Reklama

Reklama

Liga výjimečných

  • USA The League of Extraordinary Gentlemen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je rok 1899, přelom století, když v Londýně zaútočí podivná, dosud nevídaná zbraň. Objevují se dohady, odkud pochází a kdo ji použil k přepadení banky. Bylo to Německo? To to ale popírá. V květnu je Německo napadeno a obviněna je Británie, která též útok popírá… Do Afriky, kde žije slavný Allan Quatermain, je vyslán Sanderson Reed. Má za úkol ho přemluvit, aby se opět dal do služeb Jejího Veličenstva. Zklamaný národní hrdina, který přišel při poslední akci o syna, nejprve odmítá. Když ale nepřátelé rozpoutají přímo na místě prudkou přestřelku, misi přijímá. V Londýně se setkává s tajemným panem „M“, který mu představuje členy Ligy výjimečných: kapitána Nema, neviditelného Rodneyho Skinnera, upírku Minu Harkerovou a Doriana Graye. K nim se brzy přidává i americký agent Tom Sawyer. Jejich úkolem bude zabránit tajemnému Fantomovi, aby vyhodil do povětří město Benátky, kde se má brzy konat důležitá konference, a pak má v plánu rozpoutat světovou válku s novými, dosud neznámými zbraněmi… Allan Quatermain se svými druhy se nejprve vydává do Paříže, kde se k nim přidává obávaný silák Edward Hyde, jinak ovšem doktor Henry Jekyll. Všichni společně se pak nalodí na proslulou ponorku kapitána Nema Nautilus, aby se co nejrychleji dopravili do ohrožených Benátek… Doktor Jekyll si s sebou veze kufřík s lahvičkami lektvaru, který mu umožňuje přeměnit se na příšerného Hyda. Ten doktora neustále láká, aby jednu z nich vypil. Doktor Jekyll se pokušení statečně brání, ale pak jednoho dne zjistí, že mu jedna lahvička chybí. Všichni se domnívají, že sabotérem na lodi je neviditelný Skinner, který zmizel neznámo kam… Nautilus mezitím doplouvá do Benátek, kde se právě koná karneval. Zdá se ale, že zachránci přijeli pozdě: ozve se série výbuchů a několik benátských paláců se kácí k zemi. Přesto se však skupince výjimečných podaří většinu města zachránit, a prozatím tak zabránit i rozpoutání války. Pak ale dojde k překvapivému zvratu: Allan Quatermain zjišťuje, kdo ve skutečnosti je obávaný Fantom… (TV Prima)

(více)

Recenze (615)

POMO 

všechny recenze uživatele

Je to niekde medzi * a **, ale film, robiaci z diváka idiota, si kompromisy nezaslúži. Najlepšia na The League of Extraordinary Gentlemen je gigantická ponorka, premávajúca sa v kanáloch Benátiek. A najhoršie na filme je, že na projekcii sa chytali za hlavu nielen novinári, ale aj môj 14-ročný brat. Najdebilnejší a najpreplácanejší veľkofilm svojho druhu. Wild Wild West je oproti nemu filmový klenot. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Že se ponorka ve skutečnosti neprotáhne kanálem? Taky nemám zlatou olympijskou v prostných, ale nic mi nebrání si to představovat a pak: Stuart Townsend a Benátky .... když je miluješ, není co řešit. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že ze dvou velkolepě zamýšlených podívaných, které přišly do kin celkem krátce po sobě a obě operují s Richardem Roxburghem, upíry a panem Hydem, se vyklubaly takové sračky. A i když má LXG slabší triky než Van Helsing, přiznávám, že je mi mnohem sympatičtější. Scenář je sice megadebilní a Norrington znovu nezvládá to, co mi nesedělo už u Blada - totiž práci s postavami a atmosférou vyprávění -, ale překvapivě ani většinu vizuálně velkolepých, triky nadupaných akcí (celá idiotská pasáž v Benátkách). Naštěstí akci Norrington pořád ovládá na výbornou (to se o Sommersovi říct nedá), takže úvodní souboj a nadupaná závěrečná půlhodinka zachraňují výstřední gentlemany od totálního kolapsu. Navíc narozdíl od Helsinga má Liga i jakýs takýs styl - i když to možná jen probleskuje láska k brilantní comicsové předloze. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nepovedený film se špatnými triky a scénářem plným hrozných dialogů. První půlka je docela svižná, jedna akční scéna střídá druhou a i když nejsou příliš nápadité, dá se na film koukat. Bohužel poté, co už jsou všichni hlavní hrdinové představeni a veškeré jejich schopnosti jsou názorně předvedeny, stává se z filmu nudná podívaná. Sledování Ligy výjimečných je v druhé půlce hotové utrpení a člověk už jen čeká, který známý film bude v každé další scéně vykraden. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má ucházející triky a výpravu a to je asi jediné, co lze na něm aspoň trochu pochválit. Děj je asi takový, jaký bych od popcornové zábavy čekal. Nevadila mi megaponorka, prohánějící se v benátských kanálech, trocha té nadsázky nikoho nezabije a jde přeci o comicsovou adaptaci. Ovšem řetězová demolice domů v Benátkách, to už bylo na facku scenáristovi....Násilně naroubovaného "správného chlapce" a zástupce hrdinů ze Spojených států Toma Sawyera si američani taky mohli odpustit a Conneryho tatínkovské pudy rovněž. A proč Nemo vypadal jako Usáma, to je mi též záhadou, tvůrci filmu zřejmě nikdy neviděli klasické kresby De Neuvilla, dvorního Verneova ilustrátora. Výsledkem je standartní hollywoodský prefabrikát, taková obyčejná jednohubka, kterou jsem sice polkl, ale trošku jsem se při tom zakuckal a za pár minut už jsem o ní nevěděl....Sean Connery Václavu Havlovi slíbil, že když se film povede, zařídí světovou premiéru v Praze. I stalo se tak. Mám pocit, že Mr. Connery začíná trpět ztrátou soudnosti. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Strašný, děsný, příšerný!!! Taková slátanina. Tři velké akční scény slepené čtyřmi menšími akčními scénami a občasným rádoby vtipným nebo moudrým dialogem. Jak vůbec mohl Sean takhle hluboko klesnout??? Ponorka kapitána Nema vypadá jak ze 4 roky staré počítačové hry a ani zbylými triky se tvůrci nemůžou moc chlubit. Navíc od začátku do konce je všude takových logických kopanců, že už dlouho jsem neviděla film, kde by jich bylo tolik. Nudný děj jenom podporuje jejich hledání (chytlavý film by nedovolil chyby hledat, takováhle slátanina k tomu přímo svádí). Ta jedna hvězdička je zejména za slušnou hudbu Trevora Jonese... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, chodíval jsem s dědou k řece. A jak už to tak dědové dělávají, i ten můj mě učil házet žabky. Docela mi to šlo a bavilo mě to, kdo by taky neměl rád ty hezky ohlazené oblázky a nesledoval jak letí nízko nad hladinou, zběsile rotují, dopadají na vodu a zase se od ní odrážejí...až se nakonec neodrazí a nezůstane po nich ani stopa. A přesně tak se to má s Ligou Výjimečných. Na pohled uhlazené, vymazlené a hodně slibné dílko, obzvlášť když znáte Alana Moorea a vidíte drsně se tvářícího Seana Conneryho a uhlazeného zhýralce Stuarta Townsenda. Potom začne ten pestrobarevný kolotoč, kterým je například bitva v knihovně...a pak se ten pomalu snižující se let nad hladinou, symbolizující úroveň filmu, dostane do svého nejnižšího bodu (to je třeba logický kopanec nebo tak něco...každopádně je toho ve filmu víc než je omluvitelné, OBZVLÁŠŤ POKUD ZNÁTE ALANA MOOREA), ze kterého se ještě párkrát povznese (třeba když začne řádit paní Harkerová;)), ale stále víc a víc je vidět úbytek energie....a pak přijde konec. Konec, který ve vás nenechá nic, stejně jako když se nad žabkou zavře voda. Trestuhodné zmrhání, opravdu trestuhodné. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spojení kapitána Nema, Doriana Graye, Toma Sawyera či dr. Moriartyho? Zní to teda příšerně, ale film se nevleče, má dobré triky, sympatické obsazení (zvlášť Connery a Roxbrugh) a taky to, co u popkornu přímo vyžaduji - lehkost. Nenáročný, rychle ubíhající, letní akční spektákl, který si na nic nehraje. The End. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyyb film dojel tak jak se rozjel šlo by dát možná i 4*.Akci,humor vystřídá nuda a trapnost. To je tak když je něco vyjímečného a je to ještě celá liga. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak se koní film. Námět poskytuje tolik poezie, humoru i možných hrátek, že by z toho šikovný režisér a scénárista zaplesal, ovšem Norrington a Robinson si tak nějak všimli jen pomíjivého pozlátka. Po plátně tak pobíhá spousta "známých firem" z kánonu světové literatury a filmu, ale krom jmen na nich nenajdeme nic extraordinérního, jsou to jen obtažená schémata zcela bez kouzla a šťávy. Teroristický vous kapitána Nema, světácká bradka Doriana Graye, vrabčí hnízdo Toma Sawyera... a dál? Dál nic, pustina, špatné herecké výkony. Když to neklape v Lize, nemůže to klapat ani v okolních složkách a Norrington balí krám bez boje. Film je doslova nasáklý mizernými digitálními efetky, které redukují pestrý a kouzelný svět fin de siècle na snůšku předrenderované umělotiny. Příběh je naprosto nijaký, padouch vyčichlý a výkon sira Conneryho, promiňte mi to, dočista nekrofilní. Američané przní známé literární postavy s velkou bravurou, nicméně britský šmatlal Norrington tomu nasazuje korunu. Konina. Slátanina. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Chvílemi je film docela příjemná podívaná. Connery je výborný, hudba Trevora Jonese skvělá, postavy příběhu zajímavé, je zde plno bombastických trikových scén, ale! Chvílemi je film značně nepřehledný (Norringtonův klipovitý „bladeovský“ styl bitek se sem moc nehodí), nejde ovšem jen o klipovitou nepřehlednost akčních scén, kdy někdy divák přesně neví, co se zrovna na plátně děje, ale i o nepřehlednost dějovou, jakoby tvůrci dodatečně vypustili některé části tak, aby jen následovala jedna akční scéna za druhou, čímž ale ztížili divákovu orientaci v příběhu. Pokud se ovšem necháte tvůrci jen bavit, a nebudete hloubat nad nelogičnostmi některých scén (např. ponorka v benátských kanálech) a nad chvilkovou nesrozumitelností příběhu, můžete si to příjemně užít. PS: Jsem zvědavý co na tu divočárnu říkal Havel s Dagmar. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Do Benátek to převážně šlo, pak už převážně ne. Dobrodružství Toma Sawyera už nikdy nebudu číst stejnýma očima, tfuj. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Debilní scénář a málo povedená atmosféra, zato dobrý triky a akce. Zábavná blbost, ve který je vtipný to, co bejt vtipný nemá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Dawn Of A New Century ,2. Kenya - Wait For Me (for the film 'The League of Extraordinary Gentleme ,3. The Task Requires Heroes ,4. The Promenade By The Sea ,5. The Nautilus - Sword Of The O ,6. The Game Is On ,7. The Old Tiger ,8. The Capturing Mr. Hyde ,9. The Mina Harker's Secret ,10. The Phantom's Lair ,11. The Portrait of Dorian Gray ,12. The Treachery ,13. The Storming Of The Fortress ,14. The May This New Century Be Y ,15. Son Of Africa (for the film 'The League of Extraordinary Gentlemen'), ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatná věc na to, kolik má v sobě potenciálu. Spousta scén je nechtěně vtipných, další spousta nechtěně blbých. A ani ten Connery nijak extra neválí... Ach jo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá ukončiť úspešná kariéra. Prepadákom a extra mizerným filmom. Týka sa to nielen dovtedy skvelého režiséra Norringtona, ale i Seana Conneryho. Obaja po Lige výnimočných plus mínus skončili. Film je to vskutku strašný, bizarný a nevydarený. Ale paradoxne i vďaka tomu sa nemáte kedy nudiť. Herci sú úplne mimo, ale hrajú natoľko kuriózne postavy, že sa neviete prestať baviť. Síce na ich účet, ale no a čo. Triky sú striedavo smiešne (Nautilus) a striedavo znesiteľné, veľkým sklamaním je ale bez debaty zle nakrútená a zostrihaná akcia (keď uvážime, akú parádnu choreografiu mal Norrington v Bladeovi). Atmosféra je prítomná len zriedka (parížska pasáž s odchytom pána Hydea) a k scenáru sa vyjadrovať nemienim, nakoľko jeho imbecilita dosahuje vskutku impozantné rozmery („Zachránili sme Benátky,“ hrdo vyhlási hrdina po tom, čo zlosyn výbuchmi minimálne polovicu z nich zničil behom 10. minút). Takisto tvorcovia zjavne mali problémy s rozmermi (aj na môj vkus megagigantická ponorka v pohodičke sa plaviaca uzučkými a neveľmi hlbokými kanálmi). ()

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama