující hvězdy, Robert Patrick toho jedůkazem. Morálně opět nejednoznační díl plný otázek. A Stabler čím dál zajímavější, problematičtější, posedlejší. Asi se máme na co těšit.

woody

woody (hodnocení, recenze)

7x01 ... Jj, chybělo mi to. Po všech těch přímočarých příbězích v ostatních kriminálkách konečně ZaP... Znásilnil Patrick (famozni, jen co je pravda) už to děvče nebo ho teprve Stabler vyprovokoval? A což teprve Stablerova stupňující se zuřivost... Máme se na co těšit. (původní dabing beru samozřejmě jako velké plus).

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Taky jsem si všimnul... Vysílací čas je perfektní - dokonce jsem zaregistroval i ukázky. Tak ať to Nově hlavně vydrží. Btw v první epizodě bude hrát Robert Patrick, jsem zvědavý.

woody

woody (hodnocení, recenze)

od 8. 1. 2008 na Nově - Premiéra VII. řady... Děkujeme rovněž za normální vysílací čas, po CSI ve 22:00...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Tak musím říct, že šestá řada se hodně povedla! Celkově velice dobrá úroveň (i když dojem trochu pošramotilo závěřečné politicko-konspirační pojednání o využívání amerických vojáků), zajímavý vývoj především Stablerovy postavy a několik skutečně výtečných dílů. Hlavně epizody 6x17 a 6x18 si budu pamatovat dlouho...

woody

woody (hodnocení, recenze)

6x18: Nevěřil bych, že Martin Short si střihne tak ukázkového sviňáka... Výborný díl. Stejně tak i ten předcházející, jak zmiňuje Tyler.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

6x17 - Jeden z nejlepších dílů "L&O" vůbec!! Perfektní začátek s monologem násilníka podkreslující Stablerovy přípravy, pak víc než půlhodina výslechu a psychického vypětí. Špičkové herecké výkony, atmosféra, která se skutečně dala krájet podpořená detailní prací kamery a možná ještě lepším střihem. Psychologicky prokreslené dialogy a... závěr, který ani nemohl být lepší. Originální, temné, vyčerpávající, skvělé. Smekám klobouk.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Ano, já to tak beru, bylo to tam napsáno tak aby byly šance vyrovnané, ale píšu že já osobně z pohledu vyšetřovatele bych nad její věrohodností zapochyboval. Nemělo to vyznít, že si za to může sama

6x09 - Celkem všední. Jen mě zaráželo jak se Olivia chovala. Nechápal jsem, proč má vůči té psycholožce takovou averzi. Jinak, například ta schizofrenička - to už zde bylo párkrát předtím s různými obměnami...

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Začnu od konce - ta scéna se Stablerem se dala odůvodnit dvěma způsoby. 1) vyjela po něm nebo 2) reakce vystresované oběti, jak o tom mluvila Olivia... Tahle scéna tam byla právě kvůli pochybnostem vůči ní, a nutno uznat, že celý díl byl bravurně napsaný a zahraný, takže ve výsledku je to fakt 50 na 50 a záleží hlavně na diváckých sympatiích a vnitřním založení (případně zkušenostech), ke komu se přikloní.
Ale - ať už se chovala jakkoliv, ať už byla její minulost promiskuita sama, ať byla oblečená jako šlapka, pokud kdykoliv řekne jasné "Ne!" a chlap neskončí (nebo teprve začne, to už je jedno), JE to znásilnění. Málo platný... A je už jedno, co se dělo předtím.

woody

woody (hodnocení, recenze)

No ale ona taky nejednala ani pred padnym znasilnenim zrovna normalne - vyzyvavy obleček, vedela, ze je na mlade, rozvedeny, prijde za nim v noci a pak take to ke Stablerovi... jj, veril jsem vice jemu

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Byl oběť POUZE v případě, že ji neznásilnil... Pokud to ale udělal, rozhodně mi nevadí, co všechno se mu ještě do soudu stalo.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Ať už byl vinen nebo ne, byl snad ještě větší oběť než ona - vyhozený z práce, vláčen novinami. A neberu to, že z mužského pohledu, moje mamka také fandila více jemu :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

6x08 - Rozhodně výborný díl! A souhlasím s tím, jak to popisuješ - ze začátku trochu tuctové, ale s přibývajícím časem bylo jasné, že tohle nebude jen tak. A ač byl závěr se čtením rozsudku očekávatelný, naprosto dokonale do poslání celého dílu sednul. Velmi zajímavé a originální pojetí. (A plusové body za Shannyn Sossamon ;).)
Btw jak byste soudili vy?

woody

woody (hodnocení, recenze)

6x08: Začínalo to celkem tuctově, ale pak se znásilnění víc a víc zamotávalo a bylo vyloženě na divákovi, aby si udělal vlastní názor. Závěr to pak jen potvrdil... Perfektně napsaný díl, při tom boomu kriminálních seriálů je až s podivem, že jeden ze služebně nejstarších předkládá jiná a hlavně nová schémata v takovém množství jako SVU...
A Stabler zamrzel.

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

Tyler: říkal jsem si, že k tomuhle dílu něco napíšu; ale už není co, ty buzno :)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Aha, díky za info... Tak to mě vážně mrzí, že mi zrovna tenhle díl utekl. Samozřejmě hlavně díky Kyleovi.
6x07 - Psychologicky jeden z nejdrsnějších dílů L&O vůbec. Náboženský fanatismus křížený sexuální deviací a neuvěřitelně hustá atmosféra... Brilantní byl především začátek, a to nejen úvodní scéna zásahu a nález mrtvých dětí. Mám na mysli hlavně Huangův rozhovor s jednotlivými detektivy... Mimochodem, skvělý důkaz toho, jak výteční herci v L&O jsou.
Nedivím se, že za tuhle sezónu Mariska získala Zlatý globus a byla nominovaná na Emmy.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tyler: Tak to si přišel o výborný díl. Začal unosem maleho chlapce z oslavy. Jeho otce hrál prave Kyle. Chlapec se pozdeji nasel mrtvy v odpadcich. Podezrivali na zaklade vypovedi sousedovic kluka pedofila... Ale postupne se zacali vice zamerovat na sousedovic kluka. Ten se pak priznal, ze ho neumyslne zabil a vse svadel na sikanovani na detskem tabore, kam ho doporucil prave Kyle, ktery pak za to citil osobni zodpovednost. Ale Huang na tabore zjistil, ze sikanovany nebyl kluk, ale naopak sikanoval vsechny ostatni. Kluk byl mezitím zprosten obzaloby  a odchazel od rodineho soudu... Kdyz se to Kyle dozvedel zacal besnit, ochrance vzal zbraň a sociopatickeho hajzlika, ktery se mu predtim vysmal nekolikrat strelil do hrudi. Vsechno pak uhral na zločin v afektu a porota ho zbavila obvineni.

Moc dobre napsany dil. A navic dalsi z tech u kterých mi jen L&O dokáže předložit nějaký problém - zde právě asi jedinou moznou ochranu pred mladistvými vrahy, které "nejde naučit svědomí" a tedy je ani vyléčit.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

woody : Do e, to tam teď hrál i Kyle MacLachlan?! Kua, a mě se to nenahrálo...

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tyler: jj, také mi to ke konci přišlo uspěchané a dostat přiznání z vraha jen tím, že ho zavřou do kumbálu... Kéž by to bylo tak lehké ;-) Ale začátek skvělý.
A díl 6x05 - víceméně normální, až mě štvalo jak byla ta znásilněná manipulovatelná a že to bylo víceméně jasné ze začátku...

6x06 - mňamózní, když odhlédnu už jen od toho, že Kyle MacLachlan je božan jak prase ;-) Byl jsem plně na jeho straně, ačkoliv to jeho závěrečné doznání, že to nebylo v afektu bylo až moc nucené. A vůbec nastínil zajímavý problém, že s těmi mladistvými sociopaty už moc udělat nejde a jiná cesta už možná ani není, než to zatrhnout hned.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Tak co jste říkali na 6x04? Dost povedený návrat do světa monstrózních úchylů, jen mi trochu vadilo, jak v posledních minutách nastal rychlý spád událostí... Přišlo mi to trochu násilné.
Jinak ale chválím - a Doug Hutchinson (například Eugene Tooms vytrhávající játra obětem v "Aktech X") asi nikdy nebude hrát sympatické chlápky odvedle ;).

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

k třetímu dílu - asi jsem už moc dlouho na posvátné půdě právnické fakulty, ale mě nejvíc vytáčely ty "právní" argumenty tam:))

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Tak to já nadšení pro díl 6x03 nesdílím. Jen samé laciné moralistické pindání, nevěrohodné jednání puritánské matinky... Jediná rozumná v celém dílu byla Casey.

woody

woody (hodnocení, recenze)

6x03 - OMFG! Boží díl. To že nemáte vlastně komu fandit - sprostému moderátorovi, který šíří pod dojmem svobody projevu nesnášenlivé projevy, fanatická puritánka, která šíří morálku, kdy se jí to hodí a šestnáctiletá holčinka, která ze sebe dělá v pochybném seriálu šlapku... Vítej, L&O chybělo si mi!

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Jj, taky jsem rád, že je "L&O:SVU" zpět... A jsem rád, že nenastaly změny v dabingu.
První díl téhle série byl nepochybně zajímavý, ale teprve druhý mi dokázal, že jsem se na návrat Bensonové a spol. netěšil zbytečně. Dost hustá sonda do obchodu s čínskými imigrantkami, nepřehlednost této komunity... a navrch skvělá a stále krásná Ming-Na.

woody

woody (hodnocení, recenze)

6x01: Návrat do budoucnosti už nebude stejný :-)
Celkově ten díl nebyl až tak vyšťavující jako jiné, ale zápletka byla hodně znepokojivá (hlavně pro uměle oplozené maminky :-) a ta pointa - ta byla vyšťavující - to jsem měl pocit deja vu a říkal jsem si jak to bylo v te zaplave prison breaku a jiných bez L&O nudné a všední :-)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

No, mě ten čas ani nijak nepřekvapuje, na vysílací schéma Novy jsem si už zvyknul... takže já jsem spokojený ;).

woody

woody (hodnocení, recenze)

Od 10. 10. na Nově (středa) v nádherný čas 0.05 o půlnoci premiéra šesté řady! Děkujeme Nově a zároveň vzkazujeme ať nám s tím časem políbí šos... Ale což, nařídíme video.

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama