Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade je statný černoch, napůl člověk a napůl upír, který s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům. Vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, který však na patologii obživne, vysaje patologa a poraní jeho kolegyni. Potom uteče před Bladem a policií do opuštěné továrny, kde má základnu. Mezitím dochází ve společenství upírů ke sporu. Mladý ctižádostivý Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za potravu, a chce neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu další upírské komunity. Blade s Karen proniknou do archívu, kde zabijí zrůdného strážce a zjistí, že Frost chystá rituál, kterým chce oživit boha krve Le Magru, s jehož pomocí by ovládl lidstvo. Frost pronikne do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je poražen, když se před ním objeví jeho matka. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Jednička je nejlepší - Ještě vyplnit tu mezeru,jakoby po.Dvojka ujde,trojka je o něco lepší než dvojka - Bavilo mě to o něco víc.Snad bude další díl od tohodle týmu a né nějaká patlanina - Něco přímo podle komiksu..

Uživatel Larrysbride smazal svůj příspěvek.

AntonioG33

AntonioG33 (hodnocení, recenze)

všimli jste si někdo v jedničce Matt Schulze? já teda no co vim tak hraje ve dvojce jednoho z členů týmu původně trenovanému proti Bladeovi,ale v jedničce sem si tohoto herce nevšiml

Pickun

Pickun (hodnocení, recenze)

Tak na imdb maj vzdycky vypsanej soundtrack k filmu, takze tam to najdes.

Johny24

Johny24 (hodnocení, recenze)

Čau lidi. Mám prozbu. Jak Stephen Dorff klečí v upírském archivu a snaží se rozluštit nějaký upírský dokument a při tom poslouchá Drum Bass. Nevíte jak se ta skladba jmenuje. nemůžu ji nikde sehnat. Díky

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Film môjho mládí, ktorý dokonca hrdo vlastním aj na VHS :-)) na tú dobu super film, videl som ho asi 10 krát

Hyb_rid

Hyb_rid (hodnocení, recenze)

Ellrohir: No jo dvojka je dvojkou protože vznikla až po jedničce a del Toro natočil svižnou, cool akční řežbu ale jednička tu byla první a v 98 když jsem na tom byl v kině byla zatraceně cool a zrodila se legenda :-))

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Narozdíl od dvojky má jednička nějakej mozek jak už tu bylo řečeno ale já osobně mám rád oba filmy stejně a oboum sem dal 4* :-)

Ellrohir

Ellrohir (hodnocení, recenze)

no tedy včera jsem prvního Bladea konečně viděl, ale musím říct, že to pro mě bylo docela nehorázné zklamání...dvojka je rozhodně lepší po všech stránkách...postava Pearl wtf? umírání upírů po zasažení sérem wtf?...a ani sám Blade mi nepřišel nějak výrazně víc drsnej než Blade ze dvojky, tudíž dojem nezachránil...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Parádní film když jsem viděl poprvé úvodní scénu musel sem si ji ihned pustit znova!! podle mě nejlepší film Wesley Snipes

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

nemam rad filmy tochto tipu.. mi to pripominal zeby batmana ? myslim blade postava..myslienka upir je prilis zmutovana..

gandie

gandie (hodnocení, recenze)

Bloodbath je pro me jedna z nejlepsich akcnich scen... Ve spojeni s dokonalou muzikou!

Commenius

Commenius (hodnocení, recenze)

Pěkný sci-fi horor s dobrým hereckým obsazením. Stačí si koupit něco dobrýho k jídlu a pití, nepřemýšlet a sledovat comiksovou řežbu. Ve své kategorii nemá tento film téměř žádnou konkurenci. Po shlédnutí dvojky dávám tomuto filmu 4 hvězdičky. (dvojka už není tak dobrá)

petero

petero (hodnocení, recenze)

Jasné toto absolútne namá nič spoločné s upíry. Pred pár dňami som tomu podvihol hodnotenie o bodík na 5*. Proste konečne po dlhej dobe super komixovka prinajmenšom od Batman Returns. Ešte tá Vrana - bohužiaľ neslávne slávna. Kultovka a najlepšia Snipesova úloha. Asi už žiadnu trilógiu nanatočí ...

Mauser

Mauser (hodnocení, recenze)

Taková kravina,jak se to muže někomu libit nema to nic spolecneho s upiry a to nemluvim o jeho pokracovanich

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Je to dost akcne natoceny a proste klasika meho mladi...Normalne bych dal 5 ale kvuli jednomu triku z konce filmu (vsichni vime o co jde) za 4.

Pickun

Pickun (hodnocení, recenze)

Hodně dobrej film, hlavně začátek filmu, jak Blade přijde na diskoteku :)

Czechmanek

Czechmanek (hodnocení, recenze)

Nejoblíbenější ze všech tří. Víc nemá cenu komantovat. Jo, ješte Welsey... no uvidíte sami

Jirkaxmanx

Jirkaxmanx (hodnocení, recenze)

Dobře udělaný film ve kterém téměř exeluje Wesley Snipes se svým typickým oblečením ( černé brýle, dobrý sestřich vlasů, černej vohoz) 4 hvězdy stačí

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Eodeon: jasně - prostě z toho, co jsme viděli. No tak a nestálo by za to, kdybys tu "pitomou" anketu teď rozjel nanovo? :-)
(btw - né že by mi to vadilo, ale furt komolíš můj "geniální" nick ;-))

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Eodeon: ale to víš že né, ty milovníku! :-) Možná máš pravdu - momentálně mě žádná lepší scéna smrti nenapadá.....no minimálně je to teda jedna z těch nejlepších...a jak vůbec vypadala ta anketa? Vyhrál to teda tady mistr Udo? :-) Nebo jak se umístil?

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Eodeon: mno, u Hollywoodu jsou ode mě 3* docela slušný skóre. Je to milé, roztomilé - ale teda když jsem na to kdysi koukala poprvý, při tom "východu slunce" jsem si pořád řikala "doprdele, to ne, to snad ne - to ještě nějak zvládne...notak...nééé, doprdele!!! Tak, a vypínám!" - ale nevypnula jsem :-). Jo, ten jeho rozklad podle mě nemá chybu - nevim, co se na tom těm zdejším kritikům Bladeových efektů nelíbí.....teda ale "nejúžasnější smrt v historii filmu"? Hmm, to zní hodně odvážně... :-)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Ach jo, tak mi ho zase zabili, svině :) - ovšem k dobru autorům přičítám, že scéna s chudákem Udem za východu slunce, obsahuje podle mě asi nejlepší (potažmo "nejzáživnější") trik z celýho filmu...njn - pro umění se musí trpět...

Gemini

Gemini (hodnocení, recenze)

ad director's cut - té délce bych se ani nedivil. ale pochybuju, že to je práce režiséra...viděl jsem to na němcích a víte, proč je to kratší? protože z nějakého zvráceného důvodu někdo vyřezal a vyrval z filmu některé akční scény, navíc bez sebemenší špetky citu pro film. uvidíte tak například, jak Blade v závěru filmu chytá do ruky své sluneční brýle (a následuje nejhutnější probíječka v celých dvou hodinách, že? jenže...) a náhle zčistajasna roztáčí svůj věrný meč a okolo něj leží tři zvolna v popel měnící se upírské mrtvoly. prostě HNUSÁRNA!!!

Seege

Seege (hodnocení, recenze)

Neni divný, že podle CSFD je Director's cut kratší než normální verze? :-)

griff

griff (hodnocení, recenze)

nejlepší na něm je Diakon Frost:))) škoda, že nepřežil, jsem mu fandila:)

Související novinky

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

31.08.2018

Akční trilogie Blade s Wesley Snipesem (Demolition Man) patří k málo filmům předmarvelovské éry, za které se nemusí fanoušci komiksů tak úplně stydět. Od té doby se však plno věcí změnilo, tak… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

16.04.2011

Remake gotického akčního hororu Vrána si původně vydupal z hřbitovní země Stephen „natočil jsem Bladea a pak jsem zešílel“ Norrington. Nakonec kvůli sporům se studiem Relativity odstoupil a s ním… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama