Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejmilovanějších filmů s Michelle Pfeiffer, jeden z vrcholů retro vlny, která zasáhla Hollywood k 60. výročí počátků klasických hororů s monstry Universalu. Tehdy udělali nového Draculu, Frankensteina, po Vlkovi přišli na řadu i Jekyll a Hyde. Poprvé se přidali Louis s Lestatem... A každý z těchto filmů vnímám jako vybroušený diamant, nezastupitelnou část mého dospívání a zůstanu jim navždy vděčná. Vracím se k nim ve stále lepších kopiích a doufám, že nebudou nikdy zapomenuty a stanou se inspirací stejně jako jejich předchůdci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo, tajemné, stylové, fémka fatálka Pfeiferka, nepřehnané triky, lety jak v Opičím králi, výborný dabing Švehlíka, Urbánka, Čárové a Tondy Navrátila. A i hudba a kamera kvalitní. Tyhle devadesátkové mysteriozní scifíčka (myšleno že se k nám dostaly v první půlce devadesátek) měly něco do sebe, Batman, Flash.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustím z normální televize film. Občas překvapí něčím, co jsem ještě neviděl a tak se na to chystám celý dlouhý den s tím, že si ten film hezky pěkně v křesle před televizí užiju. Když jsem televizi půl hodiny před začátkem zapnul, tak tam běžely reklamy. Pak skončili reklamy, byla nějaká show, která následovně po čtvrt hodině skončila. Následovala asi čtvrthodina dalších reklam. Po této čtvrdhodině s právě čtvrthodinovým spožděním začal Vlk. Po asi deseti minutách do toho filmu dali reklamy. A v tu chvíli já myslel že chcípnu. Chápu, že slovo "krize" v naší zemi udělalo hodně, ale aby toho tv Nova využívala až takhle, to ať se na mě nezlobí. Film jsem nakonec nedokoukal, sehnal jsem si ho jinak. To prostě nešlo. Od té doby jsem se rozhodl, že si naše české televize kvůli filmu už nikdy nepustím, a pokud ano, tak ne v hlavní vysílací čas. Nemám za potřebí si film kazit snůžkou keců, kde je co levnější a co kdo komu doporučuje. A co víc mě naštvalo byl taky fakt, že samotnej Vlk mě vůbec nebavil. Vypadá to na zajímavý fantasy příběh s Nicholsonem v hlavní roli. Ale ve skutečnosti je to naprosto průměrný film s naprosto typickým dějovým průběhem. Všecko co průměrný film příběhově obsahuje v tomhle filmu je. Těží z původního nápadu a názvu Vlk, který mě okamžitě zaujal. Jenže to je taky všecko. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cynický šéfredaktor newyorského nakladatelství Will je svým okolím považován za inteligentního, leč mírně pesimistického muže („Jelikož dochází k tak rychlému ničení deštných pralesů - celý svět zanedlouho zaplaví nejrůznější viry! Zahubí prakticky celé lidstvo. Jen cituji „The New Yorker“. Všichni vědí, že bez deštných pralesů bude konec světa. Lze stejně tak tvrdit, že svět už vyhynul. Že umění je mrtvé. Místo umění máme popovou kulturu a televizi 24 hodin denně. Ženy znásilněné svým zubařem, co o tom tlachají v televizi. Hloubkové analýzy, proč ženy uřezávají mužům penisy.“), žijícího fádní život. Uprostřed vermontských lesů se však za úplňku po nemilém incidentu s vlkem leccos změní a rezignovaný muž je najednou bystřejší, cílevědomější a hlavně zatraceně jistější v kramflecích, takže ho paradoxně nevěra manželky a rivalita v práci, stejně jako setkání s podstatně mladší dcerou svého nového šéfa, nabíjí vlčí dravostí. Působivý thriller (nezaměňovat s hororem) legendárního Mikea „Absolventa“ Nicholse je podstatně silnější v civilnějších polohách, kterým kraluje (JAK JINAK) bezchybný Jack Nicholson. Noční, ryze akčnější sekvence mu už tak nejdou, nicméně i dnes po 14 letech působí minimálně nápaditě. Úchvatnou práci odvedl i zbožňovaný maskér Rick Baker. Atmosférické, mírně délkou přepálené, bohužel bez napětí a na výsledku se to tak musí podepsat!! Slabších 70%. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu je několikrát špatně ukázán měsíc. Vlk pokouše Willa (Jack Nicholson) přesně na úplněk, za pár dní na to ale vidíme měsíc ve fázi dorůstání a poté hned měsíc, který couvá, aniž by prvně byl další úplněk. (TaNya_)
  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama