Reklama

Reklama

Nováci

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, (1995–1996), 52 h 25 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Pavel Zedníček, Ota Jirák, Jana Paulová, Jitka Ježková, Jitka Schneiderová, Jan Čenský, Filip Rajmont, Adéla Gondíková, Jana Janěková, Viktor Maurer, Dalibor Gondík, Michal Jagelka, Jiří Pomeje (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Ota Jirák vás vítá v kruhu rodinném, kde vládne pohoda jako řemen. (TV Nova)

Recenze (161)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Pouštěný smích, tupé dialogy, toporné herecké výkony, květované kravaty, červená a fialová saka... Nova si všimla hladu po amerických sitcomech a tak si také jeden střihla. Zacílila na široké novácké vrstvy s vidinou velkého úspěchu. Bohužel tohle není ani Step by Step ani Al Bundovic rodinka. Tohle je prostě typickej českej průser. Včera jsem shlédl po letech jeden z dílů (čistě studijně :-) a z údivu jsem nevycházel. Mlaďounká Jitka Ježková to nemohla zachránit. Děs běs i na rok 1995.... ODPAD ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dřevní pokus o český sitcom. Svým způsobem to tvůrci popadli za celkem správný konec. Do první série angažovali Otu Jiráka se zkušenostmi s dabováním kultovního Alfa, v té době též častého hosta zábavných pořadů. Do druhé řady dokonce Pavla Zedníčka, českého Ala Bundu a Franka Lamberta. To zdánlivě nemohlo dopadnout vyloženě špatně. Ale stalo se. I přes zajímavá jména mezi scénáristy. Kde vězí příčina? Ač tehdejší Nova byla hodně ukřičená a upitvořená, tvůrci pokusu o českého sitcomu si neuvědomili, že vše musí být ještě trapnější, ještě pitvořivější a ještě záměrně trapnější. Místo toho natočili jakousi unavenou usedlou tetku těch svěžích amerických sitcomů. Kdekoho možná napadne, jak je možné, že před desetiletími v Takové normální rodince to ale tvůrci uměli? To je jednoduché. Autorce Fan Vavřincové (mimojiné autorce filmu Eva tropí hlouposti) byl ten infantilní a naivní humor vlastní. A díky tomu to tehdy vyšlo. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se repríza konečně objevila na Nova Cinema, mám možnost konfrontovat vzpomínky a výsledek je v podstatě ještě lepší, než by se zdálo. Suma sumárum jako první domácí seriál natočený mimo ČT, jsou Nováci bez problému stravitelní. První série připomíná domácí snahu o kombinaci Alfa a Kroku za krokem, což také odpovídá tehdejší představě o formátu oblíbeného sitkomu. ()

jossC odpad!

všechny recenze uživatele

Teda původně jsem dal jednu hvězdu,za pokus a snahu natočit v česku sitcom.Koneckonců každý začátky jsou těžký... Ale teď to reprízujou a stačilo mi pět minut,abych letěl na ČSFD a vystřelil takovej odpad,že jít to ještě níž,tak se to zastaví asi až v pekle.Kašlu na namixovanej smích,je mi šumák absence herectví,ale ty stupidní dialogy nejdou odpustit. ()

Cannabis odpad!

všechny recenze uživatele

ještě teď mám husí kůži a krčím se pod postelí, televizi jsem vyhodil z okna a jsem poznamenán do konce života... a to díky tomuto seriálu... stupidita, trapnost, ubohost... jen takováto slova mě napadají teď!!! jaké bylo moje zděšení, když jsem si pustil jeden film nahraný dříve z televize a za ním byl ještě kus dílu tohoto seriálu a vybavil si, jaký že to brak dříve dávali... v tu chvíli jsem nevěděl, zda se jedná o nejapný žert, parodii na seriál, nebo zda to autor opravdu myslel vážně... tady jen vidíme jak se opravdu mění vkus... představa, že toto byl jeden z nejoblíbenějších pořadů, které se vysílaly? tak to teda pardon... doufám, že Nova nebude mít nikdy v budoucnu tak morbidní nápad, že by to snad znovu dala do vysílání... ODPAD!!!!!!!!!!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první českou situační komedii (od roku 1993, kdy vznikla samostatná Česká republika). (CANNIBAL)

Reklama

Reklama