Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze (721)

golfista 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadšení a nahrávání každého dílu (první serie je fakt super). Poté už jen sledování s velkým zájmem, pak vychladnutí, nuda a na závěr nezájem (dodnes nevím, jak to dopadlo ... ) Ukamenujte mě :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ode zdi ke zdi, přesně tak jak to psychotickým Blížencům vyhovuje, obzvlášť servíruje-li nám takhle temnou detektivku Mistr scénárista Mark Frost, Mistr režisér David Lynch a Mistr skladatel Angelo Badalamenti, jejichž poetické duše neustále dokazují, že hranice mezi šílenstvím a genialitou je tenká...Kyle McLachlan je už navždy Dalem Cooperem a Douglasovy jedle už nikdy nebudou takové jako dřív...a o sovách ani nemluvím... A kdo by zapomněl na zhmotnělé zlo jménem Bob? Jednou provždy 100%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série: Geniální mysteriózní počin a pozoruhodná směsice žánrů, kdy každých pět minut sálá z obrazovky úplně jiná nálada. Vše podpořeno výtečnou hudbou a rozmanitými, značně podivuhodnými postavami, které postupně odhalují svá skrytá tajemství. Vynikající finále. 2.série: Bizarnost Lynchova světa se konečně naplno projevuje, a to hned v první epiziodě. Celkově je rozjezd druhé řady trochu slabší, ale díly jako 2x07 nebo 2x09, v nichž se v podstatě uzavírá původní hlavní dějová linie, už jsou znovu špičkové. Následující nová zápletka je taktéž vysoce kvalitní a zajímavá, vrcholící v nezapomenutelných epizodách 2x21 a především 2x22. Zkrátka při popisu Městečka Twin Peaks se nelze ubránit superlativům. PS: Vzhledem k tomu, jaký posun k bizarnostem se konal mezi první a druhou sérií, mám dojem, že kdyby se natočila i třetí série, museli by hrdinové podnikat minimálně meziplanetární lety, provést světovou revoluci a na pozici vládce dosadit plyšovou sovu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost všech skvostů a kult všech kultů. Nepřekonaný a snad i nepřekonatelný seriál, jenž dal nový rozměr slovu "televizní". David Lynch by měl přijít do nebe (nebo do bílého vigvamu, chcete-li) už jen za tohle své dílo, ani by nemusel natočit nic jiného. Kyle McLachlan se už nikdy potom nepřekonal, stejně jako řada dalších známějších i neznámých herců z této fantaskní série. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíli trvalo než jsem dostal tento klenot do svých rukou a již jsem ho nepustil. Během 2-4 dnů jsem shlédl nejen celou první, druhou sérii, ale také závěrečný (spíše rekapitulační) film Fire walk with me. Twin Peaks trpí několika chybičkami, který kazí dokonalý celkový dojem. Hlavní linie o smrti Laury Palmerové je vyřešena uprostřed druhé série a navazuje na ni linie o minulosti speciálního agenta Coopera. Tato druhá linie je kvalitní, avšak není dostatečně dovyprávěná, kvůli nucenému ukončení seriálu po druhé sezóně. Je to velká škoda, protože závěrečné 2 díly jsou neskutečně a zadní vrátka (spíše velká vrata) do třetí sezóny jsou otevřena velmi zajímavě. Seriál má mnoho působivých okamžiků, při kterých vás začne mrazit v zádech a mezi hlavní okamžiky patří všechny sny, vidiny a "nečekané okamžiky". Všechny postavy ze začátku působí velmi zajímavě, ale postupem času dostávají některé větší a větší prostor (postava Garglanda Briggse) a jiné zase odcházejí do pozadí (Lee, Bobby a hlavně James). Na jednu stranu je to dobře, ale na druhou je škoda, představit divákovi tolik postav a hrát si s nimi tak dlouho, až se přestanou hodit a prostě na ně "zapomenout". Obrovský trumf celého seriálu je postava speciálního agenta Dalea Coopera, v které je Kyle MacLachlan naprosto božský, úchvatný a okouzlující. Lehkost této postavy, její pohledy, mimika a naprostá nadvláda těla nad myslí, jsou nezaměnitelné a pro fanoušky seriálu navždy milované znaky Dalea Coopera. Škoda velké nevyrovnanosti v obsahu a kvalitě dílů, kterým se nevyvaruje prakticky žádný seriál, ale Twin peaks jich má zbytečně mnoho. Úžasná hudba, která působí tak pozitivně i přes všechno co se děje na plátně je poslední kapka do číše s asi nejlepším mystickým seriálem v historii televize, který však není rozhodně dokonalý a neosloví všechny natolik jak budou očekávat. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co díl to jeden den + díly na sebe navazují, takže v podstatě sledujeme třicet dní života v Twin Peaks (ačkoli v prvním díle je to myslím více, jak jeden den). Výborně napsané postavy zažívají nečekané proměny, krásně bizarní humor je doplňován scénami hrůznými, detektivními i zamilovanými. Navíc se objeví pár nových postav - především skvělý Albert, Gordon Cole a krásnou roli tu má David Duchovny. Především první díly jsou geniální, s postavou Windoma Earla mi to už přišlo trochu natahované, závěrečný díl je ovšem jako rána do palice. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ve své době seriál stanovující hranice seriálové tvorby, dnes už jenom stále živá legenda. Jeho uvedení na obrazovkách Československé televize v první půli 90. let bylo událostí, v dnešní době již těžko představitelnou... Jestli se Lynchovi povedlo snad téměř všechno, co mu kontext daného projektu dovoloval, pak to bylo především naprosté vytěžení formátu televizního seriálu. A také vyvolávání mystéria. Mnohem důležitější než detektivní složka bylo rozkrývání temných tajemství obyvatel městečka. Nespecifikovaný ID, který je přes den a v hranicích městečka potlačen kulturními návyky a křesťanskou fází, v lesích za městem a v přítmí noci však propuká v ten nejtemnější pohanský proud zla. Bravurní. Fascinující. Děsivé. Zábavné... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší hraný seriál všech dob (záměrná definice kvůli vyhnutí se srovnávání se Simpsonovými, což by mohlo dopadnout všelijak:)). Kyle MacLachlan i všichni další odvádějí naprosto dechberoucí práci. Atmosféra tak hustá, že by se dala krájet... Zamrzí tak jen zásah televize ABC do děje. Když museli tvůrci proti své vůli odhalit Lauřina vraha, ještě mi to ani nevadlo, protože následující leitmotiv poskytl hodně prostoru k ještě většímu zaměření na postavy. Konec seriálu po druhé sérii, druhý to zásah produkce, byl už bolestivější a konec je tak opravdu velmi otevřený skoro ve všech liniích. A v té hlavní... raději nemluvit, ať nezkazím nikomu překvapení, ze kterého jsem v šoku ještě teď, 4 dny po dokončení:). Přesto musím uznat, že Lynch a Frost z mála vytěžili maximum. A všechny ty drobnůstky kolem, Douglasovy jedle, koláče, Log Lady, postavy Hanka Wordena, Carela Struyckena a M: J. Andersona, černá káva, sovy... tak by šlo pokračovat donekonečna. Scénář, režie, hudba, střih, kamera... vše bezchybné. K čemu to ale psát, kdo má zájem vstoupit do nejúchvatnějšího městečka na světě a je alespoň trochu blázen, nemůže si tohle nechat ujít. 100%. Ne, blbost. 140%!!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isn´t it too dreamy? Kdo ve "skutečnosti" byla zavražděná Laura Palmerová? Je vůbec někdo v městečku Twin Peaks nevinný? A co na to Islanďané, Douglasovy jedle, polena či sovy? Městečko Twin Peaks můžu sebevíce milovat za to jak mě dokáže neustále překvapovat, jak mnou cloumá od jedné emoce ke druhé, následně rozesmívá až k slzám a jak mě z něj pravidelně mrazí až do morku kostí. Můžu ho zbožňovat za geniální tvůrčí propojení tria ve složení David Lynch, Mark Frost a Angelo Badalamenti. Můžu mu denně děkovat za jedny z nejatmosferičtějších (nejen) televizních pohyblivých obrázků, co mám tu čest znát. Ovšem jedno stejně vím naprosto jistě. Za nic na světě bych se v tomhle městečku nechtěl ocitnout ve skutečnosti. A to ani v doprovodu nejstylovějších zvláštních (doslova) agentů FBI, kteří kdy z Quantica vyšli, božského Dale Coopera a Alberta, který povyšuje neasertivní chování na zcela novou úroveň. A i když ve druhé polovině seriálu dochází k úbytku kvality (s čestnou výjimkou posledních epizod), tak je to stejně takřka neznatelné. Úbytek je to totiž asi takový, že nepřekonatelně geniální seriál se velmi nenápadně přesune do škatulky "pouze" zatraceně dobrého, kterému se i tak vyrovná málo co. Pokud vůbec něco. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve svých nejlepších momentech opravdu perfektní seriál. Bohužel si nedokáže držet úroveň po celou dobu. První série je dokonalá. Má to tajemství, bizarní humor a skvělé postavy. Druhá série začíná taky parádně, jenže po pár dílech se vyřeší vražda Laury Palmerové, ale seriál nekončí. Prostě to pokračuje a neděje se tam naprosto nic zajímavého. Vždy jen přijde nějaká nová postava, např. transvestitní agent FBI David Duchovny, chvilku nudně oxyduje a zmizí. Tahle prostřední část zabírá fakt hodně dílů a je opravdu bolestivé na to ždímání, předtím tak dokonalé látky, koukat. Vše se začne k lepšímu obracet, až když na scénu dorazí Windom Earle a zase to postupně graduje do fakt psychopatického finále. Atmosféru to má, v těch dobrých dílech, parádní, ale hlavně to táhnou postavy. Kyle MacLachlan je jako hlavní hrdina agent Dale Cooper k sežrání, ale totálně nejvíc válí Ray Wise jako Leland Palmer. Každá jeho scéna je geniální, ten jeho úsměv a tanečky mě fakt rozesmívaly celou dobu. A hrají tam hezké holky. Moje favoritka je jednoznačně Shelly. Určitě to doporučuju zkouknout, protože takhle absurdní humor fakt nikde jinde není. Jen je nutné přežít prostřední část druhé série. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Všichni říkají, že to je nejlepší seriál, co kdy viděli. Nelze nesouhlasit! Udělá vám to díru do hlavy a agenta Coopera musíte milovat již navždy. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Lauru Palmer z Twin Peaks někdo zavraždil, a dle důkazů se zdá, že by mohlo jít o složitější případ. Ten přijíždí vyšetřovat agent FBI Dale Cooper. Ve městečku má ovšem každý svoje temné tajemství i svůj motiv. Některé seriály je potřeba vidět v dobovém kontextu. Píše se rok 2013 a objektivním okem Městečko Twin Peaks ztrácí na největší dnešní seriálové hity vším možným, ať už pointami děje, vývojem postav, provázaností, vizuálem, a tak dále, a tak dále. Pro mě stále ale představuje nostalgickou vzpomínku na dospívání, kdy to byl jeden z prvních seriálů, co jsem viděl od začátku do konce, a tehdy mi učaroval svojí až omamnou atmosférou. Venku za oknem mohlo třeba být parné léto, na mě ale doléhalo sychravo z obrazovky. Fantastické herecké výkony, bizarní smysl pro humor, absurdní snové sekvence, symboly, sovy, trpaslík a další fantasmagorické výjevy mozku Davida Lynche vetkané do vyšetřování vraždy jedné komplikované mladé holky jsou prostě věci, které ani zub času nepoznamená. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::: Je to skvělý, ale neutáhnu všechny díly. Viděl jsem jich pár a to mi stačilo, na mě je to moc dlouhý .... Při představě, že bych měl vidět všechny, mě bolí hlava. Seriál stojí hlavně na výborném a charismatickým Kylem MacLachlanem, bez něho by to bylo o ničem. ::::::::::::::::: ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - 85% - Zavítat do Twin Peaks v době vzniku musela být slast, jaké nebylo rovno. Takhle komplexní zážitek na samém začátku devadesátek, kdy se ještě na pečlivě provázané seriály zdaleka nehrálo, působil po zásluze jako zjevení a přestože jsme se ve zlatém i stříbrném seriálovém věku dočkali lecčeho, nezaměnitelná atmosféra funguje na výbornou i v roce 2017, kdy agenta Coopera poprvé potkávám i já. Vyšetřovací, vztahová i společenská stránka vyprávění mě zajímá na maximum, po nenápadných náznacích rozšíření místní mytologie také pokukuji zvědavě a navíc mi přijdou snad jen ony charakteristické lynchoviny (trpaslík), které z celkového obrazu vystupují až příliš nápadně. Díky perfektně napsaným a zahraným charakterům (zatím vede Dale, Norma a Shelly) jdu do místních lesů bloudit s čím dál větší radostí a rozechvěním. 2. série - 65% - Už dlouho jsem neměl v hlavě takový otazník, jakým je pro mě alespoň trochu vypovídající procentuální hodnocení druhé sezóny příhod a nehod z nenápadného města s lesy a vodopádem. Když se totiž v centru dění pohybuje Cooper, dokončuje vyšetřování Lauřiny vraždy a obklopuje se bezchybnými vedlejšími postavami (Denise, Gordon a Annie by si zasloužili minimálně jednou tolik prostoru), jedná se stále o takřka bezchybný seriál plný skvělých scén. Zároveň se tu ale dá narazit na hromadu charakterů, kterým nemůžu přijít na chuť a většinu času mě nehorázně otravují. A vzhledem k tomu, že Ben, Jerry, Leo, Bobby, James, Hank, Nadine a kvůli nešikovnému hereckému výkonu Jacka Nanceho i Pete mají linek nepočítaně, nebyl jsem daleko od nižšího hodnocení. Spásou Twin Peaks jsou naštěstí milostné i přátelské vztahy těch lepších postav. Dale + Audrey, Dale + Annie nebo Shelly + Gordon jsou během okamžiku vytvořená pouta, kterým fandím a díky Badalamentiho nezprotivitelnému soundtracku se u nich i pravidelně dojímám. O to víc pak bojuji se změnami jednotlivých nálad, nemožnými vedlejšími příběhy (James a tajemná neznámá, katarze Josie, Nadine zápasnice, ďábelské dítě Nicky) a s (ne)vývojem populární mysteriózní linky. Všechny možné sovy, Bob, jeskyně a tajné vchody a místnosti totiž dlouho zdánlivě nevedou nikam a když se ve finále přece jen do oněch míst podíváme, krotím jen těžko zklamání z toho, co tam nacházím. Lynch mě sice stále svým přístupem baví, ale používat ony nicneříkající výjevy jako pointy vyprávění je snad až příliš. Slavný poslední záběr bych při sledování v devadesátkách bral jako slušnou kudlu do zad, takhle se ho těsně před čtvrtstoletí dlouhým skokem jenom bojím. Fire Walk with Me - 80% - David Lynch a celé jeho milované městečko přesně v té formě, v jaké ho mám nejraději. Vrací se ke kořenům, vypráví, co bylo před začátkem, přesto mi po příjemných troškách dávkuje agenta Coopera a od nejvyššího hodnocení ho zdržuje jen příliš velké množství scén s Trpaslíkem a jeho partou. K němu sice chtě nechtě zůstávám zhypnotizovaně přikovaný, ale onou pointou plnou zadostiučinění pro mě stále není. V první řadě je ale výzva ohni tragickým příběhem nejslavnější místní antihrdinky, jejíž osud tak konečně poznávám z první osoby a můžu po jejím zmařeném životě truchlit o to víc, že nejde jen o kolektivní smutek. The Return - 80% - Spousta ticha, spousta paniku-spouštějícího hluku, spousta výjevů, jejichž význam nemám šanci pochytit, spousta slepých uliček a spousta okamžiků, kdy si nejsem jistý, jestli právě sleduji zásadní pointu celého vyprávění nebo jen Lynchův vtípek, roztažený na několik desítek minut. Nejnovější kapitola je starým epizodám podobná jen v náznacích, nikdy nedovoluje divákovi úplné pochopení viděného a přesto dokáže přikovat obrovskou silou, abych mohl žasnout nad famózní trojrolí, kterou vystřihl Kyle MacLachlan v životní formě, nad dojemnými chvílemi, které překvapují nejvíc tím, že je v daný moment vůbec nečekám, nad každou cameo roličkou kohokoli ze známých tváří. Aura Městečka Twin Peaks tak nemizí, naopak houstne do netušených rozměrů a i když nám není souzeno se dočkat finálního rozuzlení se zodpovězením zbývajících otazníků, já zůstávám spokojen. A vím, že se sem budu chtít vrátit, i když si teď po pozvolném zhlédnutí celého seriálu během čtyř měsíců budu potřebovat dopřát dlouhý nádech. Jen by nemusel trvat pětadvacet let. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak k tomuhle legendarnimu serialu jsem se dokopaval nekolik let a ted uz jsem ho konecne skouk. A popravde receno, mam z toho drobet rozporuplny pocity. Serial navazuje tam, kde pilot skoncil, coz se ostatne dalo cekat a nakejch 16 dilu to je sice lehce mysteriozni, lehce cernohumorna a lehce hororova, ale prevazne detektivka. MacLachlan spolu s mistnim serifem vysetrujou vrazdu, postupne skladaj stopy a vize dohromady a blizi se k odhaleni vraha. Do toho par vedlejsich postav a jejich mensi, pro hlavni dej nijak zasadni, ale atmosferu dobre dokreslujici pribehy. Postav je tu sice zbytecne moc, ze zacatku jsem se v nich ztracel, ale nakonec se clovek zorientuje, spoustu si jich oblibi a tesi se na dalsi dil. Jelikoz jsem pred skouknutim serialu nikde nestudoval zadny recenze a tudiz jsem cekal, ze se bude vrazda (respektive vrazdy) vysetrovat az do konce a ani jsem si nebyl jistej, jestli se vlastne vysetri, docela me prekvapilo, ze vrah je po 16 dilech chycenej. No a pak jsem si rikal, co vlastne chtej v tech dalsich 13 dilech jeste resit. Dva nasledujici dily me zacli presvedcovat, ze resit neni moc co, tvurci tak trochu vari z vody a do serialu cpou dalsi a dalsi postavy, ktery tu predtim vubec nebyly nebo o nich byla jen minimalni zminka, zacinaj rozvijet spoustu tu vice, tu mene zajimavejch vedlejsich pribehu a jednoduse to natahujou. Jenze pak se to rozjelo, serial ziskal jeste temnejsi atmosferu, ale zaroven daleko vic cernohumornou, zaclo se resit nadprirozeno, ufo, zlo v lesich a podobne, dalsi vrazdy a serial uz zase chyt dech, jel ve velkym a ja byl natesenej na kazdej dalsi dil. Pak bohuzel prisel konec, kterej nejen, ze me solidne nasral, ale z ty spousty linii jich zakoncil jen par a na zbytek se vysral a nechal je jednoduse otevreny, jak kdyby byla puvodne v planu treti serie. No a tech par zakoncenejch pribehu zakoncili tvurci bud zmatene, kde neni vlastne jasny, co se stalo a nebo naopak z myho pohledu spatne, protoze jsem si spoustu postav oblibil a jak dopadli me jednoduse nasralo. Ale celkove to proste je pravem kultovka za jasnejch 5* se sympatickejma a dobre hrajicima hercema a paradni atmosferou. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na začátku celkem koherentní krimi, která na první pohled směřuje k jasnému cíli - Kdo zabil Lauru Palmerovou? Jak ale děj houstne, začíná to padat k hodně slušnému bizáru, to pro mě nejdůležitější najednou mizí na vedlejší kolej (nebo zcela, nevím) a celek se mění spíš v klasicky neuchopitelnou Lynchovinu, než opravdu zásadní milník mezi seriály. Je to škoda, ale vůbec mě to nepřekvapuje. Twin Peaks mě míjí a já se tak radši vracím mezi současnou, mnohem vytříbenější produkci, kde se tvůrci nesnaží být za každou cenu šokující a spíše vsází na jejich chytře vystavěné příběhy, než na nafoukanou režii a over-the-top postavy. 5/10 (hodnoceno po první sérii) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: TWIN PEAKS má ultimátně kultovní status a zrovna se vrací, tak ten rest konečně doháním. V podstatě od začátku zaujme jiná atmosféra a těžko popsatelná střelenost, která z toho dělá unikát. Co jsem zatím viděl od Lynche, měl jsem trochu obavu o přepálený DIVNO, ale držel se tady na uzdě a vychytal to akorát. Detektivní zápletka je zajímavá a táhne se v solidním tempu, osudy postav se chytře protínají, zásadový požitkář Dale Cooper BAVÍ, miluju tu obsesi černou kávou (i moje!) s koláči a donuty, komickou policajtskou bandičku, nějaký ten element tajemna a nadpřirozena v pozadí je příjemný, hudba... na tu jsem si -uznávám- nějakou chvíli zvykal, přispívá k zážitku... plus aura zapadákova někde uprostřed lesů, jo joo, slupnul jsem to během dvou dní, naštěští se nejedná o nijak náročnou látku a stáří nehraje roli. Teď jsem hlavně zvědavý, proč má druhá sezóna 22 dílů... hodnocení včetně pilotu: 85% / S02: Přesto, že Lynch dvojku tvrdě odsuzuje a neměl s ní prý po odhalení vraha už moc společnýho, já to tak bledě neviděl a těžko říct, zda lepší když to zrovna sklouzlo do brilantní komedie, nebo temnýho tajemna. To momentum je trošku problém, nějaký zápletky podle mě zbytečný (emo James, p*ča Donna, Nadine a do jistý míry s Josie). Skvělých chvil ale převážilo, některý z postav byla možnost pořádně si zamilovat a jsem velmi zvědav, co přijde teď 25 let poté... Moji oblíbenci: Cooper, Major Briggs (miluju scénu "Vision of light"), Audrey. Benova občanská válka a STOP GHOSTWOOD show byla sranda k nezaplacení. 80% / FWWM: zde 50% / TMP: zde 70% / S03: Pro vlastní dobro se odprostěte od starých Twin Peaks a připravte na bezkonkurenční Lynch-show, která je autorsky svobodná, osobitá, nekonvenční, schválně matoucí, podnětná, nabitá, kouzelná v provedení a mozek-obracející, jako fakt máloco. Respektive jako nic. Naprosto nevíte, co vás čeká v další hodince a je tu tolik čeho se chytat a o čem rozmýšlet. Prvních sedm dílů taková skvěle nejistá předehra, osmý mě pak přímo srovnal se zemí a od té chvíle totál. 5x jsem dal pět hvězd a v součtu s přehledem vítězná série, kterou mám už hned slinu si zopáknout. Po řadě analýz a možnosti ten závěr pár dní strávit definitivně říkám, těch 25 let poté byl vyšší level. Každopádně nic pro netrpělivý zabedněnce. "Why were we so foolish to wish for any happy endings or concrete resolutions?" 95% / Toť moje léto 2017, strávené napůl v Twin Peaks... (x) ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama