Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý kontrolor Evžen se nedá jen tak opít rohlíkem, a coby detektiv amatér zavile sleduje stopu a úspěšně vyřeší případ krádeže v místním zemědělském družstvu. A Bohouš? Ten si pro tento díl přibírá ke své kvalifikaci všeuměla ještě roli diplomata a mistrně zvládne situaci, která užuž hrozí skončit výbuchem. (Česká televize)

Videa (1)

TV spot

Recenze (17)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šiesta epizóda z ľudového, socialistického, komediálneho seriálu "Chalupári" nesie názov "Zmierujúci sudca". Točí sa okolo ukradnutej kolobežky a krádeže prasaťa. Malému synovi slovenského cigáňa Fera zmizla kolobežka a starému romákovi a jeho žene Arani nesedí počet ošípaných, o ktoré sa mali starať. To vo Ferovi vzbudí silné emócie a preto s krikom, preklínaním a vyhrážkami útočí na všetkých naokolo a obviňuje ich z rasizmu. No typický cigoš. Celý prípad rozriešia až Evžen Huml a Bohouš Císař. * ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pooslavová kocovina je pohotovo vyliečená raketovým nárastom zločinu v obci. "Já nehledám, já sbírám." Dieťaťu cigánskej národnosti je odcudzený dopravný prostriedok a pán otec činí nebývalý rozruch. "Cigán zostane Cigánom a predseda predsedom." Na oplátku je funkcionárovi odvedený brav rovno z chlievika, no oba závažné prípady sú pohotovo vyriešené Chalupárskou kriminálnou ústredňou. "Předsedo, ty nám žiješ postaru." Ovšem pravým vrcholom jest bábkové divadlo Hlinomaza Makovca pre nebohé dietky. "Proboha dědo, už jsi zase vulgární!" Pražáci lámu srdcia, invalidný aj ušatý a kujebácku povahu prejaví aj autobusu vodič Menšík. "Aby ste neměli dřív Pražátko než Pražačku." Hláškami nabité a stereotypy rúcajúce. "Přes všechnu rovnoprávnost se ženská na lidský řeči nemůže vykašlat." Päť holandských strakáčov. ()

Reklama

HellFireFery 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šestém díle se (mimo jiné) bude poprvé řešit také kriminální případ. Opět se zápletka týká některých z vedlejších postav, takže divák mi k nim zase o něco blíže a celá filmová vesnice tak působí až rodinným dojmem a nečerpá se tak jen ze dvou ústředních postav (přestože se to celé stále točí především okolo nich). Kvalitativně se stále držíme velmi vysoko. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně skvělý díl, plný těch nejlepších hlášek. (Jéje, tady strejda. Zrovna předevčírem mi jednu vyprávěl, jak Honza usnul princezně na stole, no.)---(Pištovi někdo ukradol kolobežku!..Aspoň víš, jaký to je.)---(A tyhle ostatní říkáš, že už jsou jedlý, Miluško?)...Plus to nejlepší na závěr: (Jednoduše, tadyhle od předsedy jsem věděl, že má padesát strakáčů. Spočítal jsem je a bylo jich jednapadesát. Všechny geniální myšlenky jsou jednoduchý." To podání pana Sováka, zakončené sebevědomým pohledem do kamery, mě vždycky roznese. Geniální komediální výstup. 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy rozzlobený Fero (Otto Lackovič) s jeho synkem oznamujou Arance (Luba Skořepová), kdo ukradl Pištovu koloběžku, se natáčela v Jelencích. Družstvo se tam již dnes nenachází. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Když Cikán (Otto Lackovič) kleje, používá opakovaně repliku „anciáša tvojho“. Anciáš je slovensky čert, ďábel, antikrist. (sator)

Reklama

Reklama