Reklama

Reklama

Melrose Place

(seriál)
USA, (1992–1999), 170 h 8 min (Minutáž: 43–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Hrají:

Thomas Calabro, Heather Locklear, Andrew Shue, Josie Bissett, Doug Savant, Grant Show, Courtney Thorne-Smith, Jack Wagner, Laura Leighton, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Melrose Place je obdoba Beverly Hills 90210. Skupina mladých úspešných a najmä sexi ľudí byvá spolu v nájomnom dome a majú medzi sebou rôzne aférky a pletky. Navzájom sa milujú, neznášajú, podvádzajú a klamú, prosto Hollywood ako sa patrí. (ethos)

Recenze (144)

castor 

všechny recenze uživatele

Asi bych se bál osudu, když to začalo celkem realisticky, ale pak scenáristickému týmu dojdou nápady, a tak musí každý hrdina/hrdinka téhle limonády povinně: potratit, být nevěrný, být postřelen, v nebezpečí požáru, pobodán, napadnut, být součástí kolotoče všemožných intrik, ale taky si pořádně (nejen postelově) užít s každým obyvatelem domu (respektive ulice). Což není právě málo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní spin-off klasického BH 90210, na který navázaly ještě Modelky s. r. o. Doba intrik v seriálech 90. let v tom nejlepším (nejhorším) světle. Ve 4. sérii byla nezapomenutelná Hudson Leick a pro další televizní zábavu mi zůstala Courtney Thorne-Smith (Ally McBealová, According to Jim nebo Dva a půl chlapa). Kapitolou samo pro sebe pak vždycky byla Marcia Cross. Nejsem si jistá, jestli jsem někdy viděla všechny díly, ale valnou většinu určitě a dodnes mám velmi dobrý pocit z finále, ve kterém to rozbalila Heather Locklear (jako kdyby šlo o úplně jiný žánr). ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tak tady se scénáristé vyřádili. Takové panoptikum vyšinutých psychopatických postav by nevytvořil ani Hitchcock. Totální devalvace vztahů byla dovedena do takové dokonalosti, že už to nebylo o tom, kdo s kým, nýbrž kdo s kým pokolikáté. Aby toho nebylo málo, snad ke každé postavě přičarovali scénáristé nějaké tajemství z minulosti, jehož provalení bylo vždy dobrou záminkou k tomu, aby se na scéně objevili další psychopati, například exmanželé či ještě vyšinutější sourozenci. Nu, raději bych žil v prostředí stvořeném Alfredem Hitchockem, než se přestěhovat do tohoto komplexu s bazénem. Výsledkem scénáristických ekvilibristik pak bylo to, že nakonec byl nejsympatičtější doktor Michael Manchini, jenž byl odpudivým záporákem už od začátku, ale aspoň si držel pořád svou linii. Přesto musím uznat, že toto dílo dokázalo udržet diváka v pozornosti a nebýt některých obzvlášť šroubovaných dialogů, situací a postav, šel bych s hodnocením zřejmě ještě výše. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak jsem neodolala a znovu jsem shlédla pár dílů tohoto amerického seriálového hnoje, jenž pojednává o jednom idylickém promiskuitním domečku v L.A. v uličce zovené Melrose Place. No a nebyla jsem zklamána, rozumějte, nic mě nepřekvapilo, protože vzpomínky na mé teenagerské roky, kdy jsem to děsně baštila a neustále vedla ve školních lavicích "duchaplné" diskuze o tom, co je lepší zda MP nebo BH, tak ty vzpomínky už jsou dávno vyhodnocené jako dočasné hormonální pomatení smyslů i mysli. Ale přece jen jsem vždycky měla větší slabost pro aktivní středostavovské třicátníky než pro telecí středoškoláky, připadala jsem si nejspíš o něco starší a moudřejší (uhááá). Dnes už vím, proč je MP tak špatný a hrozný seriálový výpotek. 1. Má nesympatické hlavní hrdiny, které čas od času znenadání -jako blesk z čistého nebe- popadne záchvat špatnosti, načež časem -a opět znenadání- přichází záchvat dobrosti. Což má nejspíš evokovat vývoj jejich osobností. 2. Má toliko nevydařené, stokrát okopírované a předvídatelné zápletky, které společně s klišoidními dialogy tvoří nejstupidnější, zároveň však nejvtipnější, momenty. 3. Mezi hlavními -střídajícími se- hrdiny nefunguje téměř žádná chemie, o lásce se víc krdá a kydá, než aby se prožívala a ukazovala (fakt, MP je umírněný na to, jak tam každý s každým leze do postele). Vztah obvykle začíná kamarádšoftem, pokračuje přes postel až k nenávisti a pomluvám. Někdy se to cyklicky opakuje. A to je to nejnudnější část. 30% a z nostalgie zaokrouhluju hvězdičkově nahoru. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

V puberte, kdyz tento serial byl jeste novinka (teda alespon u nas na Nove), jsem to docela dost sledoval, stejne jako Beverly hills, Pobrezni hlidku a par dalsich ale kdyz si na to vzpomenu bylo to vlastne jen takovy zabijeni casu pred bednou a cuceni na hezky holky. O dej jsem se v ty dobe ani tak moc nezajimal. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (19)

  • Podnikaví zamestnanci zo štábu po skončení seriálu zarábali tým, že na eBay predávali vo fľašiach vodu zo seriálového bazéna. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)
  • Původní formát počítal s tím, že každá epizoda bude tvořena samostatným příběhem. To se však nesetkalo s úspěchem a přešlo se na dlouhodobé děje, které se během sezóny vyvíjely. (kenny.h)
  • Exteriéry sa nakrúcali priamo na Melrose Place, zvyšok seriálu vznikal v štúdiách v Santa Clarite. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama