Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (329)

golfista 

všechny recenze uživatele

Edward Norton odvedl opravdu skvělou práci na režijním sedátku. Spolu s přesvědčivým hereckým výkonem coby kněz Brian trefil přímo střed terče s názvem "inteligentní romantická komedie". ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která by zmizela v propadlišti divákovo mozkových závitů nebýt magnetizujících jmen Nortona a jeho kámoše Miloše. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Edward mě prostě nikdy nezklamal, ať už jako režisér nebo jako herec. Díky němu, sympaťákovi Stillerovi a krásné Jenně Elfmann mohla vzniknout výborná romantická komedie, z níž sálá pozitivní energie. Poprvé viděno v životní etapě, kdy na mě film působil až příliš osobně... v dobrém slova smyslu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Edward Norton patří mezi mé nejoblíbenější herce, ale vzhledem k tomu v jakých filmech jsem měl možnost jeho persónu vídat, pro mě bylo zjištění, že jeho dalším počinem (dokonce režijním) bude romantická komedie, hodně překvapivé. O co větší je pak má radost, že vám mohu zvěstovat radostné zprávy o kvalitách tohoto dílka. Scénář je opravdu povedený a neobvyklý (posuďte sami o několik řádků výše), přímo sršící vtipem, který nám předávají skvělí herci. A tím nemyslím jen stěžejní trio Norton - Elfmanová - Stiller, ale také nezapomenutelné mentory mladých duchovních - rabbiho Eliho Wallacha, pastora Miloše Formana a filmovou matku Bena Stillera - Anne Bancroftovou, okouzlující jako vždy. Jen doufám, že tak strašlivé rande jako Jake Schram nikdy nezažiju:) Pro moji all-time favourite komedii je to 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilá (někdy až moc) romantická komedie, přesto musím uznat, že Norton je lepším hercem nežli režisérem. 75% Zajímavé komentáře: Gemini, ScreamJay, Jeanne, Shit, Alexis ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PŘIPADÁM SI JAK Z NĚJAKÉ PITOMÉ SHOW OD AARONA SPEELINGA. MELROSE KNĚZ. Tenhle romantický film bude kromě o lásce určitě o té toleranci. Navíc do tohoto žánru vrazit ještě náboženství je více než zajímavé. Ale ten český název...o slovenském radši ani nemluvím... ()

T2 

všechny recenze uživatele

U mňa je tento film mierne sklamanie asi som od trojice Norton-Stiller-Elfman čakal až príliš moc ich milostný trojuholník je budovaní na dobrej úrovni ale škoda že je tam zafixovaná šablónová postupnosť v tom ako sa každý každému bojí povedať svoje skutočné city k danej naklonenej osobe a potom sa to klasicky zamotá až sa všetci pohnevajú - potom sa samozrejme aj odhnevajú a máme tu šťastný koniec a všetko je tým pádom ako má byť. Nuž ani kresťania a ich medziľudské vzťahy to fakt nemajú ľahké. A na Nortonov režisérsky debut to nie je vôbec zlé. ║Rozpočet $29miliónovTržby USA $37,047,880Tržby Celosvetovo $59,945,183 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost s dvěma pohodovými herci a jednou blondýnou, která není až tak blbá jako se o nich říká. V neposlední řadě také Miloš Forman (tentokrát nepřelétá nad hnízdem kukaček :o))). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jako romantická komedie, jichž začínám mít poslední dobou dost, to patří nejspíš i k průměru, ale vůbec jsem nepochopil nesmyslnou, hloupě komerční náboženskou "polovičku". To měl být hollywoodský příspěvek k "ultraekumenismu"? A Miloš Forman opravdu věděl, do čeho jde? Tenhleten styl interpretace, či spíše přiživování se na vážných otázkách, bych hledal všude jinde než ve filmech, které mají cokoliv společného s jeho osobou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Norton má pro tohle cit a já se dobře bavil. Herecky dobře zvládnuté, ale megastarej Eli Wallach mi přivodil šok. I přes svojí délku mi to uteklo opravdu rychle. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elmer Bernstein: 1. Please Call Me Baby - Tom Waits ,2. Heart of Mine - Peter Salett ,3. Crazy - Travis Pickle ,4. Pitseleh - Elliott Smith ,5. The Way Things Used To Be - Peter Salett ,6. Main Title - Elmer Bernstein ,7. The Three - Elmer Bernstein ,8. Faith - Elmer Bernstein ,9. Church and Temple - Elmer Bernstein ,10. Cloister - Elmer Bernstein ,11. Happiness Is - Elmer Bernstein ,12. Office - Elmer Bernstein ,13. Pictures - Elmer Bernstein ,14. It's Love - Elmer Bernstein ,15. All's Well - Elmer Bernstein ,16. Play That Funky Music (White Boy) - Wild Cherry ,17. Got To Be Real - Cheryl Lynn , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Norton se snaží za kamerou i před ní, ale nezapomenutelnou romantiku netvoří ani náhodou. Až příliš často se snaží opírat o popkulturní narážky nebo o čistě americky pozitivní pohled na náboženství, ať je jakékoli. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ó Bože!“ – „No veď.“ Edward Norton v roku 2000 odmietol rolu Wolverinea v X-MEN kvôli svojmu režisérskemu debutu. A urobil dobre – je to inteligentný človek, ktorý má čo ponúknuť ako herec i režisér a ako to druhé sa učil od najlepších, vrátane svojho vzoru Miloša Formana, ktorý si v jeho debute strihol roličku otca Havla (ďalším roličkám dominujú Ron Rifkin či Eli Wallach). Nortonov film je svieži, svižný, originálny a pôvabný, Jenna Elfmanová je neuveriteľná (trojnásobne ak tancuje) a miestami odľahčená atmosféra pripomína až zdanlivo nedostihnuteľné PRI MNE STOJ! Roba Reinera. Dialógy sú neuveriteľné („Teraz musí byť na Strednom východe nádherne.“ – „Pre Kurdov ani nie.“), atmosféra New Yorku krásna a celá snímka pôsobí prekvapivo sebavedomým intelektuálskym dojmom, vrátane vtipných vtipov (rana do brucha) a neuzatvára sa do svojho sveta („Viete vymenovať sedem smrteľných hriechov? No tak ľudia, nakrútili o tom aj film s Bradom Pittom!“). Veľmi oddychové, trošku šteklivé a trošku smutné. Tomuto božiemu komandu v kožených bundách odoláte iba ťažko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na prvni rezijni pocin od Nortona slusny, ale tuhle zapletku bych spis sveril Allenovi, ten by z toho podle me udelal jeste vetsi pecku. Problem filmu totiz je, ze mel daleko vetsi potencial, postavy rabina a kneze mohli bejt daleko lip vyuzity a navic je film silene dlouhej. Nicmene par foru je paradnich, romanticka komedie to je prijemna a Norton, Stiller a Elfman jsou sympataci, i kdyz samozrejme nejvetsi komedialni talent tu ma Ben. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kouzelná inteligentní romantická komedie, kterou skvěle ve sném režijním debutu natočil Edward Norton, který se zároveň představil i v roli kněze Briana. Role rabína se zhostil Ben Stiller a roli "krásné blondýnky" se ujala Jenna Elfman. Bravo Edwarde Nortone jen tak dál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Makám víc než pánbůh. Kdyby mě najal, má svět hotový ve čtvrtek." Workoholička Anna je snem každého duchovního v kožené bundě, kterého v dětském věku chránila před šikanou. A ti jsou přesně dva - rabín Jake, kněz Brian a já. Já vím, že to početně nijak zvlášť nesedí, ale když se to vynásobí dvěma a pak vydělí třema, tak z toho vycházím jako vítěz já. Jenže tohle je film, který na mé touhy dlabe a tak nabízí jen dva sympaťáky, kteří mě dokázali pobavit tak, že jim tu Annu asi nechám. Stejně by mi manželka asi nedovolila nastěhovat si ji domů. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Výborne obsadená, výborne natočená a výborne napísaná romantická komédia, ktorá vás, teda ak nie ste zarytý cynik, očarí svojim nezameniteľným šarmom a noblesou. Otázky lásky sa tu preplietajú s otázkami viery tak nenásilne, že by ste scenáristovi najradšej ruky vybozkávali. Samozrejme, obrovskú zásluhu na tom má aj Edward Norton - ten len potvrdzuje povesť jedného z najvšestrannejších filmových tvorcov súčastnosti a ja verím, že od neho ešte môžeme čakať veľké veci. Či už pred kamerou alebo v jej závese. ()

Reklama

Reklama