Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Recenze (867)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tož děcka, pozorte!! Ghost Rider - ideální na takové to "domááácííí žvýýkááááníííí", nejlépe popkornu s mozkem v režimu ´switch off ´. Bezbolestně odsýpající hovadinka, s komicky přehrávajícím Cageem (který film od filmu pracuje na své možné budoucí pověsti "hereckého Eda Wooda"), s příjemnými ženskými vnady Evy Mandes a roztomilou komiksovou stylizací, přičemž srandovní hořící lebajzna Johnnyho Blaze je ještě víc cool, než Cageův pracně přilepený příčesek a to už je co říct. Škoda jen, že hlavní záporák Blackheart je totální nula, která by nenahnala strach ani mému vyplašenému křečkovi a ještě větší škoda toho naprosto zhovadilého finále, které svojí kvalitou klesá někde na dno céčkového bahna do sousedství ´Power Rangers´. Ale co, těsné 3 hvězdičky, ať nežeru. Johnsonův film je sice v silné konkurenci jednou z nejslabších komisovek, ale určitě zářezem do mých guilty-pleasure trofejí :o) A "náhradní pytel" jsem k tomu nepotřeboval!!! ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Když už to skoro začíná být legrace, velmi campy a velmi cheesy, tak se to vždy zvrhne zpátky do špatného velkorozpočtového comicsu. Kdyby to vzniklo v 80. letech a stálo tak 20 milionů a hrál tam Bruce Campbell, tak by mě to bavilo upřímně. Takhle se guilty pleasure úsměv vyloudil jen přes zkřivěně kyselý úsměšek. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kdyby Eva Mendes nenosila ty hadříky, které tak pěkně zvýrazňovaly její oblé tvary, poslal bych ten film nemilosrdně do odpadu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak na copak si vzpomenu pár hodin po skončení filmu ? Krásně napěchované dokonalé kozy Evy Mendes v bílé blůzičce, jóóó ty bych si dal ... třeba se šlehačkou :) Ona vůbec celá Evička je takové poupátko, že když ve filmu bouchne auto nebo je tam jinej efekt, tak čumím stejně na Evičku a její efekty. Jo a pak si ještě vybavuji, že Cageovi hořela lebka, ale to zase není takové terno, já se jednou spálil při opalování na Slapech a hořelo mě celé tělo. No, ale k tomuhle filmu jsem teda nezahořel, efekty na hovno, akce na další, herecký výkony všech podali demisi, takže snad jedině Evička a vizuálnost / oranžová na černým vždy vynikne / no a třetí hvězdičku dám, protože mám rád oheň a nechci Evičce moc ublížit. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sám tomu nemôžem uveriť, ale musím dať Ghost Riderovi rovnaké hodnotenie ako tretiemu Spideymu. Samozrejme si uvedomujem všetky chyby a nedostatky tohto filmu, od hnusnej Evy Mendes a debilne sa vyškierajúceho Cagea cez "príbeh" nabitý všetkými možnými klišé, ALE... Odsýpalo to, väčšina trikov mi prišla v pohode, hlášky a vedľajšie postavy boli fajn (hlavne Sam Elliott je fakt dobrý v úlohe starého mentorského pištoľníka, aj Wes Bentley mi pripadal, že si tú úlohu celkom užíva) a bolo tam veľa scén, ktoré jednoducho fungovali - na moje najväčšie prekvapenie hlavne tie, v ktorých Johnny Blaze behá s horiacou lebeňou (napríklad pri jazde dvoch riderov som mal dokonca zimomriavky). Skrátka a dobre, v celej tej svojej primitívnej priamočiarosti to bolo akési úprimnejšie a rozhodne zábavnejšie než všetky vážne sa tváriace Fantastické štvorky a prekombinovaný tretí Spider-Man. Ďalší film do môjho osobného zoznamu tučných guilty pleasures, o ktorých si myslím, že sa na nich všetci kritici povozili viac než bolo nutné. Veď, preboha, o nič nejde. Je to len sračička o motorkárovi s horiacou lebkou. Yeah! :-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spousta nechtěné debility, rámovaná naprosto zoufalým příběhem s impozantně dekadentními pravidly (pravděpodobně vytaženými už z komiksového univerza), kdy hořící jezdec zdemoluje půl města jenom proto, aby zničil partičku emo-padouchů pomocí zachmuřeného pohledu hořící lebky, v kombinaci s Johnsonovým rutinérstvím (ten chlap neumí natočit ani jízdu na motorce) a Cageovým příčeskem, v mém případě odmítají tomuto kousku propůjčit titul ‚guilty pleasure‘. Ale ohněm vypalovačky ten film projde a za pár let dostane možnost reparátu. Pak mu možná i nějaká hvězda navíc zasvítí, do té doby… Shit rider. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že to byl sen Nicolase Cage hrát ve filmu jeho nejoblíbenějšího komiksového hrdinu, motorkáře a dost na to pekelnýho hráče, který se s ničím nepáře. Ghost Rider je na první pohled zajímavý protihráč krvežíznivým nepřátelům, ale také je to nic moc vizuálně zpracovaná postavička, jenž si ale Nicolas vychutnává jak nejlíp může, proč by také ne. Je vidět, že to není myšleno nějak vážně a tak se dal dohromady s dalším komiksovým šílencem M. S. Johnsonem a nakonec vznikl tento masokombinát, smíchanina všehomožného, jen ne ničeho nového, co se ale vcelku dobře sleduje a o to líp hodnotí. Ne Nicolas Cage není herecky na suchu, točí co ho baví a je to na druhou stranu velice dobře, že se nebojí jít do něčeho o čem předem ví, že nemá šanci dostat se na vrchol oblíbenosti. --- Bez strachu se nedá žít. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA $115,802,596║Tržby Celosvetovo $228,738,393▐ Tržby za predaj DVD v USA $110,282,775 //počet predaných kusov 5,222,755║ Na to o aký zvláštny počin od ani nie rutinéra Mark Steven Johnsona ide, to ešte malo dosť obstojné tržby ale vo výsledku ešte väčšia pohroma ako jeho predošlí Daredevil. A samozrejme tu už prichádza aj na strmhlavý pád kariéry Nicka Cagea, nuž raz sa to muselo stať. /videl v kine: 40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Menší dotazník: 1)Proč jdete na Ghost ridera co pro vás ten film znamená? : „Rozhodně oddechovou záležitost. To víte chci se zase jednou podívat na nějaký film, u kterého nebudu muset přemýšlet jestli ten symbol 30 metrů za hrdinou nebyl ve skutečnosti filozofický traktát napsaný malým písmem na téma, jehož název bych nedokázal ani přečíst.“. 2) Co se vám na Ghost riderovi líbilo? „Dostal jsem, co jsem chtěl. Je tam hezká holka, ještě se mohla svléknout, ale to nevadí. Zase jednou jsem viděl Nicolase Cage toho mám fakt rád, je to borec, i když nejlepší byl ve skále, ale tohle je pro něj určitě způsob jak si vydělat na novou vilu. Jako kdybych mohl taky bych do toho šel za ty peníze. Jinak ještě jsem se dost nasmál to taky musím říct, ty efekty nebyli zrovna jako ve Hvězdných válkách nebo Supermanovi (i když tam jsme se smál taky občas), ale to je dobře. Většina filmů jde pro humor k trapnosti a GR se s tim aspoň tolik nepekl a prostě udělali blbý trik (ta lebka byla vtipná) a lidi se pousmáli a bylo hotovo." . 3) Půjdete na GR znovu? „ No dost pochybuji. Víte jednou za čas si sníst popcorn, vypít colu, odejít si uprostřed filmu na záchod, zakecat se s prodavačkou popcornu a pak se vrátit na titulky je prostě fajn. Člověk nesmí být furt nervák, že o něco přijde pak to nepochopí a tak. Prostě pohoda ne?" . 4) Viděl jste Daredevila? Myslíte, že je lepší než GR? :„To ani náhodou! DD je blbost, v který je ten saténovej "krasavec" Ben Affleck to se radši budu dívat neustále na Nicolase a jeho obličej než na toho blbce co zabil Colina Farrella a který mi vzal Jennifer Garner." . 5) Poslední otázka proč 2*? : „Koukněte se na to jinak. Chtěli jste někdy vidět hořící kostru na hořící motorce a vedle něj hořícího kovboje na hořícím koni? Sakra, vždyť je to comics tam je možný vše a já tohle prostě chtěl vidět. Stejně jako bych chtěl vidět invazi mimozemšťanů, která zničí lidstvo nebo Spider-mana proti všem jeho soupeřům naráz a k tomu by mu zase jednou přišli na pomoc třeba X-meni. Tenhle film si nehraje na 5* doják. Já to beru a třeba i kvůli tomu "bezstarostnému jezdci po 30 letech " dam tu druhou hvězdičku." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Steven Johnson .. Říká se, že západ byl vybudován na legendách… No, tahle je dost ubohá! Dlouhý rozjezd nudí, vše je veskrze špatně a zkratkovitě podané a opravdu nezábavné (vyjma dvou záchvěvů - borová voda, spálený plaz). Mizerné jsou nejenom dekorace a výprava, ale převážně i triky anebo herci. Bídné vizuály tak nezachrání ani Eva Mendes, na kterou se osobně opravdu nepotřebuji dívat, není to můj typ. A samotný Cage, kterého jinak celkem beru, tímhle hodně klesl. Touha hrát comicsového hrdiny za každou cenu se nevyplatila. Prostě jde o zatraceně špatný film dle comicsu. Mark Steven Johnson je břídil, neumí adaptovat a režíruje stejně tak neinvenčně. Tuhle legendu pohřbí prach záhrobí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné! Cage hlásí každou druhou větou, Johnson každým druhým záběrem něco vykrádá. Škoda, že druhá půlka je už jenom nudná a debilní oproti první, která je nudná, debilní, ale zatraceně vtipná. Závěr naštěstí vše vynahrazuje. Legion forever! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stupidní blbost s shitovníma efektama a nejdebilnějšíma bitkama co jsem kdy viděl. Všichni ti přisluhovači ďábla choděj na ghost ridera po jednom a pak jen stojej nic nedělaj a čekaj, až on je spoutá bičem... Cage je sice docela dobrej, ale jakmile se z něj stane kostra jde to totálně do hajzlu. Jediný klad je hezká Eva Mendes a fakt, že na konci Cage krosí ďábla brokovnicí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Legenda o ďáblově jezdci. Každá generace prý má jednoho. Zatracence, jenž je nucen putovat a sbírat duše propadlé peklu..... Ve většině případů zdařilá výtvarná a efektní podoba, super obraz a celkem dobrá muzika. Příběh ? Nečekejte žádnou story, na kterou do smrti nezapomenete. Průměrné komiksové dílko, na které se zřejmě ještě někdy podívám. I když je N.Cage stále horší a horší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Ghost Rider ,2. Blackheart Beat ,3. Artistry in Death ,4. A Thing for Karen Carpenter ,5. Cemetery Dance ,6. More Sinister Than Popcorn ,7. No Way to Wisdom ,8. Chain Chariot ,9. Santa Sardonicus ,10. Penance Stare ,11. San Venganza ,12. Blood Signature ,13. Serenade to a Daredevil's Devil ,14. Nebuchadnezzar Phase ,15. The West was Built on Legends , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Než se na scéně objevil Rider, myslela jsem si, že je to starý dobrý 80´ béčko. Jenže ta hořící lebka mě rychle vyvedla z omylu :o) Ale co.. I když ty efekty stály za starou bačkoru, zbytek byl „dokonalý“. Vtípky, atmosféra, křivky Mendes, Cage v další bláznivé roli a Rider takový sympaťák :o) Jsem zvrhlá, ale tuhle šílenost si pustím určitě někdy znovu a ráda :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Akce, vtip, temnota a jeden velký antihype. Sice nechápu, co je vtipné na tom, že ve třech emotivních / akčních / napínavých okamžicích zabučí kráva, ale na druhou stranu zase nevím, proč jsou proměny do Ghost Ridera nebo řádění s motorkou považovány za filmovou ostudu. Nevím, kdo od M. S. Johnsona čekal x-menovskou psychiku nebo batmanovskou depresi, ale mně jeho dílko přineslo neškodný oddych. Ten oddych, který byl ještě před nějakou tou dekádou od komiksu očekáván. Za tenhle přístup ze staré školy (přestože chvílemi na hranici nezvladatelné béčkovosti) tak letí ohnivému Nicolasovi i třetí hvězda. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zábava na n-tou. Po dlouhe dobe jsem videl vyborny trash, u ktereho jsem se rezal skoro cele dve hodiny. Temer vse na tomto filmu je spatne, ale takovym tim spravnym, zabavnym zpusobem. Plejada hereckych jmen predvadi takra sebeparodicke vykony, digitalni triky ve mne vyvolaly nostalgicke vzpominky na Spawna (a podle toho, co jsem slysel a cetl, tak nejen ve mne), ale to porad neni nic proti tem dialogum, pratele. Co slovo, to perla. Jestli mate radi spatna becka (v tomhle pripade s ackovym rozpoctem), nenechte si pekelneho jezdce ujit... Stoji to za to :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama