Reklama

Reklama

Recenze (71)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejpodivnější díl Twin Peaks. Pokud bych dělal překladatele, chtěl bych pracovat na podobných snímcích, protože zde bych toho měl na práci velmi málo. Děj se posune jen o píď a podivní zombíci či noční můra - masařka vyvolávají další otázky, ať už je voda ve studni nebo není a my klesáme na dno koňského bělma, kde je taková hustá tma, že bych se zeptal: nemáš oheň? ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynch tentokrát pripomína Lost Higway, neprestáva prekvapovať, napína do prasknutia a desí do morku kostí. Nine Inch Nails do tejto temnoty krásne zapasovali. Vyžíva sa v čiernobielej kráse atómového hríbu, v šialenostiach, kde uplatňuje svoju dušu umelca (montáž chodiacich ľudí; hra tieňov; zaostrovanie a matnenie obrazu), pričom obsah alebo otázka, prečo práve zakomponovanie sem v tomto čase, zostáva záhadou. No Lynch má taký cit pre detail, brutalitu a mystiku, že Vám je jedno, či niektoré otázky zostanú nezodpovedané. P. S.: Ak si niekto pýta oheň, zapáľte mu. Absťák od nikotínu totižto býva neskutočný a môže mať aj smrtonosné účinky. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POCTA STANLEYMU KUBRICKOVI, a jeho legendárnej Vesmírnej Odysey, konkrétne, asi - 15 minútová pasáž, v ktorej astronaut Dave Bowman brázdil nekonečný vesmír... Vo filme sa to nazýva : STAR GATES, a je to excelentná surrealistická pasáž, ako čert ! Pridávam k tomu postupne pridaný čierno - biely OBRAZ + výrazný ZVUK, a mám naprosto vymaľované ! Všetko sa začína vymykať normálu, ktorý tu prakticky nikdy neexistoval, ale David Lynch, je natoľko všestranný, aby do tejto epizódky vkomponoval patričné vsuvky zo svojej ultra zaujímavej filmárskej kariéry, a tak po spojení týchto článkov, vzniká fenomenálny zážitok, ktorý nie je pre široké masy, a to je pre mňa osobne veľmi vzácne ! ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele!! Lynch je zpět ve své nejsurrealističtější podobě, jak ho známe z dřívější doby. Co se zhruba od první třetiny až do konce odehrává je totální psychedélie a vizuální orgasmy. Do toho se rozjel i Badalamenti se svojí nekompromisní hudbou a zvuky, které celý díl jen podtrhují. Třešničkou na dortu je pak v úvodní části píseň z koncertu legendárních Nine Inch Nails (jakožto obrovských fandů Lynchovy tvorby). Opravdu jsem napnutý, co se bude dít dál. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám Lynche fakt rád. Mám rád i surrealistické umění všeho druhu. Ale když chci ztratit hodinu času sledováním Twin Peaks, tak chci prostě koukat na Twin Peaks. Se vším všudy. Pokud budu mít chuť si pustit art-surrealistický film, udělám to. Takže jak se k tomuto postavit? Z hlediska Twin Peaks je tohle odpad. Jinak je to dost kvalitní experimentální film, který bych se nebál ohodnotit čtyřmi hvězdami. Tak to zprůměrujem a je to. Oceňuji Lynchovu odvahu vyfuckovat všechny současné seriály, pseudofilosofické TV show a i diváky samotné, ale tady to byla moc velká fa(u)cka. Trošku to na mě působilo stylem: "Sakra mám super nápad, ale chybí mi člověk, kterej by mi ho zafinancoval. Hmm, tak já to nenápadně vsunu do seriálu, na kterej jsem už prachy dostal a třeba si toho nikdo nevšimne." ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama