Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (868)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak to zas jednou byla pěkná číčovina. Ghost rider bohužel patří mezi tu sortu komiksovek, které už od začátku ubíjí samy sebe svým scénářem. Jako každá jednička nám nejdřív osvětluje, jak se hlavní hrdina stal tím čím je a tak celou první půlku sledujete, jak Cage skáče přes helikoptéry a podobně. Když se však podíváte na zbývající čas, tak zjistíte, že už vám ho na akci moc nezbývá, a taky že se jí moc nedočkáte. Maximálně tak na vás někdo vybalí hlášky typu "Ty mě neznáš, ale já ho miluju!". Herci se vyvedli tak na půl. Cage je docela fajn, ale strašně přehrává a má příčesek. Mefisto "Kapitán Amerika" vypadá jako po rakovině a Mendes je sice hezká, ale má velkou prdel. Nejhůř je na tom ale hlavní záporák. Strašný cucák, navíc žvatlá kraviny ("Jmenuju se Legie, protože je nás mnoho") a ještě k tomu je to pěkný idiot. Je nesmrtelný a nasaje do sebe duše, jen aby ho Cage díky tomu mohl zkrouhnout. Kdo se však povedl byl starý Ghost rider a špekatá pankáčka, co jí Cage zachrání. Abych ale jen nehanil, samotný Rider a jeho motorka byli dost styloví a když to rozjeli, byla to fakt zábava. Pokud se do dvojky ubere keců a přidá akce a pořádný záporák, nemusí to dopadnout vůbec špatně. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeeee, to se to vážně nikomu nelíbí? Přece takové ty comixy většinou jsou. Má to nádech béčka a lacinosti a nechybí tomu trocha komedie, lásky i heroismu. Mark Steven Johnson tohle dobře zapracoval už do DAREDIVALA, ale GHOST RIDER je ještě o malý stupínek dál. Samozřejmě, chybí tomu technická preciznost a vyšperkovaný scénář SPIDERMANA apod., ale co byste vlastně chtěli, vždyť se koukáte na film o chlapíkovi co se mění v dvoumetrového hořícího kostlivce na motorce. A potud všechno dobrý ... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé shrunutí: Slabej režisér, děravý scénář (pochybuju že by s touhle látkou někdo něco vykouzlil), Cage už jde plně do sraček. Dialogy jedním slovem "hrůza". Uplná zbytečnost tenhle komiks točit. Může se to líbit snad jen v Americe. Tohle bych nepustil ani mrtvému koni bez mozku. Teď musíme jen doufat že Marka Stevena Johnsona už nenapadne nic natočit. Nebo ať si pro něj příjde Ghost Rider! Update 2024: Ač se to v roce 2007 zdálo nemožné, tak Cage dokázal natočit během let podstatně větší hrůzy. Casting Ghost Ridera byl docela trefený a vlastně to zase až takové peklo nebylo. 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Akce, vtip, temnota a jeden velký antihype. Sice nechápu, co je vtipné na tom, že ve třech emotivních / akčních / napínavých okamžicích zabučí kráva, ale na druhou stranu zase nevím, proč jsou proměny do Ghost Ridera nebo řádění s motorkou považovány za filmovou ostudu. Nevím, kdo od M. S. Johnsona čekal x-menovskou psychiku nebo batmanovskou depresi, ale mně jeho dílko přineslo neškodný oddych. Ten oddych, který byl ještě před nějakou tou dekádou od komiksu očekáván. Za tenhle přístup ze staré školy (přestože chvílemi na hranici nezvladatelné béčkovosti) tak letí ohnivému Nicolasovi i třetí hvězda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Ghost Rider ,2. Blackheart Beat ,3. Artistry in Death ,4. A Thing for Karen Carpenter ,5. Cemetery Dance ,6. More Sinister Than Popcorn ,7. No Way to Wisdom ,8. Chain Chariot ,9. Santa Sardonicus ,10. Penance Stare ,11. San Venganza ,12. Blood Signature ,13. Serenade to a Daredevil's Devil ,14. Nebuchadnezzar Phase ,15. The West was Built on Legends , ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Film obsahuje více i méně zjevné westernové odkazy. Například čtyřlístek démonů kráčející po nádraží má připomenout Tenkrát na Západě (1968). (xjane)
  • Ve scéně, kdy Ghost Rider (Nicolas Cage) odjíždí z policejní stanice, je možné všimnout si, že z poničeného neonového nápisu "garage" zbývají jen poslední dvě slabiky - "rage", což v překladu znamená vztek. A právě ten hlavní postava ve scéně pociťuje. (ČSFD)
  • Cageův (Johnny Blaze) příčesek si každý den vyžádal tříhodinovou aplikaci. (imro)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama