Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život v malom švédskom mestečku plynie pokojne. Neoddeliteľnou súčasťou idylickej atmosféry sú aj miestni ochrancovia spravodlivosti Jacob a Torkel, ktorí sa vedia hravo vysporiadať s väčšinou drobných problémov, ku ktorým v mestečku dochádza. Teraz však prichádza skutočný zločin. Pre nízku kriminalitu hodlá vedenie polície miestnu policajnú stanicu zrušiť. Jacob a Torkel neváhajú ani sekundu. Ak niet zločinu, treba ho priviesť. V hre sú ich pracovné miesta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

ecis 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna a hlavne ina europska komedia. Po Jalla, Jalla dalsi ulet Josefa Faresa. Pribeh policajtov, ktory prichadzaju o pracu kvoli nedostatku zlocinu v ich mestecku. Rozhodnu sa zakrocit a zacnu pachat zlocin sami. Skvele akcne-neakcne scenky blizke parodie, neotrele tvare = vtipne. Odporucam. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám příliš chudou fantazii na to, abych si dokázal vysnít lepší zaměstnání, než je místo policisty na poklidném švédském venkově. Určitě bych dokázal ukázkově točit s obuškem, hrát poker s duchodkyněmi i polehávat v přírodě. Jen s tím odchytem dobytka bych měl jisté problémy. Přesto mne pokusy kvarteta švédských parodií na strážce zákona o záchranu svého zbytečného oddělení nebavily. Asi proto, že trapnost humoru překročila meze mého chápání. Sice jsem se několikrát pousmál, ale ani MUDr. Karel Nešpor by to patrně do žádné z kategorií smíchu nedokázal zařadit. ()

Reklama

arkie 

všechny recenze uživatele

Ked sa clovek nastavi na to, ze to bude podobna poloamaterska blbost ako Jalla Jalla, tak sa celkom bavi. Par hviezdnych forov striedaju pomerne dost nudne pasaze, ale vo vysledku sa na to oplati pozret. Citit z toho uprimnu radost hercov aj rezisera, ktora prebija nesikovnu reziu a nie celkom profesionalne herecke vykony. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona je to celkem dobrá komedie, se zajímavými a relativně dobře vymyšlenými postavami, bavil jsem se u ní dobře, jsou v ní příjemně absurdní situace, ale chybí jí pořádné tempo a její děj je poměrně slabý a bez nějakých zvratů. Tam, kde Hot Fuzz vrhá jeden skvělý nápad za druhým, Kopps se snaží zůstat u jednoho nápadu po celý film a je znát, že je to málo. Možná jako seriál by to bylo lepší. Rozhodně to ale není špatné a v rámci těchto "policejních komedií" bych to řadil do té lepší půlky. Lepší 3* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako mix Policejní akademie a Krausova Městečka, nejspíš se jedná o vzorový produkt švédské kinematografie – něco na způsob lidové komedie. Místy váhám, zda se mám cítit trapně anebo smát. Děj se točí kolem čtveřice policajtů z městečka s tak malou kriminalitou, že je rozhodnuto o zrušení jejich stanice. Většina vtipů pramení ze snahy nepříliš bystrých „koppsů“ o „zlepšení statistik“, tj. o zvýšení místní zločinnosti. Když nemůžou zločinci, musí si máknout strážci zákona. Problém je v tom, že zatímco dva činí výtržnosti, další dva zůstávají čestní. Jeden z nich navíc řeší své milostné trable. Podobný film je snadné v nabídce pořadů přehlédnout, ale byla by to škoda. Originální nápad, švihnuté „matrixovské“ akční scény, to vše z čistě švédských ingrediencí – výsledkem je nevšední podívaná rozhodně nezapadající do jakýchkoliv amerických standardů. 70% ()

Galerie (12)

Související novinky

Další nálož severských filmů

Další nálož severských filmů

20.02.2010

Severský filmový klub zahájí letos v březnu další rok spolupráce s pražským kinem Atlas a brněnským kinem Art třídenní přehlídkou, během které bude uvedeno šest skandinávských snímků. 4. března nás… (více)

Reklama

Reklama