Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že se takový typ seriálu stane mojí srdcovkou, vždy jsem viděl pár dílů a líbilo se mě to, ale nikdy jsem to neviděl celé.Teď, když to poněkolikáté reprízují si nenechám ujít žádný díl a neskutečně mě to baví, je to milé, zábavné, ze života...a hlavně to má strašně vtipné dialogy, hlášky Lorelai mě dostávají, stejně jako výborná hudba během celého seriálu, hlavně "la la songy".Je to vynikající relax po všech těch špatných zprávách a stresu z práce...Je tam plno zajímavých a nezapomenutelných postav, neskutečně různorodých... Nejraději mám Lorelai, Luka, Emily,Jacksona a Kirka, který je opravdu neskutečný. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní,zábavný,romantický,místy dramatický a plný hlášek,výrazů,vtipů a všeho možného.Jeden z těch seriálů co mě uchvátil od začátku do konce (osobně mám raději ty začátky).Především skvěle propracované dějové linie postav protkané nečekanými událostmi.Lauren a Alexis jsou pro tyto role jako dělané,skvěle jim padnou a věřím jim doslova každé slovo :-) . ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

V první řadě jsou Gilomorky ideálně nekonfliktní. Ani ne tak vtipné (opravdu vzácně se zasměju, třebaže pousmání přichází docela často), či scénáristicky vysoustružené jako nekonfliktní - neurazí to ani teenagery ani náročnější diváky, kteří nesnesou záležitosti typu Beverly Hills apod.Tvůrcům se daří vykreslovat atmosféru menšího městečka, kde vše plyne jaksi poklidně a bezproblémově, kde se všichni znají a mají se rádi a kde žijí Gilmorovic holky - jakýsi prototyp ideálního vztahu svobodné matky s dcerou, obě krásné, stejně volnomyšlenkářské, praštěné, dobromyslné, tolerantní - prostě nebezpečně nereálné :-) Ale kdo by je i tak neměl rád, že... Čtvrtou hvězdu přihazuju za Rory a Luka, který poslouchá Jethro Tull... 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Sam Phillips: 1. Waltz #1 - Sam Phillips [0:14] ,2. What a Wonderful World - Joey Ramone [2:21] ,3. Child Psychology - Black Box Recorder [4:05] ,4. Know Your Onion - The Shins [2:27] ,5. I Found Love - The Free Design [2:40] ,6. Car Song - Elastica [2:25] ,7. Oh My Love - John Lennon/The Plastic Ono Band [2:41] ,8. Getting Married - Sam Phillips [0:29] ,9. Where You Lead I Will Follow - Carole King/Louise Goffin [3:26] ,10. Clear Spot - Pernice Brothers [2:20] ,11. One Line - PJ Harvey [3:10] ,12. I'm the Man Who Murdered Love - XTC [3:42] ,13. Maybe Next Week - Sam Phillips [0:24] ,14. Thirteen - Big Star [2:35] ,15. Human Behaviour - Bjork [4:11] ,16. I Don't Mind - Slumber Party [2:44] ,17. Tell Her What She Wants To Know - Sam Phillips [2:13] ,18. It's Alright, Baby - Komeda [2:50] ,19. God Only Knows - Claudine Longset [3:29] ,20. Smile - Grant Lee Phillips [3:53] ,21. O'oh - Yoko Ono [3:42] ,22. Rory and Lane - Sam Phillips [0:14] ,23. Girl From Mars - Ash [3:27] ,24. My Little Corner of the World - Yo La Tengo [2:23] ()

larelay 

všechny recenze uživatele

7 sezon nas Gilmorky bavili ako o dusu. Prezivali sme s nimi radosti, starosti, vypate chvilky a stastne momenty v uzasnom mestecku Stars Hollow, kde nenajdete jedneho normalneho obyvatela :) Svojsky humor, hlasky a dialogy su najsilnejsou strankou celeho serialu, ktory je naozaj skvostom medzi vsetkym ostatnym podobneho zanru. Holt lorelai akka larelay, asi sa nezapriem :D ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Ve skutečnosti nejsou ulice a domy na místech, jak je vídáme v seriálu, a některé budovy mění v jednotlivých sériích své umístění. Domy Sookie (Melissa McCarthy) a Lorelai (Lauren Graham) jsou ve skutečnosti jedním domem (pokud vstoupíte do domu Sookie a půjdete rovně, vyjdete hlavním vchodem Lorelaina domu). Jsou zde rovněž sklady kostýmů, nábytku a spousty dalšího. Řada kulis z Gilmorových děvčat byla použita i na jiných projektech. Jedna z ulic se například objevila v několika scénách jako dům rodičů Rosse (David Schwimmer) a Moniky (Courteney Cox) Gellerových v seriálu Přátelé (od r. 1994). (Taninaca)
  • Anglický název epizody They Shoot Gilmores, Don't They? odkazuje na sociálně kritický film They Shoot Horses, Don't They? (1969) a celý taneční maraton je inspirovaný tímto filmem. (Céčko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama