Reklama

Reklama

Neumlčené hlasy Beslanu

  • angličtina Unsilenced Voices of Beslan
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Obsazení školy v Beslanu čečenskými teroristy se zapsalo do moderních ruských dějin jako jedna z nejhorších tragédií. Zatímco podle oficiálního vyšetřování jsou za všechny oběti odpovědní teroristé, přeživší viní dílem ruskou vládu. Dokument je unikátní rekonstrukcí osudných událostí v září roku 2004, při nichž bylo zavražděno více než 300 lidí, většinou dětí, a následného vyšetřování. V kombinaci dobových nahrávek, výpovědí svědků a autorských animací před námi vyvstává znepokojující obraz děsivých zážitků rukojmích, ale i neméně děsivého marného úsilí dovolat se spravedlnosti ve vlastním státě. Více než patnáct let požadují přeživší událostí v Beslanu, aby ruská vláda přijala zodpovědnost za nezdařenou záchrannou operaci, která vedla ke stovkám obětí, a aby vyvodila důsledky. Na koho se můžete spolehnout ve státě, v němž za spáchané zločiny není nikdo potrestán a kde lidé zodpovědní za smrt dětí nadále zůstávají ve svých funkcích? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pořad až lékárnicky dokonale ukazuje, s čím vším ústřední moc v Rusku musí bojovat. Příšera občanské války byla odvrácena. I tak to však bolí. Nesmírně. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Slzách Sýrie nejlepší dokument o právě podobě Ruska. Bohužel média nás krví tím jak je to dokonalý stát bez chyb s nejlepšíma lidma na světě a strejda Putin nás jednoho dne ochrání před všemi teroristy světa a realita je jinde ( ne nadarmo Putin postavil v Moskvě mešitu). Jinak menší zajímavost v roce 2002 zabili ruští vojáci plynem přes 130 rukojmích při útoku na divadlo v Moskvě a prošlo jim to https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atok_v_moskevsk%C3%A9m_divadle_na_Dubrovce a o 2 roky později si to zopakovaly zde a prošlo jim to taky. Jinak je docela smutné, že někdo tomu dá odpad a nadává na to, že to jsou smyšlené záběry pochybuji, že to má někdo zapotřebí ty lidi tam přišly o blízké co by z toho měly akorát, že místním rusofilům to člověk nevysvětlí těm i kdyby před nimi nakráčel Putin a zastřelil jim jejich rodiče tak by ho obhajovali. ()

Reklama

oskiii

všechny recenze uživatele

Standardní antiruský dokument v souladu s aktuální politickou situací. Zvláštní, že se tomu věnují 15 let po tragédii. Jo vlastně, tehdy ještě Rusko nebylo oficiálním nepřítelem. Snad se autoři zaměří i na zločiny spáchané např. v rámci tažení v Libyi. Svržení legitimní vlády, totální rozvrácení suverénní země a rozpoutání migrační krize. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Silný dokument k tématu teroristického útoku na školu v Beslanu ve formě výpovědi matek a příbuzných obětí po patnácti letech, kombinovaný názornou animací a vzácnými dobovými záběry ( jejichž hodnota je snížena tím, že jsou natočeny jak jsou kdesi promítané ) Krom samotného teroristického útoku je ukázán marný boj příbuzných proti ruskému státu, který odmítá objektivně vyšetřit a informovat o dané události. Fascinuje mne jak tento dokument kolegové jako oskii považují za antiruský, všem těm antisystémovým rusofilům bych přál aby se do té úžasné velké země aspoň na rok odstěhovali. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama