Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (867)

golfista 

všechny recenze uživatele

No já vím **** ? :-) Ale mám rád pohodový seriály a u tohohle se v sobotu rád probouzím. Mimochodem je to fakt dost dobrý...... Při opakování v r.2006 mi dochází, že takhle kompletně kvalitních a vtipných seriálů je jako šafránu....a přihodím :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi ten matčin pološílený optimismus přišel přitažený za vlasy a stejně tak chování lidí kolem ní i kolem její dcery (přece jen to není sitcom), ale postupem času jsem si zvykla a docela se bavím, třeba u dílu s živoucími obrazy (to by se Jára Cimrman divil) a taky mě potěšila účast Sebastiana Bacha (ex-Skid Row). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Průměrná kadence 300 slov za minutu a komicky zvláštní postavičky jednoho malého amerického města v seriálu, který nikdy nebude jeden z mých "nej", ale na který se klidně podívám, i když mám jiné věci na práci. Není v éteru žádného lepšího poselství o tom, že asertivita je důležitá a o tom, kolik problémů si přiděláte, když si necháte dělat na hlavu;) Ovšem pozor, hrozí akutní nebezpečí přejedení se nechutným snobismem či něčím bo někým jiným a na delší dobu absolutního zhnusení... PS: Nechápu čím to je, ale když se dívám se spolubydlícíma, směju se mnohem, mnohem víc, než když se díváme s přítelkyní:) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a zábavné jako zvuková kulisa k téměř jakékoli činnosti. Všechny tři Gilmorky jsem si oblíbil... ale nejvíc babičku :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Gilmore Girls: 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $23,446,048 //počet predaných kusov 670,080 ║ __Gilmore Girls: 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,521,629 //počet predaných kusov 171,667║ __Feministický seriál ako vyšitý a nehorázne otravný aspoň pre mňa, ústredná dvojica Lauren Graham a Alexis Bledel v celku sympatická ale ich dialógy sa časom stávajú nudné a dookola opakujúce zaužívanú osnovu, kde už neostáva žiadny progres a dejovo to ostáva tam kde boli aj predošlé časti. Pripadalo my to nehorázne umelé ako všetko novšie z Americkej produkcie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obě jsou hezké, tak je vždy, na co se dívat. Řešení nejrůznějších problémů od prkotin až po velmi závažné věci zvládnuto s vtipem, ironií a dostatkem skryté reklamy:). Právě sarkasmus a ironie mě u seriálu dokázala udržet až do konce... Pro někoho to nebude dostatečné. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

7 sezon nas Gilmorky bavili ako o dusu. Prezivali sme s nimi radosti, starosti, vypate chvilky a stastne momenty v uzasnom mestecku Stars Hollow, kde nenajdete jedneho normalneho obyvatela :) Svojsky humor, hlasky a dialogy su najsilnejsou strankou celeho serialu, ktory je naozaj skvostom medzi vsetkym ostatnym podobneho zanru. Holt lorelai akka larelay, asi sa nezapriem :D ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Život je krátký, mluvte rychle. Obsahuje malilinkaté pidispoilerky. Gilmorova děvčata jsou jedna z mých srdečních záležitostí. Všechny díly jsem viděl mockrát, a ani u jednoho jsem se nenudil. Prvních šest sérií si drží neuvěřitelně vysokou kvalitu s mírně stoupající tendencí ke konci třetí řady, sedmá série je pak o něco horší, ale i tak nadprůměrná (vlastně díl 7x01 patří mezi vůbec nejlepší). Rychlé vtipné dialogy jsou zkrátka dokonalé, sympatické a bizarní postavy (hlavně Kirk a Paris jsou fakt šílenci :o) mi přirostly k srdci (naprosto všichni krom Richarda... I když i on měl pár světlých chvilek) a nezapomenutelné momenty - taneční maraton s vítězným kolečkem na hudbu z Rockyho, kryt Emily s kódem 1-1-1-1-1, poštovní schránky ve tvaru hlavy Condoleezy Riceové, co prodává Kirk, figurina "Miluju Ježíše", která straší Lorelai ve snech, ta zatracená Donna Reedová, harfenistka Drella, která hraje Black Sabbath, Laneina skupina, která vetovala jméno "Harry Potterové", kočičí Kirk, co tyranizuje člověčího Kirka, Tristan, co Rory neodbytně nazývá Mary, Paris s Madeline a Louise jako kašmírová mafie Chiltonské školy, Babette a Patty, městské drbny, které nenechají na nikom nit suchou, naprosto neuvěřitelná paní Kimová, která na lásku svojí dcery posílá psy satanovy, tisíc žlutých kopretin a hašteřiví trubadúři, sněhulačka Björk, vejce na divoko, zelená, co se stala novou růžovou, zrzavá Francine s očima jako laň, co je jak ďábel v kostkované minisukni, labuť, co zobákla Jesse do tváře, nebo i ty, co zaútočily na Michela v Lucemburských zahradách, Jasonův pes Cyrus, co sedí několik hodin bez hnutí jako socha, a reaguje na povely jako třeba "trochu doleva", to, jak Emily jedná se svými služebnými (znáte přece tu veslovací scénu z Ben Hura, ne?), italské sušenky a společenský tanec, festival živých obrazů a stovky dalších komických i vážných situací, sympatických postav, zkrátka opravdové pohody, dělají z Gilmorek něco extra. K tomu si přičtěme příjemnou hudbu, která dodává tu poslední kapku úžasně pohodové atmosféře, která z Gilmorek přímo sálá, naprosto dokonalou postavu Emily (to je neskutečně hustá babička) a je to jasně za 5 hvězdiček. Kdo tenhle seriál šmahem odsoudil, nepochopil, o čem to je. Jeho chyba. U žádného seriálu mě ještě tolik nemrzelo, že končí. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Převážně hodně nucené a prvoplánovité vtipy a hlavně pro mě nesympatická děvčata a jejich "problémky a drbíky". Jako prostředek na zabití kusu nudného odpoledne - no snad... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Sam Phillips: 1. Waltz #1 - Sam Phillips [0:14] ,2. What a Wonderful World - Joey Ramone [2:21] ,3. Child Psychology - Black Box Recorder [4:05] ,4. Know Your Onion - The Shins [2:27] ,5. I Found Love - The Free Design [2:40] ,6. Car Song - Elastica [2:25] ,7. Oh My Love - John Lennon/The Plastic Ono Band [2:41] ,8. Getting Married - Sam Phillips [0:29] ,9. Where You Lead I Will Follow - Carole King/Louise Goffin [3:26] ,10. Clear Spot - Pernice Brothers [2:20] ,11. One Line - PJ Harvey [3:10] ,12. I'm the Man Who Murdered Love - XTC [3:42] ,13. Maybe Next Week - Sam Phillips [0:24] ,14. Thirteen - Big Star [2:35] ,15. Human Behaviour - Bjork [4:11] ,16. I Don't Mind - Slumber Party [2:44] ,17. Tell Her What She Wants To Know - Sam Phillips [2:13] ,18. It's Alright, Baby - Komeda [2:50] ,19. God Only Knows - Claudine Longset [3:29] ,20. Smile - Grant Lee Phillips [3:53] ,21. O'oh - Yoko Ono [3:42] ,22. Rory and Lane - Sam Phillips [0:14] ,23. Girl From Mars - Ash [3:27] ,24. My Little Corner of the World - Yo La Tengo [2:23] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodně problematická záležitost. Na jednu stranu se dokážu v pohodě dívat na kterýkoli díl a je mi jedno, jestli je to první nebo poslední série, miluju Lorelai a Lukea a často se u toho náramně směju nebo k zbláznění dojímám, ale Rory umí být neskutečně otravná a afektovaná a některé postavy nemůžu vystát, například Sookie, Lane nebo Logana. Svého času jsem s radostí viděl více než polovinu epizod, ale ty klišovité zápletky zejména v prvních sériích mi vzpomínky poněkud kalí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja by som si na nich dala dobrý pozor, kopanie do záhradných trpaslíkov o ľuďoch veľa povie.“ Je nespochybniteľné, že herecké obsadenie dvoch hlavných rolí - dlhonohej Lorelai a jej okatej dcéry Rory Gilmoreových (Havajčanka Lauren Grahamová a Texasanka Alexis Bledelová) - je mimoriadne vydarené, pôvabné a kúzelné. Herečky dokážu premeniť na zlato nielen vtipné dialógy, ale aj časté pokusy tvorcov o melodramatickosť. Veľmi príjemná je rodinná atmosféra zaspatého mestečka a stopercentne pozitívneho príbehu, pričom problémom nebude ani zžitie sa s matkou a dcérou, ktoré pochádzajú z bohatej rodiny, ale ony samotné sú dve malé chudobné pivá, riešiace typicky babské veci (problémy doma, v škole, so srdcom). Napriek tomu, že sa na „Ženy z rodu Gilmorovcov“ pozerá skutočne dobre a veľmi ľahko sa vytvára tzv. seriálová závislosť, nevidím v nich žiadny výraznejší nadpriemer, na čom majú podiel nenápadité zápletky a slabé podporné postavičky, ktoré časom zakrpateli v počiatočnej charakteristike. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale tak proc ne, aspon to neni takova kravina jako telenovely. Herecky celkem slusny, navic nektery holky sou docela dobry. Jediny co mi prislo divny, ze v celym meste jsou vsichni porad krasne upraveny, zadnej somrak nebo tak neco. Dej jednotlivejch dilu je dost jednoduchej (napr oslava, problem s kamoskou atd.), ale dokaze misty pobavit. Co mi na tom vadi nejvic je dabing (mozna to je tak i v originale). Vsichni jsou silene upisteny. Ale fakt strasne. I kdyz to neni zadnej zazrak, tak se na to da v pohode koukat, takze 3*. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je zcela lhostejno, na který díl zrovna koukáte, děje se tam totiž stále totéž a řeší se stále tytéž problémy. Postavy za celou dobu neutrpí sebemenší vývoj, jen jsou přesouvány z místa na místo a v čase. Takhle vždycky víte co čekat, ale zároveň je vyloučeno jakékoli překvapení. Pak zůstává otázkou, jestli vám postavy a určitý svébytný konverzační humor sednou. Pokud ano, je to vcelku kdykoli koukatelné bez nutnosti vědět, co se stalo v předchozích dílech (vizte výše). V opačném případě může tento seriál vyvolávat značné rozladění a vzbuzovat agresi. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady průměrných amerických seriálů, na které už bych se podruhé nedíval (narozdíl třeba od Přatel). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi jsme se ztratily. - To nejde, když nevíme, kam jedeme." Gilmorova děvčata mě baví. Jsou totiž sympatická, chytrá, mazaná a nešetří hláškami. Další výhodou je, že se kolem nich pohybují skvěle nahrávající exoti a holky ty nahrávky na hláškové smeče skvěle proměňují. Zejména ta starší a mentálně nedospělejší je v tomto ohledu skvěle sarkastická. Od jisté doby si prostě rád po ránu dávám kafe u Luka, pozdravím Lorelai v hotelu, zaskočím s Rory na přednášku a už se těším na večeři u rodičů, protože právě tam zábavnost slovních přestřelek nabývá na intenzitě. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Gilmorky rozhodně nebyly jen další "soap opera" o dospívání ve stylu Dawsonova světa. Matka s dcerou sice svou ukecaností nahradí celých 90210, ale za to jejich kecání má hlavu a patu. Řeší všední věci, počínají si přirozeně, vytváří příjemnou atmosféru. Sledováním Gilmorek vám sice varlata nesestoupí, ale jako doplněk k dospívání je to dost fajn seriál... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to pravidelněji nesledoval, ale vztah matka/dcera funguje docela obstojně - obě jsou sympaťačky. Že by to ale bylo nějaké terno, jak z některých komentářů vyplývá, to si nedokážu představit. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama