Reklama

Reklama

Nováci

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, (1995–1996), 52 h 25 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Pavel Zedníček, Ota Jirák, Jana Paulová, Jitka Ježková, Jitka Schneiderová, Jan Čenský, Filip Rajmont, Adéla Gondíková, Jana Janěková, Viktor Maurer, Dalibor Gondík, Michal Jagelka, Jiří Pomeje (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Ota Jirák vás vítá v kruhu rodinném, kde vládne pohoda jako řemen. (TV Nova)

Recenze (161)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se repríza konečně objevila na Nova Cinema, mám možnost konfrontovat vzpomínky a výsledek je v podstatě ještě lepší, než by se zdálo. Suma sumárum jako první domácí seriál natočený mimo ČT, jsou Nováci bez problému stravitelní. První série připomíná domácí snahu o kombinaci Alfa a Kroku za krokem, což také odpovídá tehdejší představě o formátu oblíbeného sitkomu. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Pouštěný smích, tupé dialogy, toporné herecké výkony, květované kravaty, červená a fialová saka... Nova si všimla hladu po amerických sitcomech a tak si také jeden střihla. Zacílila na široké novácké vrstvy s vidinou velkého úspěchu. Bohužel tohle není ani Step by Step ani Al Bundovic rodinka. Tohle je prostě typickej českej průser. Včera jsem shlédl po letech jeden z dílů (čistě studijně :-) a z údivu jsem nevycházel. Mlaďounká Jitka Ježková to nemohla zachránit. Děs běs i na rok 1995.... ODPAD ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nečekat zázraky, ono se tam vůbec nic vtipného nenajde. A tohle píšu ke druhé řadě, která mě baví ještě méně. Všeobecně nemám rád sitcom. A žádný americký o padesáti řadách a třiceti epizodách mě nikdy nedostal, sotva jen pár to u mě dotáhlo na průměr (výjimku tvoří pouze klasický sitcom Addamsova rodina (100%), z čisté milosti a nemohoucnosti autora prosadit se jinak, než psaním slohovitě popisného scénáře do rádoby vtipného konceptu. Osobně nechápu, co má být vtipného na tom, když nějaká postava popíše situaci, kterou divák neviděl. To si ji mám jako představit?! Prázdnota, která na mě ze sitcomů vykukuje, je zkrátka pro mě nesnesitelná. Nováci se výše uvedených nešvarů zbavují po svém. A není na tom nic líbivého. Vše je jen krystalicky čistá trapnost, originální gag přijde jen vzácně. Zvláště druhá řada Nováků má v blbosti navrch. Americký sitcom to podá alespoň s předtočeným smíchem. Předtočený smích, který má zdůraznit nevtipnost. V Novácích se to obejde bez této rušivé kulisy. Je to celkem sympatická rodinka, která v různých epizodách řeší téměř absurdní situace, jak jinak než téměř absurdně. Rozhodně se Nováci nedají považovat za nějaký vrchol ve svém specifickém žánru, ale jdou na to po svém, a jsou vtipnější než pozdější sitcom Comeback nebo Helena. Což není výhra. 20% ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál z doby, kdy se Nova snažila přenést na obrazovku jůesej manýry. První řada s Otou Jirákem ještě šla, ale jakmile nastoupilo duo Zedníček, Paulová, šlo to do hoven. Vlastně, ono už to v hovnech bylo, ale to pokračování ho dorazilo. Tímto prosím adminy CSFD o rozdělení seriálu na Nováci a Nováci 2, poněvadž obě řady si rozhodně nezaslouží stejné hodnocení. ()

jossC odpad!

všechny recenze uživatele

Teda původně jsem dal jednu hvězdu,za pokus a snahu natočit v česku sitcom.Koneckonců každý začátky jsou těžký... Ale teď to reprízujou a stačilo mi pět minut,abych letěl na ČSFD a vystřelil takovej odpad,že jít to ještě níž,tak se to zastaví asi až v pekle.Kašlu na namixovanej smích,je mi šumák absence herectví,ale ty stupidní dialogy nejdou odpustit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první českou situační komedii (od roku 1993, kdy vznikla samostatná Česká republika). (CANNIBAL)

Reklama

Reklama