Reklama

Reklama

Továrna na čokoládu

(TV film)
  • Velká Británie Chocolate Dreams: Inside Hotel Chocolat
Velká Británie, 2019, 2x44 min

Hrají:

Glynis Barber (vypravěč)

Obsahy(1)

Kouzlo čokoládových výrobků se na vánoce ještě umocňuje a všichni víme, že vedle chuti tu hraje rovněž svou roli jejich nápaditý způsob zpracování či balení... Ať už se o to přičinili Aztékové před mnoha staletími, nebo později Willy Wonka, fiktivní postava z románu Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu, jisté je, že kakao a čokoláda mají v našich srdcích zvláštní místo. A vůbec poprvé se budeme moci prostřednictvím kamer BBC podívat do výrobny největšího nezávislého výrobce čokolády a čokoládových cukrovinek ve Velké Británii. A nejen tam. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Kakaové boby a mezi nimi jeden nabob. Budiž, nesympatičnost pana zakladatele by se dala ještě pominout. Nemůže být každý podnikatel v odvětví sympatický jako Willy Wonka. Co je však dechberoucí, je naprostá obsahová vyprázdněnost tohoto skoro 90minutového dokumentu. Mlácení prázdné slámy jako z filmařské encyklopedie. To je jediná soukromá čokoládovna v Británii, že nám autoři nepřinesli v tak dlouhé stopáži víc příběhů a pohledů na tento sladký byznys? BBC samozřejmě není žádnou zárukou kvality, ale že může klesnout až takhle nízko, to mě překvapilo. Stejně tak mě zaujalo, že po tom takto rychle sáhla i ČT. Výborný PR dokument na firemní večírek Hotelu Chocolat, pro mě jako zástupce veřejnosti ale spíš dokument, který dělá firmě medvědí službu. Jejich výrobky budou určitě vynikající, ale když jsem viděl ten ansámbl, který za těmi pochoutkami stojí a z něhož se většina tváří důležitě, jak kdyby zachraňovala životy na chirurgii, asi si od nich raděj nic nekoupím. Dvě hvězdičky za toho francouzského kuchaře, který byl aspoň trochu normální a neafektovaný. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pokud jsme byli na exkurzi v továrně a viděli výrobní procesy této firmy, tak dobrý. Bylo to zajímavé, plno informací, které jsem nevěděl a připomnělo mi to moje oblíbené Jak se to dělá. Moc se mi ale nezamlouvaly scény z plantáží, nebo při hodnocení nových výrobků. Problémy Čokomobilu bylo ještě fajn, ale rozhodně tu nebyl materiál pro film trvající jak celovečerák. Bylo zde pak plno prázdných míst, které mou pozornost postupně ztrácelo. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama