Reklama

Reklama

Matlock

(seriál)
  • USA Matlock
USA, (1986–1995), 151 h 22 min (Minutáž: 45–99 min)

Tvůrci:

Dean Hargrove

Hrají:

Andy Griffith, Nancy Stafford, Julie Sommars, Clarence Gilyard Jr., Kene Holiday, Linda Purl, Warren Frost, Daniel Roebuck, Leon Russom, Ryan Sands (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Ben Matlock (Andy Griffith) je sympatický postarší právník z Atlanty. Pracuje jako obhájce a za svůj případ si účtuje horentní sumu 100.000 Dolarů. Najmout si jej se ale vyplatí. Svým klientům pomáhá z nesnází. Díky svému nasazení a osobnímu zaujetí každým případem se mu velmi často daří očistit jméno nevinným lidem, kteří byli obviněni z vraždy. . Při jeho pátrání mu pomáhají mladí soukromí detektivové Tyler Hudson a jeho dcera Charlene, která původně vystudovala právo na prestižní Harvardské univerzitě, podobně jako její otec. V soukromí je obyčejným, dobrosrdečným chlapíkem s lidskými slabostmi (je milovníkem hot dogů). U soudu nasazuje svůj šarm a jeho instinkt mu pomáhá přijít na kloub i velmi složitým případům, nakonec vždy nalezne a předvede porotě logické důkazy, které usvědčí pravého pachatele. Seriál se natáčel devět let a získal velkou popularitu, nejen díky sympatickému hlavnímu představiteli, ale také zobrazením prostředí americké justice. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (76)

borec999 

všechny recenze uživatele

Andy Griffith vo svojej zrejme životnej úlohe, vďaka ktorej ho poznajú diváci po celom svete. Ja si však nemôžem pomôcť, no mňa tieto kriminálky z 80. a 90 rokov nebavia. A nebavili ma ani v dobe bez internetu, keď sme boli odkázaní iba na to čo vysielali naše televízie (a tie hojne vysielali práve podobné krimi seriály ako Matlock ). Pomalé, strnulé, bez výraznejšieho tempa, napätia alebo prekvapenia. Skrátka veľká nuda. 1* za to, že po technickej stránke to má ako takú úroveň. 20% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Matlock! Jeden z nejhustších lidí na světě... Oblíbenec springfieldských důchodců a král zářivých úsměvů. Legenda, která si zaslouží nějakou tu hvězdu už jen proto, kolik seriálů od ní opisuje... Přestože si to ani trochu nezaslouží. Kvalita sice za moc nestojí, je to jen hloupý a neoriginální omyl, ale holt se to nějak stalo... ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dávno, pradávno som to pozerával v TV snaď na STV počiatkom 90tých rokov a vtedy to bol dobry serial. Je to obdobie Dericka, V uliciach San Franciska a podobných krimiserialov. Samozrejme v dnešnej dobe nie je konkurencie schopný a v TV ho vysielaju ako tmel v hluchých miestach ako teleshoping a ine blé reklamy. Hodnotenie je ovplivnené nostalgiou a prispôsobené dobe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Matlock v podaní bielovlasého, starého Andyho Griffitha mi nikdy nebol bohvieako sympatický. Vlastne mi nebol sympatický skoro vôbec. Keď ho STV začala v 90-tych rokoch vysielať, tuším som sa ho dokonca bál. Taký nepríjemný, úlisný, slizký a zákerný chlap. Seriál sám osebe však nie je zlý. Súdne scény sú dobre nakrútené a ujdú aj tie mimo súdu. Niektoré postavy sú otravné, ale to sa určite netýka Matlockových afroamerických pomocníkov. Najskôr v seriáli začínal sympaťák Kane Holliday, no po cca 71. epizódach bol „odídený“ (týpek vraj chlastal ako dúha) a nahradený nikým menším, než Clarenceom Gilyardom Jr. alias teroristom zo Smrtonosnej pasce a hlavne nezničiteľným parťákom Walkera, texaského rangera (Clarence následne hral v cca 80. epizódach). Okrem nesympatického ústredného hrdinu mi na Matlockovi najviac vadilo asi to, že je až príliš obyčajný a nijako extra ničím nevybočuje. Hocikde sa dočítate, že hrdina je svojrázny advokát, ale, pravdupovediac, mne pripadal úplne triviálny - a nudný. Každopádne, nostalgia je nostalgia. Boli to doby, kedy u nás s oneskorením, ale predsa, štartovali veci ako Baywatch, Knight Ridder, MacGyver, Alf, Krok za krokom, Plný dom alebo Jolly Joker. Čože? Vy nepoznáte Jollyho Jokera??? ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čím dlhšie tento seriál pozerám, tým menej sa mi už páči. Otázka teraz znie: "Prečo ho vlastne pozerám?" Niektoré diely sú fakt vtipné a pútavé, niektoré zas nudné a nezáživné. Ale tak je to už skoro pri každom seriáli. Andy Griffith sa na úlohu Matlocka skvele hodí a takmer vždy odvádza sympatické nadpriemerné výkony. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (20)

  • Benovo nejoblíbenější jídlo byly vždy hot dogy. (HappySmile)
  • Conrad byl zástupcem šerifa, než se stal Benovým vyšetřovatelem. (HappySmile)
  • Clarence Gilyard Jr. se objevil skoro v každém dílu seriálu od té doby, co byl obsazen. Ovšem potom, co se při sedmé sérii natáčení přesunulo do Severní Karolíny, dostal jednu z hlavních rolí ve Walker, Texas Rangerovi a jeho rozvrh byl moc nabytý, aby se mohl objevovat v každé epizodě. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama