Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (155)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov môjho detstva. Veronica Layton (Jennifer O'Dell) mi pomohla prežiť pubertu. Veľmi dobrý seriál s dinosaurami, ale je pravda že dnes tie efekty vyzerajú neskutočne odporne a amatérsky. Pamätám si však, že vtedy som seriál pozeral so strachom v očiach. Vidieť ale polonahú amazonku v zničených šatách mi vždy pomohlo poraziť strach a dopozerať to do konca. Postavy boli zaujímavé a obľúbil som si ich viac. Nemal som rád len starého chrena profesora Challengera. Spomínam si dokonca že som mal rád aj úvodnú znelku. Ešte dnes vo mne spôsobuje veľa spomienok na seriál. Niekedy je človeku ľúto za týmito seriálmi našeho detstva. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

No tak takhle nějak si představuju poplivání symbolů dobrodružných akčních sci-fi. Příběh, který se nemůže rohoupat kam vlastně chce směřovat, lecky podivné kostými a ještě podivnější scénáře. Z těch X dílů co jsem viděl mohu zcela oprávněně říct, že mýtus dinosurů je zde prezentován jedním obrovským dinosauřím lejnem, do kterého když šlápnete, hodně pomalu se dostáváte ven. Jasně že sázka na skoro nahou blondýnku leckdy vychází, ovšem dokáže ona sama utáhnou pajdavý děj? Kdepák! Jedna velká nuda, od první do poslední minuty. A když už se konečně něco ze začátku začne tvářit trochu obstojně, pokoněj to stupidním koncem. Nejen telenovelami jest živo peklo filmové a televizní tvorby. ()

Reklama

ic odpad!

všechny recenze uživatele

Možná se u toho člověk nenudí, ale jek někdo může vymyslet takovou slátaninu to nechápu. Jestli se snaží o originalitu každého dílu, nebo je to snad kubismus to nevím, ale vidím to tak na odpad. Ještě si pamatuju, jak jsem se na tenhle seriál díval, bylo to někdy o prázdninách a vím, že jsem od něj očekával opravdu hodně. První díl ještě trochu ušel, i když už jsem si ke konci říkal, že je to torchu ujetý, ale už druhý díl mě přesvědčil, že je to odpad největší. ()

Gechitka 

všechny recenze uživatele

To já taky, milovala jsem tento seriál a miluji ho dodnes. Všichni co chtějí pokračování, tak to dejte vědět přes tenhle odkaz (je nutné mít facebook): https://www.facebook.com/thelostworldfans/. Zde je připnutý příspěvek na zdi, kde se ptají, zda chceme pokračování (je z 8/2017). Když nás bude dost, tak budou uvažovat o natáčení 4. série. Dívala jsem se i na fotky herců a i po 16 letech vypadají stále dobře, takže bych v tom časovém rozdílu neviděla důvod, otázka je, jestli i herci budou chtít pokračovat. Kdyby měl někdo zároveň zájem o přeložený scénář na dosud nenatočenou 4. řadu, tak ho mohu poslat emailem. Stačí mi napsat na email amaia@email.cz. Hezký den všem, nepolevme a neztrácejme víru, 4. série se určitě brzy natočí. Teď jsou dinosauři zase IN, dokazuje to nové ztvárnění filmu Jurský svět (2015), které letos (2018) bude mít pokračování. Nyní se už rozjela nová petice pro obnovu tohoto seriálu. Přihlásit se můžete zde: https://www.change.org/p/coote-hayes-productions-bring-back-the-lost-world-tlw-reunion-9487128a-e9f2-40b0-8737-79903d1c360b ()

ThomYorke 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ze které jsem sice viděl jen pár dílů, ale myslím, že s přibývajícím počtem zhlédnutých epizod by se na mém hodnocení nic nezměnilo, možná by se spíš převážilo na stranu odpadu. Takhle dávám jednu hvězdičku za Jennifer O'Dell, která představovala jediný důvod, proč jsem po prvním, náhodně zhlédnutém dílu na tenhle seriál ještě kdy přepnul. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama