Reklama

Reklama

Dokud nás smrt nerozdělí

  • USA The In-Laws (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva nastávající tchánové Steve Tobias (Michael Douglas) a Jerry Peyser (Albert Brooks) se poprvé setkávají na předsvatební oslavě svých ratolestí. Dr. Jerry Peyser má každou činnost naplánovanou tak, aby ze svého života vyloučil stres. Naproti tomu odvážný Steve Tobias pracuje jako agent CIA a jeho denní náplní je vyhýbání se kulkám, kradení tryskáčů a vyjednávání s mezinárodními pašeráky drog. Jeho životní styl příliš neprospívá vztahům s rodinnými příslušníky, ex-manželkou Judy (Candice Bergen) a synem -ženichem Markem (Ryan Reynolds). A nyní narušuje i přípravy na svatbu. Jerrymu začíná být jasné, že pečlivě naplánovaná svatba jeho dcery Melissy (Lindsay Sloane) je ohrožena. Čím více se Jerry zaplétá se Stevem, tím více nabývá na doslovnosti fráze dokud nás smrt nerozdělí. A než Jerry stačí svatbu zrušit, ocitají se jejich děti v nebezpečí a Jerry spolu se Stevem na dobrodružné cestě. Steve stojí před nejtěžším úkolem svého života. Musí zachránit svět a zároveň oženit syna.

Pod režijním vedením Andrewa Fleminga (Švédská trojka, Čarodějky) vznikla svižná akční komedie, ve které nechybí vtip ani napětí. Snímku vévodí hvězdné herecké obsazení v čele s Michaelem Douglasem (Základní instinkt, Traffic: Nadvláda gangů) a Albertem Brooksem (Cena za něžnost, Zakázané ovoce). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

golfista 

všechny recenze uživatele

Docela sranda :) .. Sice nic převratného (nesourodá dvojice), ale pokud přistoupíte na hru, kterou s vámi tvůrci rozjedou (pořádná nadsázka), pak se příjemně pobavíte. Michael Douglas se evidentně vyřádil, Albert Brooks byl jako vždy milý, ale nemůžu si pomoct, nejlepší byl David Suchet. V téhle poloze jsem ho fakt nečekal :) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Našláplá jízda, která svým spádem a ujetostí v mnohém připomíná Miliónový závod. Narozdíl od něj však nemá příliš slabých chvilek a má o pár víc těch velice silných. Působí jako příjmené výletní retro do staré školy páně Zuckera obalené nenucenou nadsázkou a směle si podupává v rytmu jazzu a naprosté pohody. Duo Douglas-Brooks by si zasloužilo vlastní sérii! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zbytečný remake, který se urputně snaží být vtipný za každou cenu a v každé scéně. 55% Zajímavé komentáře: k0C0UR , B!shop ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas prostě umí. Je zábavný a hraje velmi dobře jako v každém svém filmu. K tomu všemu má tentokrát natolik vychytanou postavu, že sedne snad každému, a komu ne, ten má Alberta Brookse, který jako "tichý looser" působí svým způsobem také dost vtipně. Krom pěkných žen je tu třešnička na dortu David Suchet, který dal zapomenout na svou nejslavnější roli detektiva... a představuje úplně jinou polohu, která dost překvapí. Příjemná podívaná na sobotní ráno, která neurazí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie s velmi dobrým tempem, slušnou nadsázkou a evidentně si užívajícím Douglasem. Je to z rodu komedií typu Přeber si to či Můj soused zabiják - také zde je usedlý konzervativní lékař vtažen do světa kde působí jako pěst na oko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

M.Douglas je tajný agent, ale jeho okolí ho považuje za prodavače kopírek. hodně to svádí k srovnání s Pravdivými lži. ovšem zde se tak zběsilá akční jízda nekoná. M.Douglas podává standartní výkon a v paměti mi zůstane hlavně ,,teplej" D.Suchet. úsměvné situace přinášejí hlavně scény, ve kterých se objevuje A.Brooks, jakožto budoucí tchán vtažený do ,,výru" událostí a většinou to funguje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve zmlátil na záchode človeka! A to ani nehovorím o tom, prečo na ten záchod išiel.“ Skôr 60%, ale srdiečko káže inak. Šesťdesiatročný frajer Michael Douglas rozohráva ako najnamakanejší špión (minimálne Spojených Štátov amerických) vtipnú partiu, v ktorej je mu (takmer) vyrovnaným partnerom režírujúci herec Albert Brooks ako „ufňukaný tučko cez nohy“, ktorého dcéra sa vydáva za Michaelovho syna (talentovaný Ryan Reynolds). Ale kým príde svadba, všeličo sa zomelie, vrátane pôvabného Davida Sucheta ako „homosexuálneho francúzskeho pašeráka“. Šikovný scenár Eda Solomona (Muži v čiernom, ehm) nás nešetrí a okrem nabúchaných pesničiek ponúka zručné akčné scény, solídne triky, vtipné dialógy v čele so suchým Douglasom („Jerry, bojím sa o teba. Nevyzeráš dobre.“) a vydarené situačné scénky (ľadvinka, červené plavky, lietadlo Barbry Streisand). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice sem nevidel puvodni film, takze nemuzu porovnavat, ale tohle je hodne pohodova komedie. Prijemna hudba, vcelku originalni pribeh a dobrej scenar se spoustou fajn hlasek ("tahnou se za nama jako smrad ze sejra"...) a do toho dvojice, ktera perfektne funguje a skvele se doplnuje. Douglas je v roli lehce blazniviho tajnyho agenta presvedcivej a je videt, ze si roli uziva. Trosku mi pripadal jako James Bond v duchodu a Albert Brooks je taky dobrej a v pohode mu uverite, ze je vystrasenej doktor a prave tohle nahrava na spoustu vtipku. Diky tomu, ze ma film jen 90 minut tak nezacne nudit a vtipky se neopakujou. Ja sem se bavil dobre a kde jinde uvidite Hercule Poirota jako teplyho mafiana? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo bude u letadla poslední, nese 170 milionů přes celnici." Agent Steve Tobias mě baví. Takovýho tátu bych chtěl mít. Sperma na početí pošle poštou, raketomety prodává na dluh, má pochopení pro stydlivej měchýř, světla na semaforu bere jako návrh a nic pro něj není problém. S úsměvem řeší nenápadnou FBI, obchodníka se zbraněmi, zradu i svatbu. A já se při tom bavil. Tohle je prostě pohodovka podle mýho gusta. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná komedie, ale já si nemůžu pomoct a prostě mi tam nějak vadil Michael Douglas, někdy mi připadalo že se až moc snaží vypustit nějakou super hlášku a nějak to k němu nesedlo. Douglas se podle mě prostě do podobných komedií moc nehodí a na agenta už vůbec ne a ty triky kdy letěl s tim padákem taky nevypadaly zrovna úchvatně a na nějakou normální akci už dávno nemá, ale zase na druhou stranu je na tolik dobrej herec, že to aspoň trochu zmírní a občas je i vtipnej ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v originále s titulkami a musím říci, že Český dabing filmům takového zaměření hrozně škodí. Zvlášť u tak zábavného filmu je to škoda. Michael Douglas odvádí překvapivě dobrou práci, což se nedá řici o ostatních. Herci přehrávají až to není hezké. Přesto všechno musím dát 4 * za neskutečnou zábavu. Katharine, I am in the bathroom of Barbra Streisand's airplane. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Michael Douglas si tento film skutečně užíval, a tak zamrzí, že divák si zas tolik neužije. Musím ale přiznat, že u některých scén jsem se hodně dobře bavila a výstup Davida "Hercule Poirota" Sucheta byl sám o sobě fantastický. Jen by to chtělo větší rozpočet, aby se dalo trochu přitvrdit v akci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Špiónske a agentovské filmy na vtipný spôsob tu už boli v mnohých obmenách, takže som rád, že Douglas sa nedal nahovoriť do úplnej trapošiny. Film nemá väčšie ambície, než je drbnutý distribútorský názov a pokiaľ si to dopredu uvedomíte, naozaj by vás dej a celková sranda nemala sklamať. Navyše Douglas si na svojej roli očividne fičí a užíva si ju, čo je len dobre. Navyše k plusu u mňa prispieva aj herecké obsadenie Davida 'Poirot' Sucheta, ktorého som týmto mal prvý krát vidieť bez Herculovského šatu a musím povedať, že chalan je štramák. :) 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, podobně laděné typy akčních komedií už mě unavují. Bylo by ale nespravedlivé odhodit The In-Laws do propadliště filmových dějin, protože Douglas & spol. nejsou zas tak špatní společníci na jeden nenáročný večer, při kterém se nikdo nebude zlobit, když vypnete mozek. Postarší supertajný agent Steve nejprve v naší stověžaté matičce Praze při jakési supertajné akci utíká před policejními volkswageny (!), aby se záhy mohl sejít na předsvatebním cvrdlikání s rodiči nevěsty (krásná neznámá Lindsay Sloane). Jenže synkův (Ryan Reynolds) budoucí tchán je neurotický, usedlý ortoped (Albert Brooks), který se nechtěně několikrát ocitne ve spárech smrti v další Stevově supertajné misi. Akční taškařice (akční scény „odpovídají“ snímkům pro desetileté kovboje) staví na osvědčených postupech, na nic jiného si nehraje, mezi oběma naprosto odlišnými tatíky to překvapivě funguje a to jí přidává plusové bodíky. A to ještě zbývá další eso v pomyslném rukávu – přítulný narcista David „malý belgický detektiv“ Suchet. Některé konverzační momenty jsou vskutku brilantní, jindy se ne všechno vhodně zužitkuje. Prostě na záchvaty smíchu to není, přesto režisér Andrew Fleming (toho času velmi zajímavá Švédská trojka) svůj remake ušmudlal do snesitelných mantinelů buddy movies!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Super pohodička na sobotní dopoledne, kdy se vám nechce přemýšlet o tom, že je to vlastně blbost. Je to zábavné, hraje v tom Douglas, plus Robin Tunney z PB... takže za mě pěkné 3 *. Škoda, že ten konec je slabší, ze začátku jsem se totiž smál víc (letadlo Barbry Streisand!) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Poster z filmu ma presviedčal, že to bude niečo ružové, sladučké a kvázihumorné ... Opak bol pravdou. Prvá polovica filmu bola akčno-komediálna na veľmi dobrej úrovni nedeľného oddychového filmu. Záver už bolo cítiť cukríkmi ale celkový dojem bol - vcelku uchádzajúca komédia ...3,5 * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Douglas jako tajný agent je hodně libovej a Brooks jako jeho protipól si to docela umí dávat. Nicméně film mohl vytřískat mnohem více než jednu tlustou kobru a návštěvu vietnamské restaurace. Celý zbytek totiž už pak za moc nestojí. 50% ()

Reklama

Reklama