Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Recenze (867)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Herectví N. Cage namáhá mou bránici již dobrou dekádu…a v tomhle filmu mu navíc hoří hlava. Neodolatelné. Hvězdička navíc za „poslední jízdu“ Sama Elliotta. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu .. že každej správnej biker raději vodí svoji mašinu cestou necestou někde na čerstvým vzduchu než aby čučel v "přiblblým" kině .. ale stejně ... to je to tu jen samý intelektuál? .. hmm –hmm .. chápu, že se to třeba nelíbí holkám, ale … ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zábavná komixová podívaná, u které se nemusí příliš myslet. Navíc hlavní hrdina je jako kostra s hořicí lebkou děsně cool :). ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi trailer líbil a tak jsem od filmu čekal aspoň mírně nadprůměrnou zábavu. S celým mozkem se jí jí člověk nedočká, ale po poloviční lobotomii by se mohl trochu bavit. Některé efekty jsou fajn, jiné jsou na tom hůř. Bohužel jsou hlavním tahounem, protože scénář vás asi stěží nadchne. Buď se někde několik minut filmového materiálu ztratilo střihačovi nebo ten film byl točen bez scénáře. Velká bída. Jediným kladem tak zůstávají na celém filmu nově nastřelené vlasy Nicholase Cage, který snad poprvé ve svém životě vypadá sexy (a taky mladší jak ve většině svých filmů). ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč to má jenom 50%. Nejočekávanější komixovka roku (no vlastně až po Spidermovi 3 :). Podle mě to je parádní film a Nicolas Cage jako vždy uspěl (aspoň u mě). Na hodnocení vůbec nedávejte a radši se na to podívejte ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší jak Daredevil, přesto žádná výhra. Po bombastickém traileru a bombastické reklamě na film se po jeho premiéře jako by snímek propadl do ztracena a zbylo po něm jen pár plytkých recenzí. Když jsem to teď viděl pochopil jsem konečně proč se tak stalo. Nechvalně proslulý Mark Steven Johnson vytovřil slepenec fantasy a hororu s prvky pohádky. V podstatě to není kombinace tak špatná, ale Johnson ji evidentně nezvládl. První polovina filmů je rozvláčná, nudná a plná romantického plkání podobně jako v Daredevilovi. Ta druhá je o něco lepší, mnohem najvíc akčnější a lze v ní ít i pár povedených scén. Například to jak Ghost Rider bojuje na střeše baráku s démonem a pak skočí dolů je asi nejlepší z celého filmu. Bohužel ten konec, který je směsicí Van Helsingu, Harryho Pottera a Vrány je neuvěřitelně směšnej. Jako aby někdo likvidoval ďábla brokovnicí tak s tím jsem se doopravdy ještě nesetkal. Leč nejhorší na filmu je asi jeho hudba. Ten remix klasické westernové melodie z 60. let, který Johnson dokonce vydává za titulní melodii filmu je důkaz jeho ubohosti a režisérské pasivní kreativity. S hereckým obsazením je to taky na štíru. Nica Cage mám hodně rád, ale v celém fimu vypadá jako senilní stařec a jeho kaskadérské kousky jsou stejně nevěrohodné jako on sám. Na druhou stranu ale Johnson může vůbec být rád, že pro svou věc získal někoho takovýho, jinak by snímek kiny opravdu ( a možná by to bylo tak lepší ) prošumněl. Když se Cage konečně v polovině filmu změnil v počítačového kostlivce bylo to mnohem zábavnější, leč Ghost Rider neumí hláškovat jako Hellboy nebo Wolverine a tak mě po chvíli jeho "Podívej se mi do očí" začalo dost nudit. Źkrátka úplně průměrný snímek. Dvě a půl hvězdičky... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

. Horsie bolo ale to, ze som mozog zapol, no a to som nemal robit. Logiku to nemalo ziadnu, triky a herecke vykony otrasne ...... 5 % ()

uterox 

všechny recenze uživatele

Oddychovka s námětem dábla. Je to takový průměr. Co se týče rozsahu: Tam je ta délka akorát. 105 minut doopravdy uteče jako voda. Námět je celkem jednodušší a děj je hodně předvídatelný, což odrazuje od vyššího hodnocení. Námět lásky a překonání zla působí ve filmu kýčovitě a nevěrohodně. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Zklamání ve všech směrech. Tento film je dělán pro mladší publikum, takže komu je víc jak deset let bude mít asi nejspíš smůlu, ale třeba ho potěší křivky Evy Mendesové, tak jako mě. Jinak jsem u tohoto filmu vcelku nudil. Johnson tento film odvyprávěl katastrofálně, doufám že se už do komiksů nepustí. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ač se mi Daredevil od stejnojmeného režiséra moc líbil, tady jsem byl mírně zklamán! Ghost Rider se dal natočit lépe, ale i přes pár nelogičností, které mi vrtaly hlavou (komiks jsem nečetl), jsem se u toho nějak vysloveně nenudil!. ... Proto přimhouřím očko a dávám lepších 50% ... ;o) ()

shyster odpad!

všechny recenze uživatele

Ghost Rider je hlavně soutěž, kdo předvede nejhorší výkon. Jestli herci, režisér, scénaristi a další. Tento film je přihlouplý ve všech směrech. Některé filmy jsou klasické komedie. Jiné si dělají srandu sami ze sebe. Jiné se tváří vážně, ale jsou jen k smíchu, což je případ tohoto...pojmenování film, dílo nebo kousek by urážely ostatní filmy. Ještě k té soutěži, vítězové jsou všichni. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Že by se mi z toho zapalovala lýtka, to ne. Je to trošku zběsilý mišmaš telenovely, thrilleru, westernu a kdoví čeho ještě. Akční scény nejsou nic moc, záporák nemastný neslaný, ale hudba, Nicholas Cage a Eva Mendes situaci částečně zahraňují. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Špatné to určitě nebylo. Rozhodně to mělo komixovější nádech než Daredevil, Fantastická čtyřka či dvojka Spidermana. Režie je průměrná, scénář jakbysmet, herci jsou v rámci žánru dostateční a triky lehce podrůměrné. Vizuální stránka je však až na druhém místě, na prvním je komixová zábava a té má Johnsonův Ghost Rider dost. . . Milé překvapení. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Sice neznám komiksovou předlohu, ale od Spidermana a Dardevila jsem nic lepšího neviděl. I když nějaké mouchy by se tam určitě našly (jako ve všech filmech) mě to nevadilo. Úžasná podívaná s neotřelým Nicolasem Cagem v hlavní roli. Moje hodnocení 100%. A těším se na další pokračování.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

být triky o fous lepší (např kdyby samotný Ghost Rider nebyl spíš k smíchu než k bání),bylo by hodnocení ještě lepší... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Když si občas chci pustit fim, u kterého se navodím do pekelné atmosféry, a zároveň mě nesmí nudit, rozhodně sáhnu po Ghost Riderovi. Neříkám, že je to pecka, která bude kultovkou, ale občas si ho připomenout není vůbec na škodu. ()

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama