Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Little bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni proti tomuhle seriálu máte. Já jsem s ním maximálně spokojená, děj mě vzdycky bavil, i kdyz byl porad na stejne brdo, a hlavne mi hlavni hrdinove hodne prirostli k srdci. Dávám 5*, i kdyz jsem na konci chtela jednu hvězdičku ubrat za ty posledni dily - hlavně mě tam vytáčelo to, jak vzdycky jeden z hlavnich hrdinu na nekolik dilu zmizel a takhle se to tam stridalo, plus odchod Malona mě hodně mrzel, protoze mi tam pak dost chyběl, uz to prostě něbylo ono a jeste navíc nějaká pitomá Finn jako náhrazka ... hodně velká chyba. Co se týče otevřeného konce, tak taky nejsem zrovna dvakrát nadšená. Nejde o ten konec vesmíru, ale o to, ze kazdý zůstal sám a navíc s tak smutným osudem. Taky mohli udělat happy end. Nejoblíbenější postava: Lord John Roxton, nejoblíběnejší dvojce: Roxton a Marguerite - je jsem prostě zrala ;-) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Za pilotný film (ktorý sa ako jediný držal knižnej predlohy) dávam štyri hviezdy. Za seriál ako taký dve - ale to tiež len preto, že je to (hlavne v neskorších sériách) famózna nechcená paródia... :-P Inak odpad!. Vrele odporúčam adaptácie z roku 1926 a 2001, tie podľa mňa ako jediné za niečo stoja a A. C. Doyle sa z nich nemusí v hrobe točiť ako dynamo... ()

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

dacek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem za mala koukal docela často. Teďka už mě to samozřejmě přišlo jako šílená blbost, ale do průměru to vytáhla třetí řada, kdy se ke konci začal děj docela zajímavě vyvíjet. Jinak spousta příšerných dílů, ale sympatické postavy a sem tam nějaký zábavný dialog z toho dělá snesitelnou podívanou. Pro starší patnácti let ale moc nedoporučuju. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)

Reklama

Reklama