Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takoví Stepfordští studenti. Ale alespoň se mohlo představit několik tehdy mladých herců. Jen by mě zajímalo, co se od tohohle filmu stalo s herectvím Nicka Stahla. Tady byl hodně fajn, ve třetím Terminátorovi jako leklá ryba. Takový tendenční sci-fi horror se svým způsobem až komickou horrorovou vložkou z blázince. Ta, jako by byla vystřižena z jiného filmu a do tohoto vložerna. Se zápletkou nemá moc společného, spíše to vypadá, jako by si tvůrci řekli, že by tam mohli dát něco strašidelného. A tak vymysleli tu nejklišovitější scénu. Pravda, má jednu doborou lekačku a krásně chmurnou atmosféru, ale nakonec se jí spíše jen zasmějete. Výborný Sadler. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory, v ktorých niekto stráca identitu prostredníctvom robotiky, ufónov alebo čohokoľvek iného a potom sa správa ako idiot (ospravedlňujem sa tým, ktorí sú slušne vychovaní). To ma pochopiteľne vedie k tomu, aby som upriamil pozornosť skôr na výrazové prostriedky. Máme tu jedinú ľakačku, predátorské videnie "postihnutých", asexuálneho tvora s chuťou na sex (bože dobrý), videoodkaz od "mŕtveho", pomerne vynaliezavú likvidáciu protivníkov a (takmer) nulovú hororovú atmosféru. A Jamesa Marsdena, pre ktorého mám určitú slabosť (čo bohužiaľ pri celkovom hodnotení nejde uplatniť). Pokiaľ niekto pociťuje potrebu recyklovať recyklovateľnú Fakultu a nerecyklovateľné Stepfordské paničky (tie zo 70. rokov), prosím. Pokiaľ niekto chce recyklát vidieť, varujem. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, tohle dílko mě velmi překvapilo. Hned při pohledu na herecké osazenstvo a především na hvězdu jednoho nejmenovaného teenage seriálu mi bylo tak trochu jasné, že půjde o trochu povrchní horor se slabou porcí napětí a minimem zajímavých momentů. Jenže zdání klame. Ta zakřiknutá dívenka tady dostala roli pořádné dračice a z námětu samotného, jež si nezadá příliš třeba s Fakutou (i když tady nejde o ufouny) se vyklubal celkem slušný hororový thriller. První věc kterou bych chtěl vyzdvihnout jsou vzpomínky v podobě jakéhosi amatérského záznamu, kteréžto děj nijak neochuzují a naopak s ním drží krok. Další devizou je Nick Stahl, ten klučina z Terminátora 3, tady v roli jakéhosi ušlápnutého týpka, který hází hlášku za hláškou a dokud ho nepřetvoří k obrazu svému je opravdu prímovej. Poslední devízou je výběr hudby samotné. Ani sem nečekal, že by závěr měl být něco extra, když už děj překvapil, ale zase sem se zmýlil. Finální scéna, ač mohla býti promakanější a hlavně trošku rozvleklejší má spád, má napětí, dokonce vám drří oční bulvy v neustálem kontaktu z obrazovkou, což je u hororů velmi podstatné. Máte tu nedochucenou polívku, sice si gurmánsky nezalabužničíte, ale svůj účel to splní. Zasytí, žaludek zaplní. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa podobá na Fakultu z toho istého roku, tento tínedžerský film je dobre natočený Davidom Nutterom. Výsledkom je kombinácia sci-fi thrilleru s množstvom hororového obsahu. Po brilantnom nastavení príbehu sa film pomaly rozpadá na polovicu a stáva sa z neho akčný film s klasickým akčným finále. Tieto nedostatky sú pre tento žáner typické. Tak isto je tu nedostatok vysvetlenia pokiaľ ide o samotný pokus s vymývaním mozgov, ktorý je len naznačený ale nevysvetlený do hĺbky. James Marsden (X-MEN) a Katie Holmes (THE GIFT) tu hrajú nekonvenčne zamilovaných a dostali túto úlohu skôr kvôli svojmu vzhľadu než kvôli svojmu talentu, pretože sú obaja občas drevený a nepresvedčivý. Veteránska podpora prichádza od Steva Railsbacka, ktorý je v podvedomí ako zlovestný policajt, a Williama Sadlera, ktorý hrá prihlúplu postavu (hoci jednej scéne dá gule, tým, že zahlási "Teacher, leave those kids alone!") Bezvýznamný a občas skvelý film ktorý ma tendenciu zasiahnuť viac než sa zdá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi v televizi na Nova Cinema (to ještě kdysi dávali po desáté horory... teď když dají jeden měsíčně, tak je to zázrak) a pamatuji si, že mi to přišlo napínavé, bavilo mě to a celkově se mi to i líbilo, ale na víc jak lepší 3* bych to neviděl. A překvapivě si z toho filmu pamatuju dost, takže to špatné být nemohlo. Pro nějaké podrobnější hodnocení bych to musel vidět znovu. Takhle lepší 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Keď na začiatku filmu zastrelia policajta, možno v jednom okamihu vidieť, ako herec niekoľkokrát pohne rukou. (tXtX)
  • Keď na začiatku kamera zaberá triedu, je jasne vidieť, že pri Stevovi (James Marsden) je prázdna stolička, avšak v ďalšom zábere už na nej sedí Gavin (Nick Stahl). (tXtX)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Port Coquitlam a na Bowen Island. (BMW12)

Reklama

Reklama