Reklama

Reklama

Matlock

(seriál)
  • USA Matlock
USA, (1986–1995), 151 h 22 min (Minutáž: 45–99 min)

Tvůrci:

Dean Hargrove

Hrají:

Andy Griffith, Nancy Stafford, Julie Sommars, Clarence Gilyard Jr., Kene Holiday, Linda Purl, Warren Frost, Daniel Roebuck, Leon Russom, Ryan Sands (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Ben Matlock (Andy Griffith) je sympatický postarší právník z Atlanty. Pracuje jako obhájce a za svůj případ si účtuje horentní sumu 100.000 Dolarů. Najmout si jej se ale vyplatí. Svým klientům pomáhá z nesnází. Díky svému nasazení a osobnímu zaujetí každým případem se mu velmi často daří očistit jméno nevinným lidem, kteří byli obviněni z vraždy. . Při jeho pátrání mu pomáhají mladí soukromí detektivové Tyler Hudson a jeho dcera Charlene, která původně vystudovala právo na prestižní Harvardské univerzitě, podobně jako její otec. V soukromí je obyčejným, dobrosrdečným chlapíkem s lidskými slabostmi (je milovníkem hot dogů). U soudu nasazuje svůj šarm a jeho instinkt mu pomáhá přijít na kloub i velmi složitým případům, nakonec vždy nalezne a předvede porotě logické důkazy, které usvědčí pravého pachatele. Seriál se natáčel devět let a získal velkou popularitu, nejen díky sympatickému hlavnímu představiteli, ale také zobrazením prostředí americké justice. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (76)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ospravedlňujem sa dedovi Simsonovi aj celému springfieldskému domovu dôchodcov, ale Matlock na takého Columba, ale ani Perryho Masona bohužiaľ nemá. Prípady sú dobre napísané, majú skoro vždy prekvapivú pointu, ale celé je to také, no proste je to určené predovšetkým do toho domova dôchodcov. A Matlockovu diaľnicu tu tiež nechcem mať. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čím dlhšie tento seriál pozerám, tým menej sa mi už páči. Otázka teraz znie: "Prečo ho vlastne pozerám?" Niektoré diely sú fakt vtipné a pútavé, niektoré zas nudné a nezáživné. Ale tak je to už skoro pri každom seriáli. Andy Griffith sa na úlohu Matlocka skvele hodí a takmer vždy odvádza sympatické nadpriemerné výkony. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Andy Griffith vo svojej zrejme životnej úlohe, vďaka ktorej ho poznajú diváci po celom svete. Ja si však nemôžem pomôcť, no mňa tieto kriminálky z 80. a 90 rokov nebavia. A nebavili ma ani v dobe bez internetu, keď sme boli odkázaní iba na to čo vysielali naše televízie (a tie hojne vysielali práve podobné krimi seriály ako Matlock ). Pomalé, strnulé, bez výraznejšieho tempa, napätia alebo prekvapenia. Skrátka veľká nuda. 1* za to, že po technickej stránke to má ako takú úroveň. 20% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Matlock! Jeden z nejhustších lidí na světě... Oblíbenec springfieldských důchodců a král zářivých úsměvů. Legenda, která si zaslouží nějakou tu hvězdu už jen proto, kolik seriálů od ní opisuje... Přestože si to ani trochu nezaslouží. Kvalita sice za moc nestojí, je to jen hloupý a neoriginální omyl, ale holt se to nějak stalo... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dávno, pradávno som to pozerával v TV snaď na STV počiatkom 90tých rokov a vtedy to bol dobry serial. Je to obdobie Dericka, V uliciach San Franciska a podobných krimiserialov. Samozrejme v dnešnej dobe nie je konkurencie schopný a v TV ho vysielaju ako tmel v hluchých miestach ako teleshoping a ine blé reklamy. Hodnotenie je ovplivnené nostalgiou a prispôsobené dobe. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (20)

  • Nancy Stafford odešla ze seriálu po 6. sérii, protože se zrovna vdala, natáčení se mělo přesunout do Severní Karolíny a ona neměla v plánu se stěhovat. (HappySmile)
  • Přestože mají být Charlene a Leanne sestry, v celém seriálu o tom nepadne ani slovo. (HappySmile)
  • V seriálu si zahrála spousta herců ze seriálu The Andy Griffith Show (1960), byli to Don Knotts, Aneta Corsaut, Jack Dodson, Betty Lynn a Arlene Golonka. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama