Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (867)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Průměrná kadence 300 slov za minutu a komicky zvláštní postavičky jednoho malého amerického města v seriálu, který nikdy nebude jeden z mých "nej", ale na který se klidně podívám, i když mám jiné věci na práci. Není v éteru žádného lepšího poselství o tom, že asertivita je důležitá a o tom, kolik problémů si přiděláte, když si necháte dělat na hlavu;) Ovšem pozor, hrozí akutní nebezpečí přejedení se nechutným snobismem či něčím bo někým jiným a na delší dobu absolutního zhnusení... PS: Nechápu čím to je, ale když se dívám se spolubydlícíma, směju se mnohem, mnohem víc, než když se díváme s přítelkyní:) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na světě jsou pro mě dva seriály, které si za žádnou cenu nenechám ujít. A to jsou Gilmorky a Simpsonovi. Snad žádný seriál ve mě nevyvolá tolik pocitů (smích, smutek, strach, nenávist...). Výborně napsané dialogy a k tomu ten nejlepší humor jaký jsem poznal, stvořil můj nejoblíbenější seriál. Dvě hlavní protagonistky jsou krásné, chytré, vtipné, roztomilé a navíc řeší problémy, které jsou těm našim hodně podobné. Ubohé, normální, a trapné? Ano, Gilmorova děvčata se nemusí líbit všem, ovšem napsat něco podobného?... Zkuste se podívat alespoň na jeden díl až do konce a zjistíte, že i za pár měsíců si toto dílko budete pamatovat. Ať už v dobrém slova smyslu nebo špatném. Ale určitě vám navyprchá z hlavy... ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnádhernějších seriálů, co jsem viděl. Krásně pohodový seriál, kde není ale nouze o dramatické situace. Plný skvělého humoru, sálodlouhých debat o všem možném a celkově moc ukecaný seriál, což dokazuje i to, že titulky k jednomu dílu Gilmorek jsou 2x delší než k ostatním seriálům stejné stopáže. Takže kvůli tomu raději česky dabovanou verzi, která je velice dobrá. Ukecanost ale seriál nesráží. Naopak! Hlavní postavy, Lorelai a Rory si prostě nejde neoblíbit a až je skoro nezbožňovat. Jsou dámamy Lauren Graham a Alexis Bledel zahrány tak krásně, že člověk skoro až nevěří, že to hrají, ale vypadá to jako nakouknutí do jejich každodeního života plného radosti, ale i smutku. Jen samou chválu pro tento seriál mám, takže jediné co mohu doporučit: Udělejte si na něj čas a pusťte si ho. :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátek bych rád projevil lítost vůči všem členům fanklubu tohoto seriálu a popřál jim brzké uzdravení. Myslím, že tento seriál byl v TV vysílán tak často, že se mi mnohokrát posmůlilo přepnout na něj, tudíž se domnívám, že jsem viděl dost, abych si byl schopen udělat závěr. Vlastně ani nevím o čem ten seriál je. Přišlo mi, že je spíše o ničem než o něčem, a proto mě taky udivuje těch 154 dílů, ve kterých se vlastně nic neděje. Chvíle prožité ve společnosti tohoto seriálu bych snad ani nudou nenazval. Bylo to čiré utrpení. Vrcholný imbecilismus. Doufám, že svým tvrzením, za kterým si pevně stojím nikoho neurazím. Tenhle seriál se prostě lidem nad 60 IQ nemůže líbit. Takže buď jsou uživatelé na CSFD banda dementů, nebo banda lhářů. A hádám, že ten, kdo se cítí uražen spadá do první skupiny. Jednoznačný odpad a jeden z těch naprosto nejhorších seriálů, na které jsem kdy vůbec přepnul. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

100%!!! Propracované postavy, vynikající obsazení, skvělé scény s bláznivými dialogy, nenucené a uvěřitelné zápletky , vstupování a vystupování vedlejších postav, které zásadně mění děj a celá ta atmosféra bláznivého maloměsta. Narozdíl od sexu ve městě to není seriál ryze pro ženy a gaye, ač je za něj mnohými považován. Narozdíl od přátel se zde dějové línie táhnou několik dílu, takže je nesmysl zlomit nad tím hůl po jednom díle vytrženém z kontextu. Tento seriál by měli hodnotit až uživatelé, co viděli minimálně 10 epizod v řadě, protože jinak jim to nemůže dávat smysl (viz komentář pana Arx) ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Natáčení jedné epizody trvalo 8 dní. Natáčelo se 14 až 20 hodin denně. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama