Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

Reklama

Jano... 

všechny recenze uživatele

Na tajomnej stolovej hore uprostred juhoamerickej džungle sa stále prechádzajú tvory z úsvitu vekov... medzi inými napríklad Jack Rozparovač, čarodejnícke klany, stratená kolónia Roanoke, 4 jazdci Apokalypsy, vodnomelónoví ľudia, upíri, kráľ Artuš... čím ďalej tým menej dinosaurov. Asi z budgetových dôvodov... ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po dlouhé době viděl jeden díl na AXN, a tak se mi Ztracený svět připomenul. Jednu dobu jsem teno seriál dost sledoval a dodnes se mi líbí. Je to takové trochu vyšinuté a hodně béčkové. Akorát pro mě. Na rozdíl třeba od Xeny a Herkula se na to dá koukat. U dvou výše jmenovaných seriálů jsem většinou neměl nervy vydržet to až do konce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)

Reklama

Reklama