Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ferrellova typická postavička nedospělého, ale upřímného dobračiska se srdcem na dlani nepřekvapivě dobře pasuje do vánočního dobrodružství dětinského "elfa", v divočině New Yorku hledajícího a napravujícího svého otce. Jen pár obhroublými scénkami koření milý (infantilní) humor a v pohádkové stylizaci se jí daří povznést ducha Vánoc do vyšších otáček (tryskového pohonu Santových sání). 7/10 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vtipné, roztomile infantilní a díky ultra-sympatickému Willu Ferrellovi ve žlutých kamaších a zelené čepičce také neskutečně miloučké. Film jsem objevila teprve před pár lety a už teď je z něho (stejně jako z filmů "Sám doma", "Sám doma 2: Ztracen v New Yorku", "Grinch", "Polární expres" a "Rolničky kam se podíváš") vánoční nutnost.:-) ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Elf je pohádkový příběh o rodinných hodnotách, kouzlu a duchu Vánoc. Překvapí skvělým Willem Ferrellem jako velkým „elfím“ dítětem bez zbytečné infantilnosti a pár vtipnými nápady. Naopak je škoda, že druhá polovina filmu ztrácí tempo a padá do přebytečné nelogiky a až trapnosti chrlící poselstvími. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Že bych počínaje letoškem musel Elfa coby novodobou sváteční klasiku vidět každý rok, to ne, ale film je to fajn. Will Ferrell hraje svého obvyklého mimoně kouzelně, film je i příjemně krátký a uteče tak rychle, že si člověk skoro ani nevšimne, jak banální je. Na jednu stranu si z vánočních rodinných filmů střílí, na druhou stranu je jedním z nich... A vůbec to nevadí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Titulnú úlohu vo filme vytvoril dovtedy prevažne televízny komik Will Ferrell, ktorý sa po jeho diváckom úspechu stal populárnou hviezdou. V úlohe otca sa objavuje James Caan a úlohu zamestnankyne obchodného domu hrá Zooey Deschanel. Snímku režíroval niekdajší herec nezávislých filmov Jon Favreau, ktorý sa medzitým stal úspešným tvorcom hollywoodskych blockbusterov. Dalo by sa jednoducho povedať, že to je tak infantilné a hlúpe, až je to jednoducho skvelé. Will Ferrell úlohu naivného vianočného škriatka zvládol skvele, ja som mu to veril. Ak sa chcete len pobaviť a máte radi Ferrella, tak odporúčam. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)
  • Takmer všetky scény Buddyho prvého príchodu do New Yorku boli natočené v jeden deň a veľmi netradične. Režisér Jon Favreau a kameramani sa pýtali okoloidúcich, či nechcú byť vo filme, zatiaľ čo Will Ferrell behal okolo nich a správal sa ako Buddy. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania v Lincolnovom tuneli vzniklo pár dopravných nehôd, keďže pozornosť vodičov bola odvádzaná na Willa Ferrella v kostýme elfa. (Astonko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama