Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Po rokoch som to konečne dopozeral a musím povedať je to skvelý seriál aj keď mám pocit že sa na ňom dosť podpísali roky veľa veci tam fungovalo tak naivne až to bolo niekedy smiešne..rešpekt pred tvorcom ako seriál ukončil jeden veľky ne-happyend to mi je aj vlastne ľúto keďže k postavam som si vytvoril puto a naozaj som im fandil aj keď vick bol naozaj veľká sviňa..linka v poslednej časti s mladým vrahom svojej matky sa neuzavrela zabil ju alebo nie to sme si mali zrejme domyslieť .a najväčšia chyba že sme sa nič viac nedozvedeli o ronniem po zatknutí neviem prečo toto tvorca odpísal...ale za mňa 5* aj keď sú tam veci ktoré mi vadili...

na příspěvěk reagoval TonyMontana

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Koukám na 6. řadu, a když člověk vidí toho ubožáka Shana, tak i přes velké opovržení cítí snad i lítost. Výborný Walton Goggins v životní roli. Příběh Strike teamu je zlatý fond.

argo.smile

argo.smile (hodnocení, recenze)

Narcis

Dakujem vsetkym sa tip, teraz to zacali davat na AXN BLACK kazdy den vecer, tak zbesilo nahravam :) len skoda a nic v zlom v SK dabingu sa mi to pacilo viacej. A Judhisthira mas pravdu. Teraz som zacal pozerat aj WIRE, co som zanedbaval roky,SOPRANOS je supa, k OZ sa neviem akosi dostat a Breaking Bad je ... vlastne neni co, len , ze uz dalsi kult.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Sjíždím seriál podruhé po 10 letech a nesmírně se bavím, tak jako kdysi. Buranský strike tým, který se neštítí ničeho. Co toto jsou za policajti. Díl s basketbalistou nemá chybu :D Ten konec prvního dílu mi sice i po letech přijde až moc, ale filmaři prostě chtěli kontroverzního hrdinu, kterého až časem začne mít divák i rád. Spolu s Wire bez debat nejlepší policejní show. Tyhle seriály z přelomu tisíciletí / těsně po už nejde překonat (Wire, Shield, Oz, Sopranos, Breaking Bad).

argo.smile

argo.smile (hodnocení, recenze)

Lenina666

Zdravim vas, uz dlho hladam tento serial, ktory som kedysi po nociach sledoval na markize. chcem sa vas spytat, ci bude niekto ochotny mi poslat z jeho filmoteky alebo zohnat vsetky serie SK alebo CZ dabing. Kludne aj zaplatim. Na nete som uz nic nenasiel, len eng. Dakujem za info.

na příspěvěk reagoval m5rk, Narcis

argo.smile

argo.smile (hodnocení, recenze)

Zdravim vas, uz dlho hladam tento serial, ktory som kedysi po nociach sledoval na markize. chcem sa vas spytat, ci bude niekto ochotny mi poslat z jeho filmoteky alebo zohnat vsetky serie SK alebo CZ dabing. Kludne aj zaplatim. Na nete som uz nic nenasiel, len eng. Dakujem za info.

m5rk

m5rk (hodnocení, recenze)

pozrel som si to po 12-tich rokoch druhý krát, je to stále pecka. Jeden z najlepšich seriálov.

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Sledoval jsem to průběžně poslední 2 roky a včera jsem konečně dokoukal. Nemám moc co vytknout, snad až na to, že v posledních 2 sériích to nebylo fakt o ničem jiném, než o domlouvání dohod a imunit, následném "pojebání" a opětovném domlouvání... na druhou stranu to je proložený Dutchboyem, mým favoritem. Dost mě mrzí, že kromě strike teamu to bylo jaksi úplně bez rozuzlení..

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Pro me lepsi nez The Wire nebo Forbrydelsen nebo Brige, prste nejelpsi detektivni seros lepsi i ze True Det.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Djoker

proste nam musi stacit ten vyrok Claudette - ze se ten Loydd nakonec sam prizna (kdyz vydrzime dyl nez on, dozvime se pravdu) ... proste otevrenej pripad ... njn, skoda

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Fitin

Bylo to takový nejednoznačný, protože odcházeli s vítězným výrazem, ale nic vlastně nedokázali a ten náznak o Californii, kterým to vlastně ukončili, mi přišel nedotažený, takže jsem fakt vůbec nevěděl. Nechápu, proč to nechali otevřený, když tyhle dvě postavy tam celou dobu byly od toho, aby ukazovaly policejní chytrost a slovíčkaření při výslechu a tohle mohl být jejich závěrečný majstrštyk.

na příspěvěk reagoval Fitin

Fitin

Fitin (hodnocení, recenze)

Djoker

Myslím, že ho neusvědčili. V posledním díle ho pouze obvinili a vzali do vazby. Té poslední průpovídce o Californii a sériových vrazích nerozumím. Pokud se pamatuji, tak se nepřiznal, nebo nějak neprozradil. Myslím, že to skončilo nedořešené. ;)

na příspěvěk reagoval Djoker

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Tak jsem to dojel a ty poslední dva díly jsou fakt očistec. Bylo mi z toho i celkem blbě... Spoiler pro 07x13: Trošku jsem nepobral to vyřešení případu, kdy syn zabil svou matku. Usvědčili ho, nebo co to mělo znamenat s tou Californií? :)

na příspěvěk reagoval Fitin, Narcis

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Ja vim, ze je to jen detail ale nemuzu si pomoci : V treti serii je receno, ze kdyz strike team okradl armeny (mobilni banka), tak jim vzali 3 mil $ (Lemanski spalil 2,8 mil $ a zbylo neco pod 200 tisic) ... Vic se ale na konci serialu priznava, ze to byly jen 2 $ ...

Datell

Datell (hodnocení, recenze)

Narcis: To s tou hořčicí je druhej díl čtvrté série, Grave.  Ve kterým díle je ta první scéna, to netuším.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo náhodou v jakým díle usvědčily Vic a Shane jednoho mladýho týpka, tak, že ho nechaly kecat u výslechu co nejvíc, on se jim svěřil, že chodí za černoškou a pak pustily záznam jeho bílé přítelkyni, která ho práskla ??? Pak ještě nemůžu najít tu scénku, kde chytly chlápka někde v obchodě, on jim spolykal drogy a pak ho Vic nechal cucat hořčici aby mu vyčistil žaludek ... Díky za tipy - nemůžu to vůbec najít ... 

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Keby to pokracovalo z vikom na druhej strane, tak bz to bola pecka

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

DaViD´82: dik za super zpravu ... snad se na scene objevi i postavy, co prezily - Aceveda.Claudette, Dutch, Ronnie - ten by mohl hodne pomoci proti nemu ...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

gonga: Ryan má (prý; viz IMDB) v plánu se v budoucnu k Vicovi vrátit. Každopádně se dá počítat, že ty roky v kanclu si odkroutí a pak bych také tipl, že poté pojede na vlastní pěst.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Pořád mi vrtá hlavou, co by Vic dělal dál v situaci, ve které se na konci nacházel. Podle mě by přešel na druhou stranu barikády a udělal se pro sebe.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

The wire je o dost lepší, shield je přece jen chvílemi poněkud jednotvárná podívaná.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Pro priznivce zkorumpovanych policajtu : Street kings, Training day ... kdyby nahodou nekdo todle neznal ...

Jinak doplnuji informaci od uzivatele hnuj - song z episody s05e10 od Smashing pumpking se jmenuje Disarm ... Jinak jsem jeste nezazil serial, ktery by pri takovem vysokem mnozstvi epizod tak perfektne dejove drzel pohromade - vse je perfektne provazano, navazuje na sebe, serial hodne odkazuje na predchozi epizody (jak dialogove, tak dejove)... necim takovym se nemuze pochlubit ani Prison break a 24 hodin ...

smista

smista (hodnocení, recenze)

Narcis, Podfuk: Díky za tip! Urcite se podivam na The Wire, musím se z toho nějak dostat :)

 

Fitin: jj,skvělý song na závěr

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

smista: ja mel po skonceni Shieldu docela slusnou depresi..  Tak jsem se hned vrhnul na The Wire a urcite doporucuju! Naopak nedoporucuju Sons of Anarchy, podilel se na tom sice nekdo z tvurcu Shieldu, ale je to hrozna radobydrsna traparna...

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

smista: Hodne se doporucuje Wire - Spina Baltimoru - jako serial s podobnou tematikou, ale me osobne Shield pripomel v jistych ohledech serial 24 hodin - jestli neznas, tak do toho ... A taky by se ti mohly libit krimi serialy Na dozivoti a Breaking bad ... kdyz todle budes sledovat, tak zapomenes na Shield - aspon docasne urcite ...

smista

smista (hodnocení, recenze)

No,zacal jsem to sledovat jen tak z nudy, kdyz jsem si vzpomnel,ze jsem nekdy davno videl pilotni dil na nove.Prvni serie byla slabsi,ale zustal jsem u toho a hltal kazdy dalsi dil.Po schlednuti  posledniho dilu je mi nejak divne a malem mi kapla i slza.Ted je mi lito,ze uz je konec.Muzete mi nekdo doporucit neco podobneho??

Amon Amarth

Amon Amarth (hodnocení, recenze)

Mám skouknut komplet.... Konec je fakt drsný. A celý pojedu znova od začátku.Jinak proklínám TV nova,daj pět sérií a konec ? Fakt hnus,člověk pak musí chtě nechtě pirátit jen,aby viděl konec.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Pěkná skladba. Celá ta finální scéna je famozní. Ale ještě lepší song bude v epizodě 5x10 od Smashing pumpkins.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Taky se nekomu z Vas tak libila skladba v epizode 213 ??? Jmenuje se Overcome a hraje ji skupina Live.

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama