Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade je statný černoch, napůl člověk a napůl upír, který s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům. Vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, který však na patologii obživne, vysaje patologa a poraní jeho kolegyni. Potom uteče před Bladem a policií do opuštěné továrny, kde má základnu. Mezitím dochází ve společenství upírů ke sporu. Mladý ctižádostivý Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za potravu, a chce neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu další upírské komunity. Blade s Karen proniknou do archívu, kde zabijí zrůdného strážce a zjistí, že Frost chystá rituál, kterým chce oživit boha krve Le Magru, s jehož pomocí by ovládl lidstvo. Frost pronikne do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je poražen, když se před ním objeví jeho matka. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (627)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

adaptace super komiksové postavy se povedla nepovedla, jistě je to výborné, boj je skvělý a celé to funguje, ale něco mi tam chybí, ale rozhodně to není na sražení hvězd, v té době jsem to žral a ted je to super zábava, další díly už jsou mnohem horší a určitě bych vypíchnul hlavní věc, co z toho dělá super film, casting, Wesley se na tu roli hodí jak prdel na hrnec ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na to nedávno podíval, došlo mi, z čeho čerpá Petra Neomillnerová nebo i Charlaine Harris a proč je to u diváků tak kultovní po všech těch Twajlajtech a Trůbloodech. Každopádně, s odstupem času ten Blade není zas tak cool, jako tenkrát, pořád je to takový nedomrlý akční film, ovšem s povedeným příběhem. Dialogy občas váznou, ale dejme tomu, když je to podle komiksu. Nevím, nebyl jsem zas nějak dvakrát odvázaný. Triky jsem ochoten přejít mlčením, prostě odpovídají době vzniku tohoto filmu (aspoň doufám), ale nejsem si už zcela jist, zda je úplně košer nahradit filmovou krev červenou vodou. To si zaslouží oprávněnou kritiku. SPOILER. Když se hlavní záporný hrdina promění v marschmallow (bonbon, ne ibišek v překladu) bylo to spíš k smíchu. Dost to srazilo celkové hodnocení. Je dobře, že další díl byl pod taktovkou del Tora. Ten chlap má alespoň nějaká výtvarné cítění. Takové třeskutě směšné Marschmallow bylo naposledy v Krotitelích duchů a to mi bohatě stačilo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// BLADE – denní tvor, který vede křižáckou válku.... I dneska mě baví sledovat, jak BLADE pořádá hon na Hominis Nocturna a ještě furt můžu tvrdit, že je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů 90tých let. Upíří krev nedávala lidem smysl ani tenkrát, ale díky W.Snipesovi měli šanci na přežití 50:50. Béčko plné akce a solidních triků je dobrou zábavou i pro mé děti. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Neustále mě má svůdná sousedka láká na párty do masokombinátu. 2.) Jsem důvěrník. Mám se něčeho bát?. 3.) Právě jsem dočetl ,,Erebos“. 4.) Stále si jako upír nedokážu vychutnat východ slunce. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na trilogii s Bladem je možné ocenit, že patří mezi průkopnické marvelovky, první díl byl natočený ještě před prvními velkými X-Meny. Nicméně film jako takový je jen materiál pro Wesleye Snipse a není o nic lepší, než Barb Wire s Pamelou Anderson. Dokoukávat další díly jsem neměla nikdy v plánu, o seriálech ani nemluvě. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Desítky těl tančí v opojné extázi, reprobedny drtí dunivá Confusion, šílený Dj zvedá hlavu ke stropu, odkud se z připevněných trysek začíná valit krev... je čas tuhle ďábelskou upíří diskárnu ukončit... přichází Blade... "Urvu Ti Tvou posranou hlavu.." i tak může znít poslední věta před smrtí, zde v podání jedné upíří tanečnice, kterou půl vteřiny na to pošle Blade nejrychlejší otočkou, co jsem kdy ve filmu viděl, na věčnost... Právě doznívá Dealing with the Rose a dílo je dokonáno, diskotéka utichla, po zemi se válí prázdné nábojnice a prach z mrtvých upírů... tahle scéna je brutálně dokonalá, docela dost zavánějící kultem. Film má dobrý příběh, Blade má dobrého protivníka - Stephen Dorff v roli upírského arcilotra Frosta je výborný, správně padoušský a vyšinutý na jednu stranu, křehký a bezbranný na druhou stranu... tempo filmu je rychlé, dynamické až zběsilé, akční scény velmi slušné, choreograficky skvělé, většinou doplněné naprosto perfektní písní - bladeovský soundtrack je našlapaný tou nejlepší hudbou... všechny tři filmy mají jedinečný hudební doprovod! A konečně představitel Bladea - Wesley Snipes... ten se snad pro tu roli narodil! 131 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (63)

  • Bladeův (Wesley Snipes) vůz je Dodge Charger z roku 1968 s mnoha modifikacemi. (pUnck)
  • Konec měl původně obsahovat proměnu Deacona Frosta (Stephen Dorff) v krvežíznivou La Magru. Scéna byla vynechána kvůli špatným efektům. Můžeme ji najit v bonusech na DVD. (TomikZlesa)

Související novinky

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

31.08.2018

Akční trilogie Blade s Wesley Snipesem (Demolition Man) patří k málo filmům předmarvelovské éry, za které se nemusí fanoušci komiksů tak úplně stydět. Od té doby se však plno věcí změnilo, tak… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

16.04.2011

Remake gotického akčního hororu Vrána si původně vydupal z hřbitovní země Stephen „natočil jsem Bladea a pak jsem zešílel“ Norrington. Nakonec kvůli sporům se studiem Relativity odstoupil a s ním… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama