Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Jeff Knight se po absolvování vojenské akademie ve West Pointu okamžitě dostává do Vietnamu. Příslušníci čety, které má velet, jsou už zkušení váleční harcovníci a jeho jako velitele berou s rezervou, protože mu chybí zkušenosti a je pro ně pouze velitelem podle příručky. Postupně se však nažehlený poručík mění v ostříleného bojového veterána, s nímž se jeho muži jen neradi loučí. Do té doby však musí Jeff projít krutou školou nelítostných bojů proti mnohonásobné přesile Vietkongu uprostřed vietnamské džungle

Film byl natočen podle autobiografického vyprávění Jamese McDonougha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vojna vo Vietname trvala počas rokov 1964 až 1975. Bol to konflikt medzi armádou Vietnamskej demokratickej republiky a vojenským zväzom vedeným ozbrojenými silami USA. Natočilo sa o tom v Amerike mnoho filmov. Jedným z nich je aj snímok o mladom poručíkovi Jeffovi Knightovi, ktorý je vyslaný priamo na bojovú líniu, aby tam pôsobil ako "Veliteľ čaty". Hlavnú postavu stvárnil béčkový herec Michael Dudikoff a réžie sa chopil Aaron Norris, mladší brat Chucka Norrisa. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dudikoff napochoduje do Vietnamu a mysli si ze vsechno pujde samo brzy je poucen ze to zadna prdel nebude a nezbejva mu nez se z hrstkou vojaku branit mnohonasobny presile je to dost realistickej sice pravda beckovej ale pusobivej film Dudak byl proste v 80 letech jeste v poho a reziser Aaron Norris nezvladl tenhle debut uplne spatne celkem depresivni a pak otevrenej konec kterej vlastne nic neresi to jenom podtrhuje takze spokojenost ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Až mě samotného překvapilo,že to nebylo tak strašný. Režijní debut Aarona Norrise asi navždy zůstane jeho nejlepším filmem. Snaha Michaela Dudikoffa stát se charakterním hercem zrovna moc nevyšla,ale nebylo to tak zlý, jako když se snažili jiní borci z béček. Katastrofou je samozřejmě český dabing. Takže když se to vezme kolem a kolem,dá se na to dívat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj spoločnosť Cannon, kedysi uznávaná na poli béčkovej zábavy, pridala trošku do piesočku menom ČATA. Dielo je však na míle vzdialené vyššie spomenutému snímku a to nielen kvalitatívne, ale hlavne tým, že je to len obyčajná oddychová zábava, ktorou ale z počiatku možno ani nechcel tento film byť. Tak či tak, pripomeňme si na akých jednoduchučkých snímkach sme poniektorý vyrastali, pre nás vtedy dokonalá filmárčina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak trošku slabší filmeček z Vietnamské války, ale pořád slušná podívaná. Michael Dudikoff tu předvedl jeden ze svých slušnějších výkonů, ale dost mu pomáhali i někteří jiní herci ve vedlejších rolích. Co se samotných postav, tak mě jich moc zrovna nenadchlo (jako tomu bylo třeba u Čety), ale dalo se to přežít. Byla jen škoda, že těch bojů tam nebylo ještě víc. Aaron Norris natočil průměrný ale určitě snesitelný a koukatelný film – navíc se tu našlo i pár velmi dobrých momentů (útok na základnu, útok na vesnici…). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kde se voják baví s poručíkem Knightem (Michael Dudikoff) o dívce, která přišla o ruku, je vidět mikrofon zvukaře. (Mol)
  • Jeden z mála filmov spoločnosti Cannon Films, ktorý nebol vyrobený v produkcii Menahema Golana a ani Yorama Globusa. (beso74)

Reklama

Reklama