Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti

(seriál)
  • Česko Zákon a pořádek (více)
Ukázka z filmu 9
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1999–2024), 391 h 3 min (Minutáž: 40–46 min)

Tvůrci:

Dick Wolf

Režie:

David Platt, Peter Leto, Jean de Segonzac, Alex Chapple (více)

Scénář:

Julie Martin, Warren Leight, Brianna Yellen, Robert Brooks Cohen (více)

Hrají:

Mariska Hargitay, Dann Florek, Richard Belzer, Ice-T, Christopher Meloni, BD Wong, Tamara Tunie, Diane Neal, Stephanie March, Dean Cain, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(25) / Epizody(551)

Elitní oddělení newyorské policie, Útvar pro zvláštní oběti, pod vedením odvážné a soucitné kapitánky Olivie Bensonové, vyšetřuje a hledá spravedlnost pro oběti a přeživší ohavných zločinů. (SkyShowtime)

Videa (38)

Ukázka z filmu 9

Recenze (96)

riza-do 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky snad jenom za různorodost každého dílu. Svénář je opravdu vymakaný a kamera s hudbou nezaostávají daleko za ním. Snad jediné co bych tomuto seriálu vytkl je, že jakmile někoho vyslíchají zdá se být sebevědomí. Kdežto v normální životě je kdekdo z výslechu policajta rozklepaný, zvláště mělo by jít o policajty tohoto kalibru. Myslím, že své dělá i český dabing, jednak u v té sebevdomosti /dedukuju, originál jsem enviděl/ ale hlavně k většině postav se jim určený dabingový hlas nehodí. ()

Grogan odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná hovadina, která se snaží být rádoby realistická. Aneb vítejte ve světě, kde 98% mužů (je jedno, jaké profese či věku) nejsou nic jiného než úchyláci, kteří by znásilnili i svou babičku, kde si vyšetřovatelé dělají, co chtějí, pokud to slouží jejich účelům, kde se hroutí kvůli každému případu a emocionálně ho prožívají, kde ženy jsou v 99% jen nevinné chudinky, kde jsou případy většinou hrozně průhledné a prakticky nikdy není pochyby, kdo je vinen - jen pro to nashánět co nejvíc důkazů, třeba i přitažených za vlasy. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Po prvej serii davam za styri. Hoci som si na zaciatku myslela, ze co nove mozu priniest tzv.sexualne zlociny, aby to vystacilo na teraz uz 12 serii, ale cele ponatie serialu, herecke obsadenie a ta klasicka detektivna praca su proste ocarujuce! Plus sa neviem vynadivat na to kvantum hercov, ktori ucinkovali aj v seriel "Oz". Vidiet ich v pozitivnych rolach a nie ako vrahov, dealerov a znasilnovacov je naozaj matuce :D Edit: Po necelych 12stich seriach v priebehu cca troch mesiacov zvysujem o jednu hviezdu, serial je pre mna nieco neuveritelne, a to by som nikdy o seriale, kde nie su na prvom mieste vztahy, nepovedala. Hltam kazdy jeden diel a dufam, ze to takto pojde az dovtedy, kym nezosediviem a budem si musiet vyberat zuby do poharika na nocnom stoliku. Stabler, Benson, Tutuola, Cragen a Munch su proste bozi... ()

Facillitant odpad!

všechny recenze uživatele

Po technické stránce snad ucházející, ale obsahem je to jednoduše "odpad". Název "Útvar pro zvláštní oběti" znamená to, že detektivové se zabývají těmi nejpošahanějšími zločiny, které si scénárista vymyslel. Český dabing je sice příšerný, ale obávám se, že ani originál není o moc lepší. "Musíme ho zničit! Je to sexuální prrredátor!" ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sídliště, parkoviště u Billy. 6:00. Embéčko nacouvalo před svědky do modrého Hjundé. V klidu odjíždí. Koukám na to z okna. Rozhodl jsem se napsat komentář o lidské lhostejnosti. Byt, sídliště. 7:00. Usnul jsem na stole s kusem bagety v ústech. Sousto se úplně rozmočilo a nebylo již k pozření. Dolní město, Hlavní ulice. 8:00. Spěchám do práce a zahlédnu inkriminované Embéčko. Zapamatuju si značku. Vzpomenu na Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Vcházím do budovy soudu. Budova soudu, U křižovatky. 10:00. Svačil jsem kafe a cigára. Na chodbě jsem uviděl stát řidiče Embéčka. O hodinu později řeším dilema, zda ho udám nebo vezmu zákon a pořádek do vlastních rukou. Znovu si vzpomněl na Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. U Hnátků. 13:00. Sleduji řidiče. Teď sedím v restauraci asi dvě hodiny a čekám, kam se vydá dál. U Hnátků. 22:00. „Jáá si myšlím, žeee… žeee… tendle pží... pží… pží… případ! Že tendle případ můžeme uza… tento, no… uzavžít,“ povídám řidiči Embéčka, nyní mému kamarádovi. Byt, sídliště. 00:00. Koukám na Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti a říkám si, jak skvěle je to natočené, že je to jak ze života. Došlo mi, že i já jsem taková zvláštní oběť. Druhý den nato musí mé modré Hjundé odtáhnout. ()

Galerie (5 281)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě si scénáristé či sám Ice-T neodpustili vtípek týkající se jeho manželství s Coco Austin. Ve scéně, kdy detektivové odhadují velikost prsou jedné z obětí, Stabler (Christopher Meloni) odhadne její velikost prsou jako C, ale Tutuola (Ice-T) jej opraví: „D, I got a good eye.“ („D, mám to v oku“). Je to odkaz na skutečnost, že Coco Austin má právě tuto velikost prsou. (velkyvezir)
  • Rafael Barba (Raúl Esparza) byl prvním členem hlavního obsazení, i v titulcích, který nepracuje jako detektiv, ale jako ADA - žalobce. (TaNya_)
  • Dominnick Carisi (Peter Scanavino) nosí v 16. sérii výhradně košili s kravatou a sponou, od začátku 17. série jej ale můžeme vídat už jen v košili s vestou a kravatu mívá bez spony. (TaNya_)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama