Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ujde, časem neskutečná nuda, kterou se scénárista snaží narušit tím, že se dřív nebo později všichni vyspí se všemi.... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ano, každý má nějaký ten svůj úlet (nebo kostlivce ve skříni, chcete-li). I já. A tento. Seriál se rozběhl jako vyprávění o osudech v podstatě středostavovských obyvatel jednoho nájemního domu (prodavačka, doktor, začínající spisovatel), aby skončil typicky americky se zápletkami typu vydírání kvůli autonehodě anebo nález petroleje nebo ropy na neúrodném pozemku. Neskrývám, že jsem se bavil a nadhled jsem si zachoval, nebo v to aspoň doufám. Právě kvůli tomu, že takové problémy nemám, jsem se s chutí podíval. 70%, místy míň, místy víc. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z "megaseriálů" tak trochu ve stylu Beverly Hills 90210. Američané asi opravdu mají nadbytek peněz, že mohou doslova vyhazovat milióny za další a další seriály jako je tento a jemu podobné. Na tyhle záležitosti se dá dívat jedině s nadhledem, protože k reálnému životu mají asi stejně daleko jako má lidstvo daleko k prvnímu krůčku po planetě Venuši. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další dlouhý seriál tentokrát ne o jedné rodině (dallas, tak jde čas apod.), ale o jednom bytovém komplexu a bazénem. Nuda, která ve své době působila úplně jinak a mnoho dílů jsme sledoval skoro až s nadšením. Což do teď naprosto nechápu:) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Hříšná seriálová pochoutka, ty zápletky jsou fakt dobrý, a postavy správně stylizovaný. Tradičně zemřela moje nejoblíbenější postava (normálně by bylo lehký z toho poznat, kdo, ale jelikož v MP zemřela tak polovina postav, řeknu, že jí byla Sydney), ale i pak to bylo překvapivě slušný. Grády měla krom Sydney hlavně Kimberley Shaw (no řekněte, že vás nedostala, když celý Melrose podminovala a pak vyhodila do povětří :o), a k závěru Lexi (mrcha závislá na Diazepamu) s Taylor (mrcha s pusou jako kačer :o). Dal bych i čtyři, ale přece jen je to obyčejný, nicméně velice zábavný seriál. Jo a rozhodně nezaměňovat s BéHáčkem. Mezi těmito dvěma show je velikánský rozdíl. A víte co? Já ty 4 hvězdy dám. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Napodobitel Beverly Hills. Jenže na Beverly nikdy neměli !!!!::::::::::::::::::::::::::::: ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to mělo našlápnuto na slušný teenagerovský seriál, taková vyšší škola "Beverly Hills", ale potom scénáristovi evidentně šiblo a stala se z toho neuvěřitelná slátanina a jeden z nejodpornějších seriálů, co se vztahů týče. Pokud si z tohohle vzal někdo jako inspiraci pro partnerské soužití, tak ho předem lituju. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní spin-off klasického BH 90210, na který navázaly ještě Modelky s. r. o. Doba intrik v seriálech 90. let v tom nejlepším (nejhorším) světle. Ve 4. sérii byla nezapomenutelná Hudson Leick a pro další televizní zábavu mi zůstala Courtney Thorne-Smith (Ally McBealová, According to Jim nebo Dva a půl chlapa). Kapitolou samo pro sebe pak vždycky byla Marcia Cross. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla všechny díly, ale valnou většinu určitě a dodnes mám velmi dobrý pocit z finále, ve kterém to rozbalila Heather Locklear (jako kdyby šlo o úplně jiný žánr). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi bych se bál osudu, když to začalo celkem realisticky, ale pak scenáristickému týmu dojdou nápady, a tak musí každý hrdina/hrdinka téhle limonády povinně: potratit, být nevěrný, být postřelen, v nebezpečí požáru, pobodán, napadnut, být součástí kolotoče všemožných intrik, ale taky si pořádně (nejen postelově) užít s každým obyvatelem domu (respektive ulice). Což není právě málo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to každý víkend s mámou a ve svých -nácti jsem se u pochybných problémů těch hrozných lidí kupodivu bavil. Jedna hvězdička je opět za selekci krásných hereček, dobře se na to dívalo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vlivem třeskuté puberty (a tedy zamilovanosti do Luka Perryho:-)) jsem viděla první sérii "Beverly Hills 90210" (zajímavé, mám blbou paměť na čísla, ale tohle se mi vybavilo okamžitě:-)). Ovšem následovník slavného seriálu o bohatých smradech "Melrose Place" mě nikdy neoslovil ani v nejmenším - i to málo spatřených útržků z některých dílů mě nudilo a vyloženě odpuzovalo. 10% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

První série byla neskutečně trapná, protože každý díl byl vystavěn na scénáři: postava něco špatného provede a následně se z toho poučí Potom se to na nějakou dobu trochu zlepšilo, ale nakonec bylo už těch intrik a překombinovaných zápletek trochu moc. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál, který spolu s "Beverly Hills 90210" neodmyslitelně patřil k mým pubertálním letům. "Merlose place" jsem měl ale radši, jeho hrdinové mi byli sympatičtější než Brandon a spol. :) Lauru Leighton v roli Sydney jsem tehdy zbožňoval. Když jsem se na "Melrose place" po letech podíval na TV Barrandov, překvapilo mě, že to u mě stále funguje :) Stačí porovnat s moderní českou seriálovou produkcí dejme tomu od éry "Rodinná pouta", a hned bolestně vysvitne, jak je tahle americká soap opera kvalitativně úplně někde jinde. Moje soukromé guilty pleasure. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak jsem neodolala a znovu jsem shlédla pár dílů tohoto amerického seriálového hnoje, jenž pojednává o jednom idylickém promiskuitním domečku v L.A. v uličce zovené Melrose Place. No a nebyla jsem zklamána, rozumějte, nic mě nepřekvapilo, protože vzpomínky na mé teenagerské roky, kdy jsem to děsně baštila a neustále vedla ve školních lavicích "duchaplné" diskuze o tom, co je lepší zda MP nebo BH, tak ty vzpomínky už jsou dávno vyhodnocené jako dočasné hormonální pomatení smyslů i mysli. Ale přece jen jsem vždycky měla větší slabost pro aktivní středostavovské třicátníky než pro telecí středoškoláky, připadala jsem si nejspíš o něco starší a moudřejší (uhááá). Dnes už vím, proč je MP tak špatný a hrozný seriálový výpotek. 1. Má nesympatické hlavní hrdiny, které čas od času znenadání -jako blesk z čistého nebe- popadne záchvat špatnosti, načež časem -a opět znenadání- přichází záchvat dobrosti. Což má nejspíš evokovat vývoj jejich osobností. 2. Má toliko nevydařené, stokrát okopírované a předvídatelné zápletky, které společně s klišoidními dialogy tvoří nejstupidnější, zároveň však nejvtipnější, momenty. 3. Mezi hlavními -střídajícími se- hrdiny nefunguje téměř žádná chemie, o lásce se víc krdá a kydá, než aby se prožívala a ukazovala (fakt, MP je umírněný na to, jak tam každý s každým leze do postele). Vztah obvykle začíná kamarádšoftem, pokračuje přes postel až k nenávisti a pomluvám. Někdy se to cyklicky opakuje. A to je to nejnudnější část. 30% a z nostalgie zaokrouhluju hvězdičkově nahoru. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Při první řadě to vypadalo ještě jako docela slušný seriál. A stalo se to, co se obvykle stává. Nechci to rozebírat, už jen vzpomínání je dost drsný (všimli jste si například, že Amanda - Heather Lockler - se během seriálu stihne vyspat se všemi mužskými postavami kromě Matta, protože ten je homosexuál?). Bez Jacka Wagnera by to byla jen jedna hvězdička. ()

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama