Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Siamská dvojčata Matt Damon a Greg Kinnear společně vedou restaurant s rychlým občerstvením, a přestože jsou povahově zcela rozlišní, žijí si docela dobře. Jenže pak se herecky nadané dvojče rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu...
To, co se v přeneseném smyslu slova říká o některých sourozencích – že jeden bez druhého neudělají ani krok – platí v případě Boba a Walta doslova. Jsou siamská dvojčata srostlá od ramen po boky a sdílejí společný život prací počínaje a milostným životem konče. Méně průbojný Walt je smířen s tím, že musí ustupovat asertivnějšímu a ctižádostivějšímu Bo. Ale když si jeho dvojče – vášnivý ochotník, usmyslí jet do Hollywoodu a pokusit se o kariéru herce, je to i na Walta trochu silná káva. Jenže Bo prosadí svou: nejenže odcestují, nejenže sežene po mnoha peripetiích vlastního agenta (byť vysloužilce, který dožívá v domově důchodců), ale nakonec dostane i roli v televizním seriálu. Pro zázrak takového kalibru je jednoduché vysvětlení: superstar Cher, která se chce vyvléknout ze smlouvy na seriál, využije právnické kličky, která by jí umožnila se ze smlouvy vyvázat. Proto trvá na angažování Bo, neobvyklého „dvojpartnera“. Jenže producent rozpozná, oč jde, a proto kývne i na tak nesmyslný požadavek. Seriál odstartuje a zcela nečekaně díl od dílu stoupá popularita hereckého začátečníka. Ten s notnou pomocí celého televizního štábu předstírá, že Walt neexistuje. Televizní seriál má úspěch a Bo se stane hvězdou. Tím ale zákonitě nastane okamžik, kdy už není možné kamuflovat druhé dvojče, a to se musí objevit na veřejnosti. Štěstěna je však siamským dvojčatům nakloněna i nadále: honorář umožní, aby bratři podstoupili operaci, která je od sebe oddělí. Konečně nastane okamžik, o němž tolik let snili: každý může jít vlastní cestou. Jenže na roky strávené bok po boku nelze jen tak zapomenout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Zadri 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak si Matt Damon poradí s komediální rolí, protože jsem ho ještě v komedii neviděl a musím uznat, že jsem byl mile překvapen. Tento film nejen, že nenudí, ale našlo by se poměrně dost scén, které mě rozesmály. Rozmýšlel jsem jestli dát hvězdičky čtyři, ale nakonec jsou to jen tři, ale to jen proto, že nemohu dát tři a půl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bratři Farrellyovi konečně pochopili, že komedie o tělesně postižených nebude etická, pokud ji nezaobalí coby humánní doják o nerozlučném přátelství. Bratři jak se patří působí jako omluva všem, kteří se cítili být dotčeni Blbým a blbějším, Kingpinem a Něco na té Mary je, tentokrát však nechvalně proslulí „fekalisté“ vyměkli ještě více než v případě Těžce zamilovaného. Jakoby primárně ani nechtěli natočit komedii, spíše nikoho neurážející, smířlivé lidské drama s několika vtipnými momenty. Jedině za předpokladu, že na jejich zcela nová pravidla přistoupíte, máte šanci si film jakž takž užít. Ovšem nicotnost Bratrů vedle takového Forresta Gumpa (žánrově spřízněného) dává jasně najevo, že ke značce Farrelly&Farrelly se přeci jen více hodí vulgární komedie. Jenže co s filmem, který není dost vtipný, na druhou stranu ani dost vážný? Rozporuplné pocity jsem měl také z hereckého obsazení, fyzicky nejspíš úmyslně podobnému Blbému a blbějšímu. Nechápu snahu mnoha současných tvůrců vecpat Matta Damona do komické role, on komikem není a násilným přeorientováváním by mohl dopadnout jako jeho retardované alter ego v Team America („Met Dejmi!“). Zato Greg Kinnear disponuje nezpochybnitelným komediálním talentem, jen mu nesedí role podobných excentriků. Jako film se mi Bratři líbili, jejich skoro dvě hodiny příjemně uplynuly, potěšila mne camea Meryl Streepové a Cher (která velice odvážným způsobem karikuje samu sebe), ale ani jednou jsem se nahlas nezasmál a k slzám mě také nedojali. Farrellyovci se vydali jinou cestou, pokud se jí však budou i nadále tak urputně držet, těžko někdy natočí nadprůměrný film. Na něco mezi komedií a dramatem, co bude fungovat ve všech směrech, prostě nemají. 60% Zajímavé komentáře: Oskar, Darren, Janek ()

Reklama

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Už jsem si dávno zvykla, že americké komedie nejsou vtipné. A že to co v Americe považují za vtip, zbytek civilizovaného světa považuje za vrchol trapnosti a debility. Takže žádné překvapení…. Jediné co mě zaráží je, že takové hvězdy jako je Streep nebo Cher se k hraní v tomhle braku sníží. Mají to opravdu za potřebí? Každopádně ty dvě hvězdičky jsou právě za ně. ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Peter a Bobby Farrellyovi se po třech mistrovských komediích (Blbý a blbější, Něco na té Mary je, Já, mé druhé já a Irena) jaksi zmírnili a natočili Těžce zamilovaný, což už bylo výrazně slabší a jejich nejnovější Bratři jak se patří jsou z jejich filmů podle mě vůbec nejméně vtipné a zabývají se až příliš bratrským vztahem, což mi u filmu těchto dvou režisérů upřímně příliš nesedí. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci opäť vzali šialené postavy (tentokrát siamské dvojčatá), ale výnimočne okolo nich nepostavili nekorektnú komédiu toho najhrubšieho zrna. Namiesto toho sa pokúsili vyrozprávať celkom normálny dramatický príbeh takmer úplne oprostený od všetkých ich tradičných nechutností. Nemôžem povedať, že by to veľmi fungovalo. Humoru je málo a seriózna linka nie je veľmi zaujímavá, výsledkom je tak len podivný bizár, ktorý ma fascinoval len tým, ako je možné že vôbec vznikol. 5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (9)

  • Benjamin Carson st. je skutečný doktor, který úspěšně rozdělil siamská dvojčata - v 22 hodinové operaci byl prvním lékařem v historii, kterému se povedlo, aby obě děti přežily. Jeho žena a tři děti se také objevily ve filmu - v čekárně v nemocnici. (Galadriel)
  • Když jsou Bob a Walt poprvé v Hollywoodu, procházejí se kolem kin, která zrovna dávají Star Trek: Nemesis (2002), Pán Prstenů: Dvě veže (2002) a Krásná pokojská (2002). (Galadriel)

Reklama

Reklama