Reklama

Reklama

Liga výjimečných

  • USA The League of Extraordinary Gentlemen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je rok 1899, přelom století, když v Londýně zaútočí podivná, dosud nevídaná zbraň. Objevují se dohady, odkud pochází a kdo ji použil k přepadení banky. Bylo to Německo? To to ale popírá. V květnu je Německo napadeno a obviněna je Británie, která též útok popírá… Do Afriky, kde žije slavný Allan Quatermain, je vyslán Sanderson Reed. Má za úkol ho přemluvit, aby se opět dal do služeb Jejího Veličenstva. Zklamaný národní hrdina, který přišel při poslední akci o syna, nejprve odmítá. Když ale nepřátelé rozpoutají přímo na místě prudkou přestřelku, misi přijímá. V Londýně se setkává s tajemným panem „M“, který mu představuje členy Ligy výjimečných: kapitána Nema, neviditelného Rodneyho Skinnera, upírku Minu Harkerovou a Doriana Graye. K nim se brzy přidává i americký agent Tom Sawyer. Jejich úkolem bude zabránit tajemnému Fantomovi, aby vyhodil do povětří město Benátky, kde se má brzy konat důležitá konference, a pak má v plánu rozpoutat světovou válku s novými, dosud neznámými zbraněmi… Allan Quatermain se svými druhy se nejprve vydává do Paříže, kde se k nim přidává obávaný silák Edward Hyde, jinak ovšem doktor Henry Jekyll. Všichni společně se pak nalodí na proslulou ponorku kapitána Nema Nautilus, aby se co nejrychleji dopravili do ohrožených Benátek… Doktor Jekyll si s sebou veze kufřík s lahvičkami lektvaru, který mu umožňuje přeměnit se na příšerného Hyda. Ten doktora neustále láká, aby jednu z nich vypil. Doktor Jekyll se pokušení statečně brání, ale pak jednoho dne zjistí, že mu jedna lahvička chybí. Všichni se domnívají, že sabotérem na lodi je neviditelný Skinner, který zmizel neznámo kam… Nautilus mezitím doplouvá do Benátek, kde se právě koná karneval. Zdá se ale, že zachránci přijeli pozdě: ozve se série výbuchů a několik benátských paláců se kácí k zemi. Přesto se však skupince výjimečných podaří většinu města zachránit, a prozatím tak zabránit i rozpoutání války. Pak ale dojde k překvapivému zvratu: Allan Quatermain zjišťuje, kdo ve skutečnosti je obávaný Fantom… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Totální krok vedle.. Uvažoval jsem o kladech téhle záležitosti a nebýt dobrých herců, kteří tuhle kravinu vytáhli z odpadu na snesitelné dvě hvězdy, tak nevím. Zajímavý nápad, ale je to jako sledovat sestřih filmů za posledních 50 let. Už po 20ti minutách jsem se těšil až bude konec. Fanouškům béčkových fantazy mixů vřele doporučuji, zbytek by si to měl pustit jen s dohledem zkušeného ošetřovatele. 30% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nápad je to celkem zajímavý, použít literární postavy jako hlavní hrdiny s nadpřirozenými schopnostmi, ale bohužel i přes účast Seana Conneryho je to jedna velká bezbřehá nuda. Akce jsou dost nezajímavé, celý příběh je o ničem, herci nijak nevynikají, prostě na celém filmu je zajímavý jen ten nápad. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ikdyž Liga výjimečných není kdovíjak výjimečná, tak i přesto mě stále tajemně přitahuje. Je velmi pravděpodobné, že toto speciální fluidum kolem sebe šíří hlavně osazenstvo Nautilu. Pokaždé, když je příležitost, tak cítím příjemné vnitřní těšení se na starý známý příběh o tom, jak se spojilo několik různých osobností oplývající nevšedními nadpřirozenými dary, jedoucí společně zachránit svět. Decentní upírka vyhřívající se na slunci, neviditelný sympaťák s lennonkami, kapitán Nemo uctívající bohyni Kálí, svalnatý zlobr z Hyde parku aj. Dokážu si představit tenhle film natočený jinak, lépe a klidně na dva i víc dílů, čemuž odpovídal i takový, dalo by se říct, otevřený konec. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tolerancia, dámy a páni, tolerancia. Namiesto toho, aby som vo filme hľadal všelijaké malé či väčšie chybičky som v pohodičke vypol mozog a v kľude som si tento film vychutnal, dosť som sa aj pobavil, ale hlavne som sa vôbec nenudil. A následne som si položil otázku: "Stačí to všetko na štyri hviezdičky?" No, v mojom prípade stačilo. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Perfektní komixová předloha, postavy s obrovským potenciálem a uspokojivé herecké obsazení, co se může pokazit? No, popravdě se toho pokazilo hodně. Režie Stephena Norringtona je naprosto nezáživná, a to platí zejména u akčních sekvencí, což bych opravdu nečekal zejména po akční pecce Blade, kterou má taktéž na svědomí. Norrington navíc absolutně neumí pracovat s posatavami a z potenciálně velmi zajímavého Doriana Graye, Dr. Jekylla, Toma Sawyera nebo kapitána Nema udělal nudné figurky, které nezaujatě proplouvají dějem, a právě v tomhle spatřuji tu největší prohru - naprosto promrhaný potencíál. Připočtu-li k tomu ještě vpravdě debilní scénář, vyjde mi z toho taková menší filmová katastrofa. Jestli nějaký film zasluhuje remake, tak je to právě Liga vyjímečných, neboť předloha je skvělá. 35% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (26)

  • Postava Toma Sawyera (Shane West) byla do filmu vložena protože se producenti báli, že když v něm nebude vystupovat žádný americký hrdina, film nebude fungovat u tamního publika. (POMO)
  • Tank, který se na začátku filmu probourá do Bank of England, je britský typ Mark I (Mk. I), který byl poprvé nasazen na bojišti ve Francii 25. září 1916, tedy sedmnáct let poté, co se odehrává tato scéna. (Robbi)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama