Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1791. Věkovo postavení v Dobrušce se upevnilo, zvláště když organizuje výpravu na korunovaci. Po létech se k němu vrací lakotný konšel Pinkava, který by ovšem na korunovaci rád něco vydělal. Na večerních sedánkách se sbližuje s Márinkou a těší ho, že jeho věrná klientka tak nadšeně hájí českou věc. Babičce Snížkové se do Prahy nechce, ale když vidí Márinčino zklamání, napíše bratranci do Prahy a obě se připojují k Věkově výpravě. Při prvním nocování se už už s Márinkou sblíží, ale stále je tu stín Pauly a intrikánek Betty i Lotty. Věk se v Praze setkává se svými přáteli - vlastenci, Krameriem a Hněvkovským, ale nakonec prožije slavnostní korunovaci v blízkosti Márinky. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se z vlastenčení na vesnických návsích a zápražích přesuneme na slavnou korunovaci. Setkáme se s mnoha přístupy k této události. Bratranec Kemr účel moc neřeší, ale těší se na slávu, zatímco tetička se trochu ošklíbá. Hezkým momentem je, kterak se v luxusním městském bytě i celoživotní selka zvyklá vstávat s kohoutím kokrháním probudí až dopoledne. ()

waits 

všechny recenze uživatele

"Jenom špatná kniha má na všechno odpověd". Někdy chybí taková ta radost ze sledování mimořádných výkonů (obzvlášt hovory Brzobohatého s lehce unylou Voskovou), ale kde jsou Tříska, Kemr a Menšík, tam nuda být nemůže. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama