Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton, jeden z nejchytřejších absolventů vysokých škol v USA, je právě tím, koho chce Walter Burke mít ve své tajné službě. Když Clayton dorazí do výcvikového střediska, čeká na něj mnoho fyzických i psychických zkoušek. Burke má v oblibě především ty psychické, jako jsou nácviky výslechů, vydírání a odolnost na detektoru lži. Po základním výcviku se James dozví, že se pro CIA jako agent nehodí. Ale co když je i tohle jenom test? Právě v okamžiku, kdy začíná mít pochybnosti, pověřuje jej Burke úkolem objevit agenta ve vlastních řadách. Ve spleti různých zvratů a náhlých změn se James může spolehnout na jediné - věřit nelze nikomu a nic není takové, jak to vypadá. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina The Recruit je super. V druhej sa dej spomalí a v tretej vyústi v kŕčovité a nefungujúce finále. Thriller, v ktorom nie je nič tak, ako sa zdá. A tiež thriller, ktorý nefunguje tak, ako by chcel. Fajn herci za to nemôžu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No, já se teda přiznám, že na toho kluka Farrellů, ač u mne zatim nemá místo v TOP5, se mi sakra dobře kouká a ne jen proto, že hezky vypadá, ale mám takové tušení, že je na dobré cestě dozrát do špičkového herce, co ho možná v budoucnu budeme vzývat jako Al Pacina, který i v tomto na mě moc překombinovaném filmu (nesmí vám při jeho sledování nic upadnout a když, tak to nezvedejte, protože strany špionů "zlý-dobrý" a se střídají velmi rychle), zahrál tradičně skvěle. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První půlka je vynikající, ale druhá překombinovaná polovina celý snímek kazí. Velká škoda tohohle slibného thrilleru a hereckých výkonů. Především Colin Farrell dokazuje, že je nejtalentovanějším mladým hercem současnosti. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velice slušný a opravdu chytrý vzorek současného technothrilleru, který nemá po herecké, tematické a vizuální stránce naprosto žádný faktický problém. Scénář se však v honbě za co nejšokujícím závěrem v poslední třetině trochu rozpadá do několika mini kontrasituací a zápletek, které bohužel s každým novým pořadovým číslem ztrácejí na efektivnosti a tím pádem - na zábavnosti. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller s typickou bolístkou hollywoodských blockbusterů a tou je nepovedený konec. První půle, kdy sledujeme nováčky při výcviku na "farmě" CIA, je znamenitá, vtipná i zajímavá. Větší výhrady jsem neměl, ani když se děj postupně začal čím dál tím více zamotávat, ale ten konec....Nemám rád to stokrát viděné klišé v závěrech filmů, kdy hlavní padouch před tím, než někoho odpráskne (či při jiné dramatické chvíli), svým sáhodlouhým monologem na sebe vše vykecá. Tady jsem se dočkal něčeho podobného a navíc přichuceného dějovými zvraty, které ukazují na scenáristickou bezradnost. Ještěže tu byla ústřední herecká dvojka. Al Pacino....sakra, viděl někdo někdy tohoto chlapa hrát špatně? A Farrell? Když začínal být slavným, říkal jsem si "Ó je, další hvězdička, další bublina, která brzy splaskne." Ale Farrel mi Telefonní budkou zavřel hubu a tímhle filmem mi ji navíc ještě přelepil lepící páskou. Jeho herectví je velmi přirozené, bez přehrávání. Takže sorry, Coline, jsi fakt třída. Už se těším, až se znovu setkáme na podzim, při dobývání Dálného východu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První půlka skvělá, druhá se přehoupne ke spoustě tradičních thrillerových klišé, začne být lehce překombinovaná a mírně nudná. Slibný film se změnil v průměrný s hodně divným koncem a skvělými herci (tradičně výborný Al Pacino a nadějný Colin Farell). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

U Testu došlo k poměrně neobvyklému úkazu, kdy mě výchozí situace bavila více než její inscenace. Někomu bude zápletka připadat až nadmíru přitažená za vlasy, mi se však finální rozjasnění docela zamlouvalo. A vůbec celá druhá – rafinovanější – polovina filmu mě bavila více než počáteční pokus o psychologické drama. Al Pacino opět nehraje nic nového, mnohem zajímavější je sledovat jak ke své roli přistoupil Colin Farrel. Nejedná se o film zasluhující větší pozornost, pravděpodobně nepotěší ani milovníky nečekaných point (tuhle odhalí každý) a už vůbec ne vyznavače napínavých akčních thrillerů, nevím pro koho tedy je. Vlastně by se svou nenásilností a romantickou prodchnutostí mohl zamlouvat osobám něžnějšího pohlaví, těžko říct. 65% Zajímavé komentáře: tron, PALINO ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem nepodstoupil na CSFD takový test nerozhodnosti jako u tohoto snímku, kde Colin Farrell dokazuje, své herecké umění ve velkém stylu po boku Al Pacina, bohužel když se rozehraje takhle skvěle film mě si i skvěle dokončit , kdyby to byli jen poslední minuty či "jen" debilní závěr byli by to 4*,ale tady jakoby genilata filmu skončila někde uprostřed a pak začalo vleklé nic.A to je opravdu zklamaní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No, vlastně je to na tři a půl hvězdičky. Ne, že by mě to snad nějak překvapilo (ostatně do zákulisí CIA se již pokoušelo nahlédnout tolik filmů, že průměrný filmový fanda je vlastně solidně vyškolený agent-teoretik), ale herci hrají dost slušně, na Bridget Moynahanovou je příjemné pokoukání a ani ten scénář nebyl nakonec tak děravý, jak jsem se obával, že bude. A navíc mě uklidňovalo vědomí, že Al Pacino by v úplné blbosti nehrál. Nebo že by?... :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $52,802,140Tržby Celosvetovo $101,191,884║ Škoda že ničím prekvapivý priemerný thriller. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Slušná práce po všech stránkách, jako správný modelový divák jsem se nechal nachytat v nedbalkách a čitelný konec nepřečetl, což ke třem hvězdicím za dobrou řemeslnou práci a výtečné herecké výkony přidává ještě jednu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost mě to zklamalo. Autoři se snažili vypointovat každou blbou a nudnou část tohoto filmu. Je pravda, že výslech ženy na detektoru pravdy je celkem zajímavý nápad(sakra pujčte mě tohle domů!!!!), ale ostatní v tomto filmu je o ničem. Každý druhý agent hláškující :"všechno je test..." a v tomto duchu se i odvíjený film. Al Pacino mi trochu přijde, že si chtěl lehce přividělat a párkrát se za to ukázat předkamerou. Colin Farrel je u mě fajn týpek, ale at se radši vrátí do budky a někam si zavolá. Nic se nemá přehánět a tento film jde docela slušně rychle prokouknout. Jo a ještě by mě zajímalo od kdy jsou LCD monitoru u noteboků tak dokonalý že po jejich rozstřelení dále fungují a zobrazují. Fakt síla :) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V Colinu Farrellovi vidím naději, že by se snad zase mohli začít prosazovat především herci, kteří spoléhají převážně na své herecké schopnosti a nikoliv na publicitu nabytou "celebritěním", rozchody a rozvody. Tady mě dost potěšil a ze vzdálenosti, která ho dělí od borců Pacinova formátu, opět ukrojil notný kus. Bridget Moynahan pak samozřejmě také není žádná chvilková hvězdička, takže se na film dost příjemně dívá. Se scénářem je to bohužel horší - podařilo se sice dostkrát překvapit, nicméně logika i hranice divácké tolerance musely mnohokrát povážlivě zaskřípat. Celkově je snímek pouze další mírnou reklamou na americkou CIA, což je ještě zřejmější po zhlédnutí bonusového dokumentu Spy School: Inside the CIA Training Program. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Main Title ,2. Spartacus ,3. To The Farm ,4. CIA Training ,5. Lie Detector ,6. Talking Over Crabs ,7. Hijacked ,8. You're Going To Langley ,9. Layla ,10. Under Covers ,11. A Bug For Breakfast ,12. Aftermath ,13. Nothing Is What It Seems ,14. Target is Burke , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dám ti radu. Ver iba sebe.“ Ak takáto veta (a reklamné slogany "Všetko je test" a "Nikomu never") zaznie v úvodnej štvrťhodine a jednou z hlavných postáv príbehu je skúsený starý vlk zo CIA (Al Pacino), cvičiaci talentovaného, no ešte neskúseného, mladíka (Colin Farrell), dajte si pozor i na najmenšie indície, na prvý pohľad sa javiace ako nepodstatné. Taký príbeh smrdí pascou od úvodných minút ako pes klobásou. Hoci hi-tech snímka Test zručného austrálskeho remeselníka Donaldsona (Bounty) neoplýva mimoriadnymi akčnými scénami (viem si to celé predstaviť ako divadelnú hru), vďaka solídnemu rozpočtu (46 miliónov dolárov) a zaujímavému hereckému obsadeniu (Pacina s Farrellom dopĺňa Bridget Moynahan z Divokých kočiek) je dostatočne napínavá a dobre sa na ňu pozerá. celosvetová tržba 1O1. ()

movie 

všechny recenze uživatele

První půlka je opravdu dokonalá, klidně by mohla trumfnout i Spy Game, ale druhá půlka (respektive její konec) je opravdu děsný. Tak někde v půlce filmu jsem si říkál, že jestli na mě tvůrci vybalí (ještě jednou) pointu "všechno je test", tak se z toho zeseru, ale teď si říkám, že bych byl mnohem spokojenější s takovým závěrem, než s tím, se kterým na mě nakonec ty parchanti vyrukovali...Ale stejně se mi to i tak dost líbilo, natočený zručně, hudba solid a Farrell úplně úžasnej, takže dávám 3.5/5. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který má velmi nevyrovnané tempo děje. Po prvních třiceti minutách jsem si myslel, že to bude bomba, ale místo toho přichází nudná část s předvídatelným příběhem, který vygraduje hodně nemastným koncem. Al Pacino nedostal moc prostoru, ale i tak zahrál přesvědčivě jako vždy. Colina Farrella mám vcelku rád a svoji roli zvládl sympaticky, ale scénář druhé poloviny snímku zazdil celkový dojem..... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Všechno je jinak aneb vítejte ve světě, kde všechno může být test, ale to neznamená, že se zároveň nemůže jednat o drsnou realitu. Al kraluje s přehledem jako vždy, ale nestálo by za to zfilmovat skutečný průběh příjímaček do CIA? To se takhle jednou dostavili tři zájemci ve složení dva muži a jedna žena. Instruktor zahájil akci slovy: "Všichni vám až doteď říkali, že agent CIA musí bejt především silnej, rychlej, trénovanej, vzdělanej, bystrej, schopnej... Kecy. Teď dojde na skutečnou pravdu a lámání chleba. Musíme bejt především bezohlednější a nelítostnější parchanti než ti, co stojej proti nám, protože jinak můžem rovnou sedět doma, řečnit o lidskejch právech a nechat Ameriku, Bůh jí žehnej, napospas všem komoušům, fašounům, Arabáčům, Rusákům, Číňanům, Japončíkům, barevnejm, teplejm, ateistům, altruistům, liberálům, feministkám a vší ostatní pakáži. Takže teď se ukáže, jestli jste ti, co na to maj, nebo ti, co se hoděj právě na to sezení doma a posluhování tý verbeži." Obrátí se k prvnímu muži: "Tady je pistole a vedle v místnosti tvoje manželka. Jestli seš budoucí dobrej agent a loajální Američan, tak ji zastřelíš a ani nemrkneš." Po minutě se adept vrátí se slzami v očích: "Jsem srab a vlastizrádce, ale nedokázal jsem to." Druhý adept, stejná podmínka, stejný výsledek. Nakonec je pistole předána ženě s tím, že manžel už je vedle. Žena odejde a po chvíli se z vedlejší místnosti ozve několik tupých úderů. Když se potenciální agentka poté vrátí k instruktorovi, je viditelně rozpálená hněvem: "To jste mi nemohli říct, že v té pistoli jsou slepé náboje? Musela jsem ho umlátit židlí!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ze všeho nejdůležitější je vědět, že nevíš ani hovno." Tak tohle vím naprosto přesně, takže bych patrně mohl vstoupit do služeb CIA. Jenže nevstoupím. Nicméně rozumím všem těm nejlepším studentům univerzit, že zahodí kariéry u Googlu či Microsoftu a nechají se naverbovat k CIA, kde je nečeká sláva, sex ani peníze. To dá přece rozum. Každý normální člověk by se určitě chtěl nechat mučit a ponižovat, aby pak mohl vraždit v zájmu své země. Že ne? Nějaké pochyby? Tak na vás si dám pozor, až vás budu testovat. Mě totiž testování baví a tady je všechno test. Nebo není? ()

Reklama

Reklama