Zálesák

Forest Warrior

Rodinný / Dobrodružný / Komedie / Akční

USA, 1996, 93 min

Aaron Norris

Je to úplne priemerný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má podpriemerný príbeh o skupine detí, ktoré sa na výlete v horách dostanú do sporu s drevorubačmi, ktorí majú v pláne zničiť veľkú časť hory, ale deti sa im v tom snažia zabrániť a pomáha im v tom aj duch miestneho indiána v podaní Chucka Norrisa. Samotný základ nie je úplne najhorší, ekologickú tématiku mám rád, ale tu je to podané priamo len pre detského diváka. So spracovaním tiež nie som moc spokojný, skoro všetko čas je venovaný deťom a scény s nimi nie sú moc zaujímavé a často aj nudné. Norris tu až tak moc priestoru nemá, ale práve scény s ním sú jednoznačne tým najlepším z tohto filmu. Súbojov nie je najmenej a samozrejme Norris má na svojom konte aj lepšiu akciu, ale kedže sa jedná o rodinný film, tak som s ich kvalitou spokojný. Kvôli žánru v nich nikto neumrie a ani nič drsnejšie sa v nich neudeje, ale Norris stále s nejakým dobrým kopom alebo úderom nemá problém. A záporáci sú podľa očakávaní tragickí a všetky ich dialógy sú na tom rovnako. Myslím si, že ako film pre deti s ekologickou tématikou je Zálesák celkom dobrý, takže svoj účel splnil, ale zároveň je to len film na jedno pozretie, ktorý fanúšika Norrisových akčných filmov moc nezaujme. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 52%.(28.7.2010)

• cheyene

Film, který má nějakou tu myšlenku, pro děti do snad 13 let je to příjemný zážitek. Viděl jsem 2x a stačilo. Nijak neprahnu po 3. zhlédnutí...Jen ukazuje, že Chuck Norris to má v hlavě v pořádku a myslí také na přírodu a má charizma.(18.12.2006)

Tak zase proti prúdu. Príjemný rodinný ekologický film ako stvorený pre environmentálnu výchovu americkej mládeže... Pre všetkých nad 13, len v sprievode dieťaťa...(11.3.2006)

• Webb

Chuck Norris v roli ducha, blee!!! Kdysi dávno jsem to viděl, tehdy jako nenáročný divák a vůbec se mi to nelíbilo.(23.1.2008)

Snad ještě nikdy jsem se u žádného filmu tak nenasmál.(29.1.2010)

• SeBig

Po první pul hodině mě to absolutně přestalo bavit a bylo to nad mé síly tu mrdku dokoukat. Tak jsem přetáčel co bude dál a dokoukal jsem to na přeskáčku. Šlo tam fakt o hovně ale řeknu vám že z traileru jsem umíral smíchy!!!!(10.2.2012)

• Orlau32

Vzhledem k tomu, že se jedná o rodinný film, ale spíše pro děti, tak nemohu být tak přísná. Dá se to vidět a děti tam mají čáry a kouzla a také legrační situace, jak potrestat špatné a bezcharakterní lidi. Já si myslím, že největší umění je právě udělat "napínavý" film pro děti. K tomu měl posloužit i CHUCK NORRIS, který tam (bohužel) nevystupuje jako hrdina, ale jako dobrý lesní duch. No, dětem se to určitě bude líbit.(8.1.2012)

• Seag

Ten Chuk Norris ale klesol. Je starý, a karate mu ide ako mne gitara. Je trapny a jeho filmy sú hambou hollywoodu.(9.9.2006)

• LorD_OniX

Jak to vidím, tak se měl raději Chuck Noriss angažovat v nějaké Mayovce, protože by pak Vinettou nikdy nezemřel.(20.1.2009)

• Flynn

Neoholený a rezavý Vinnetou:))))(12.1.2005)

Chuck létá, kope, mění se v orla, tu zase v medvěda, proti němu stojící nesympatický záporák s doutníkem, kterému kryjí záda dva úlisní právníci s IQ na hranici imbecility, dlouho odolává a vysílá do hor své dřevorubecké nohsledy, až nakonec podlehne a dočista přijde o rozum. Zálesák je místy dost fantasy, občas až dětsky naivní, ale rozhodně si nezaslouží takovou pozici, na které se aktuálně nachází (v době psaní komentáře 122. z 200 nejhorších počinů). Být mi o nějakých 10 let méně, vsadím se, že by se náš tehdejší VHS přehrávač zavařil, jak bych si to pouštěl pořád dokola :). Vždyť v kom jiném by se měl budit zájem o ochranu přírody, když ne v dětech? Klerik to ve svém komentáři vystihl naprosto přesně - pod to bych se mohl podepsat. Takže proč tak nízké hodnocení? Že by nějaký "Walker, Texas Ranger komplex" aneb vše, kde hraje Chuck Nadčlověk Norris, hodíme automaticky do odpadu? P.S. Loretta Swit aka Major Margaret Houlihanová je boží :))(19.8.2009)

• Terva

21 % ?(15.5.2011)

• JARDAHONDA

Nejhorší film Chucka Norise,,,Hraje indiánského ducha,které se zjevuje a chrání les.. Tuto grotesku bych doporučil dětem do 1 třídy...Tento film je těžký průser !!(25.7.2011)

• Danoboss

No možno keby som mal 10 rokov, tak tá 12 ročná kráska by na mňa zapôsobila, ale takto mi film nedodal ani sexuálne vzrušenie. Bolo to skutočne dosť slabé a naivné.. deťom sa to hádam kedysi páčilo.(18.12.2008)

• ZkuKol

Chuck Norris, děti, příroda a Aaron Norris vs. zlý dřevorubci - chcete vědět víc?! Nééééééé...(8.12.2007)

• FunThomas

No prostě příšerné, raději si pusťte nějakou telenovelu...(8.4.2006)

• A.Beech

Ten "herecký výkon"! :D Tam ide o to nepohnúť ani brvou, keď fuka vietor. Ale zase robiť to v každom filme?? Tá 1* je asi za to, že Chuck tam nehraje až tak vela. Lebo scény s nim, tie fakt "stoja za to". Dá sa na tomto filme rozhodne zabaviť :D(2.9.2010)

Tentokrát ožívá legenda o nehmotném strážci lesa, který si nenechá od penězchtivých těžařů nic líbit. Magicky debilní pokus poukazující na důležitost ochrany přírody. Zástupce kategorie "nechtěně vtipných" filmů.(29.8.2010)

• lioncel

... "Chuck Norris zrušil periodickou soustavu prvků .. protože uznává pouze prvek překvapení" ...(12.8.2010)

• Empire

?(23.5.2004)