Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Nigérii vypukl převrat, prezidentská rodina byla vyvražděna a povstalci drancují vesnice jiných kmenů. Poručík Waters (Bruce Willis) a jeho jednotka mají zachránit americké občany. Hlavní cíl je doktorka Lena Kendricksová a vedlejší cíle jsou jeptišky a kněz. Waters a jeho jednotka vyskočí z letadla nad džunglí a najdou v pralese vesnici, kde se doktorka nachází. Ta se ale nechce evakuovat bez ostatních domorodců z vesnice. Povstalecká armáda se blíží a Waters nemá moc času, takže nakonec souhlasí, aby domorodce vzala s sebou. Od velení to ale schválené nemá. Waters se přesouvá s domorodci na místo evakuace, kam mají přiletět dva vrtulníky. Po cestě potkají skupinku povstalců, kteří míří do vesnice, z níž vyšli. Všichni se skryjí v pralese, takže je povstalci minou a jdou dál. Jeden povstalec se však opozdil a Waters ho musel potichu zabít, aby se neprozradili. Na místě vyzvednutí vrtulníku doktorka zjistí, že jí Waters lhal. Neměl v úmyslu evakuovat ostatní, ale jen ji. Doktorka s tím nesouhlasí, ale nakonec odlétá. Po cestě však vidí vypálenou vesnici a mrtvá těla lidí, které ještě nedávno ošetřovala. Když to vidí Waters, rozhodne se obrátit. Do vrtulníku naloží zraněné, staré a děti a sám s doktorkou, svým týmem a zbytkem domorodců chce pokračovat na místo další evakuace. Jeho velitel mu však do vysílačky říká, že další evakuace není možná a že musí dojít až do Kamerunu. V patách je jim armáda povstalců, která se každou hodinu přibližuje. Waters a ostatní vojáci si lámou hlavu s tím, proč po nich jdou. Vojáci se postupně s domorodci sbližují a začne jim na nich záležet. Po cestě narazí na další vesnici, kterou drancují povstalci. Waters se je rozhodne zabít a osvobodit zbytek přeživších, kteří jsou mučeni a znásilňováni. Někteří vojáci říkají, že by se neměli vměšovat, ale Waters nesouhlasí. Vojáci zlikvidují povstalce a pak se opět dají na cestu do Kamerunu. Druhý den ráno přijde za Watersem jeden z jeho mužů a ukazuje mu na satelitním snímku, že je armáda povstalců dohání. Waters nechápe, jak je možné, že je dokážou stopovat i v noci, a domnívá se, že někdo z domorodců vysílá jejich pozici... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Bruce Willis (Waters) k náročnosti natáčení řekl: "Zhubnul jsem asi o devět kilo. Lidi od Navy Seals nám už na začátku navrhli, že můžeme nosit náhražkové gumové vybavení, ale nakonec jsme se rozhodli, že s sebou budeme tahat to, co nosí oni. A zkuste si běhat tři a půl měsíce džunglí s třicet kilo těžkou výbavou." (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 43,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 86,5 mil. (NIRO)
  • Brzy po začátku natáčení mezi režisérem Antoinem Fuquou a Brucem Willisem (A.K. Waters) vzniklo napětí, které vyústilo v to, že si tito dva slíbili, že už spolu nebudou nikdy pracovat. (HappySmile)
  • Všichni herečtí představitelé armádní jednotky SEAL museli před natáčením projít dvoutýdenním výcvikovým táborem. (HappySmile)
  • První film, který se natáčel na jaderné letadlové lodi Harry S Truman (CVN-75). (HappySmile)
  • Ve filmu byly použity nože značky Emerson Knives, které jsou ručně vyráběné a jsou velmi populární v komunitě strážců zákona a vojáků. (HappySmile)
  • Název filmu byl převzat z názvu scénáře Alana B. McElroye ze začátku 90. let, který pojednával o skupině lidí, kteří se vydávají do Amazonie, aby zde zřídili radioreléovou stanici. Cestou se dostanou do mnoha problémů a nakonec musí prchat džunglí. Bruce Willis (A.K. Waters) si scénář přečetl, líbil se mu a chtěl, aby se z něj stala čtvrtá Smrtonosná past, ale nikdy se tak nestalo. Smrtonosná past 4.0 (2007) se nakonec odehrává ve Washingtonu, D.C. (HappySmile)
  • Během natáčení se všichni herci, kteří hráli členy námořní jednotky SEAL, museli oslovovat jmény svých postav, a to dokonce i mimo kameru, aby se lépe vžili do svých rolí. (HappySmile)
  • Během natáčení zemřel jeden z kaskadérů. (Karlos80)

Související novinky

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama