Reklama

Reklama

Liga výjimečných

  • USA The League of Extraordinary Gentlemen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je rok 1899, přelom století, když v Londýně zaútočí podivná, dosud nevídaná zbraň. Objevují se dohady, odkud pochází a kdo ji použil k přepadení banky. Bylo to Německo? To to ale popírá. V květnu je Německo napadeno a obviněna je Británie, která též útok popírá… Do Afriky, kde žije slavný Allan Quatermain, je vyslán Sanderson Reed. Má za úkol ho přemluvit, aby se opět dal do služeb Jejího Veličenstva. Zklamaný národní hrdina, který přišel při poslední akci o syna, nejprve odmítá. Když ale nepřátelé rozpoutají přímo na místě prudkou přestřelku, misi přijímá. V Londýně se setkává s tajemným panem „M“, který mu představuje členy Ligy výjimečných: kapitána Nema, neviditelného Rodneyho Skinnera, upírku Minu Harkerovou a Doriana Graye. K nim se brzy přidává i americký agent Tom Sawyer. Jejich úkolem bude zabránit tajemnému Fantomovi, aby vyhodil do povětří město Benátky, kde se má brzy konat důležitá konference, a pak má v plánu rozpoutat světovou válku s novými, dosud neznámými zbraněmi… Allan Quatermain se svými druhy se nejprve vydává do Paříže, kde se k nim přidává obávaný silák Edward Hyde, jinak ovšem doktor Henry Jekyll. Všichni společně se pak nalodí na proslulou ponorku kapitána Nema Nautilus, aby se co nejrychleji dopravili do ohrožených Benátek… Doktor Jekyll si s sebou veze kufřík s lahvičkami lektvaru, který mu umožňuje přeměnit se na příšerného Hyda. Ten doktora neustále láká, aby jednu z nich vypil. Doktor Jekyll se pokušení statečně brání, ale pak jednoho dne zjistí, že mu jedna lahvička chybí. Všichni se domnívají, že sabotérem na lodi je neviditelný Skinner, který zmizel neznámo kam… Nautilus mezitím doplouvá do Benátek, kde se právě koná karneval. Zdá se ale, že zachránci přijeli pozdě: ozve se série výbuchů a několik benátských paláců se kácí k zemi. Přesto se však skupince výjimečných podaří většinu města zachránit, a prozatím tak zabránit i rozpoutání války. Pak ale dojde k překvapivému zvratu: Allan Quatermain zjišťuje, kdo ve skutečnosti je obávaný Fantom… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

lamps 

všechny recenze uživatele

Neskutečný film, nikdy na něj nezapomenu. Stometrová ponorka projíždějící se kouzelnými Benátkami, neohrožený Indiana Jones senior Sean Connery a k tomu ještě upírka, tajný agent a neviditelný muž. Sice mi tu schází nepřemožitelný Hulk a Iron Man, ale řekněte sami, dá se něco takového hodnotit méně než za 3*? Já bych to bral jako urážku.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Náhodou to nebolo až také zlé. Celkom príjemný akčňák, efekty a masky sa mi tiež páčili, až na Seana. Prvýkrát som ho počul v origináli a neviem, či to bolo naschvál, ale fakt srandovne šušle, možno mu nesadla protéza. Ale inak scenár bol ozaj chybný, príbeh klasický, otrepaný a trochu pritiahnutý za vlasy. Ako oddychovka však veľmi dobré. 65%. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spojení kapitána Nema, Doriana Graye, Toma Sawyera či dr. Moriartyho? Zní to teda příšerně, ale film se nevleče, má dobré triky, sympatické obsazení (zvlášť Connery a Roxbrugh) a taky to, co u popkornu přímo vyžaduji - lehkost. Nenáročný, rychle ubíhající, letní akční spektákl, který si na nic nehraje. The End. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že znám komiks - jinak bych možná hvězdu přidal. Liga výjimečných stojí za vidění kvůli frajerskému Connerymu, který potěšil, trikům od ILM, skvělému parnímu autu a... A dál už asi nic. Škoda je nevyužití Mooreovy předlohy, v níž každé políčko nápady doslova přetéká. Tak alespoň, že to rychle odsýpalo a bylo to i oddychově zábavné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá ukončiť úspešná kariéra. Prepadákom a extra mizerným filmom. Týka sa to nielen dovtedy skvelého režiséra Norringtona, ale i Seana Conneryho. Obaja po Lige výnimočných plus mínus skončili. Film je to vskutku strašný, bizarný a nevydarený. Ale paradoxne i vďaka tomu sa nemáte kedy nudiť. Herci sú úplne mimo, ale hrajú natoľko kuriózne postavy, že sa neviete prestať baviť. Síce na ich účet, ale no a čo. Triky sú striedavo smiešne (Nautilus) a striedavo znesiteľné, veľkým sklamaním je ale bez debaty zle nakrútená a zostrihaná akcia (keď uvážime, akú parádnu choreografiu mal Norrington v Bladeovi). Atmosféra je prítomná len zriedka (parížska pasáž s odchytom pána Hydea) a k scenáru sa vyjadrovať nemienim, nakoľko jeho imbecilita dosahuje vskutku impozantné rozmery („Zachránili sme Benátky,“ hrdo vyhlási hrdina po tom, čo zlosyn výbuchmi minimálne polovicu z nich zničil behom 10. minút). Takisto tvorcovia zjavne mali problémy s rozmermi (aj na môj vkus megagigantická ponorka v pohodičke sa plaviaca uzučkými a neveľmi hlbokými kanálmi). ()

Galerie (93)

Zajímavosti (26)

  • Agent Tonyho Currana nechcel, aby vzal rolu Skinnera. Argumentoval, že jeho postava bude takmer celý čas neviditeľná a nikto sa nebude starať o to, kto ho vlastne hral. Keď film vyšiel, stal sa Skinner favoritom fanúšikov. (H4ku11)
  • Postava Toma Sawyera (Shane West) byla do filmu vložena protože se producenti báli, že když v něm nebude vystupovat žádný americký hrdina, film nebude fungovat u tamního publika. (POMO)
  • Při přestřelce je Dorian Grey (Stuart Townsend) střelen automatickou puškou do hrudi a samozřejmě se mu roztrhá oblek. V další scéně má však oblek v pořádku. (Dragone)

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama