Reklama

Reklama

Umučení Krista

  • USA The Passion of the Christ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Mela Gibsona nás zavádí do Jeruzaléma v době před více než 2000 lety a nebývale působivou, místy až šokující formou popisuje posledních dvanáct hodin života Ježíše Nazaretského (James Caviezel) před jeho ukřižováním na hoře Golgota. (Magic Box)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
loller

loller (hodnocení, recenze)

Hnusný, křesťanský antisemitický film. Co víc dodat. Jen se divím, že v USA dostal R, což je do 17 s rodiči. Já bych tomu dal M, čily dospělí. No co už... v zemi která vraždí kvůli ropě je možné opravdu vše

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Halíkův názor rozhodně není směrodatný. Já osobně s ním zásadně nesouhlasím, i když mu ho neberu.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Halikuv nazor jsem necetl a ani me popravde nezajima (co jsem zbezne kouknul) , protoze ja vychazim predevsim z filmove reci, to jak se Gibson vyjadruje prostrednictvim filmu, nikoli folozofie ci nabozenstvi.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

L_O_U_S: Máš pravdu, natřels mi to, je na čase jít o diskuzi k filmu dál.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

PeterN: Zřejmě jsem příliš přízemní, abych pochopil tvé vznosné myšlenky. Polopatě: Tvrdil jsi tady, že Mel Gibson hrál Ježíše (možná jsi jen někoho citoval, ale dost špatným způsobem). To je to, co mě zarazilo, protože Ježíše nehraje Gibson, ale James Caviezel, a proto jsem položil onu otázku, na kterou ty jsi arogantním a velmi hloupým způsobem reagoval. Toť vše. Krom toho mám pocit, že ze sebe touhle recesí děláš blbečka, gibone.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, kolik lidí již tato plodná debata mučí neustálým upozorňováním na nové příspěvky v ní. Doufám, že hodně, aby tak alespoň vzdáleně zakusili pocit Gibona na kříži.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

PeterN: Na Gibsonove filmu nic spiritualniho neni a poselstvi neni skrze film vyjadreno zadne. Lze tam jen dosadit podle toho, jak kdo vice vidi Krista bez ohledu na film nebo film bez ohledu na Krista. Jedina spiritualita ve filmu je ta Gibsonova a pokud ta je pro tebe inspirativni, tak jsem celkem rad, ze si myslis, ze mi zustala utajena.

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

(U)mučit gib(b)ona, to je týrání zvířat! Není v tom nic spirituálního...

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Subjektiv: Ty jdeš vždycky k "jádru" věci.:) Ale mistr mě trochu popudil tímto svým vyjádřením: ,,Jako nejslabší a nejproblematičtější z nich vidím Mel Gibsonův akční krvák, který (přes některé opravdu zajímavé, nápadité a silné scény) naopak předstírá „reportážní charakter“, i když je víc než evangelii inspirován sadomasochistickými fantaziemi jedné vizionářky 19. století a představuje v posledku Ježíše jako supermana amerického střihu, který je „přeborníkem ve snášení bolesti“ a tajemství vzkříšení jako laciný happyend." http://www.halik.cz/rozhovory/25fps_brezen2008.php Je vidět, že ani člověk jeho duševních obzorů, není plně schopen nahlédnout spirituální rozměr Gibonova umučení (jak to pak můžeme žádat po takovém bergu.12, že?).

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

PeterN: Klidne delej z Gibsona proroka, ten film je ale hlavne o nem. Hledat lze nastesti i jinymi zpusoby nez skrze nepovedeny film.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

berg.12: Zapomínáš na jednu podstatnou věc, Ježíš je syn Boží, takže může vše. Tím jsem odpověděl na první dva řečnické dotazy, které jsi položil. Odpověď na třetí otázku zní: nemá, ten má jen Benedikt XVI. a asi ještě sedm nebo třináct lidí s trvalým pobytem ve Vatikánu plus Tomáš Halík. Dle mého neskromného mínění by ale Gibsonovi za tento film patent měl být přiznán taky. Krotit se v tomto případě nemohu, to bohužel, Ježíš říká jasně, buďte teplí nebo studení, jen ne vlažní, nebo budete zavrženi. A já o zavržení nestojím.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

PeterN: Copak Kristus mi muze rici neco jen skrze film? Skrze spatny film, ktery sam o sobe nerika vubec nic? Copak ma Gibson patent na vztah s Jezisem? Priste zkus trochu krotit sve unahlene soudy.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

L_O_U_S: Tohle duševní trýznění, které mi působíš svou neschopností přijít na to, že jsem se obracel k tobě, je horší než to, co prožíval Mel Gibson (je to prostě bůh...) v Posledním pokušení Krista. Amarcord_1: Nedělej z Gibsona gibona, prosím...

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

:o))) Ano, Gibson ve sve zivotni roli dokonale vykreslil konflikt militantnich xenofobu s clovekem delsiho vlasu. Velmi nadcasove, velmi presahujici. Strhujici monology... Nejlepsi je ta slavna hlaska "Au!!! Aauu!!!!" - volny preklad z aramejstiny.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Když si slepej, tak nejdřív na ten film podívej znovu, než tady přispěješ do diskuze.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Mel Gibson hrál Ježíše dobře a tím s definitivní platností oba vstoupili do mého srdce.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Ten film oslovuje každého (okrem Židov pochopiteľne, ale tých ani nechce - načo?), Mel Gibson hraje Ježíša nadpriemerne dobre, aramejštinu dáva ľavou zadnou, ani v Brianovom živote nebol Kristus tak verne zobrazený a toto všetko nevidí len taký neznaboh ako si ty. Tomása de Torquemadu na teba.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

...a nemal by si práve takýto film a práve od človeka ktorý sa svojou vierou toho času oháňal na všetky strany hľadať cestu k tým, čo zatiaľ neuverili??? ...lenže tenmto krvák uspokojí (a ukojí) takmer výhradne len kresťanov, prečo sa potom diviť, že tých druhých neoslovil, keď vlastne ani nechcel... nechaj tak a neonanuj na verejnosti :-)

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

berg.12: Máš Ježíše ve svém srdci? Nemáš. Tak se nemůžeš divit, že ti ten film nic neříká.

Související novinky

Dočkáme se pokračování Umučení Krista?

Dočkáme se pokračování Umučení Krista?

23.09.2020

Dle čerstvých slov herce Jamese Caviezela (Lovci zločinců, Frekvence) se na pokračování ke snímku Umučení Krista režiséra Mela Gibsona nadále pracuje. Původní film z roku 2004 vydělal celosvětově… (více)

Caviezel se vrátí jako Ježíš

Caviezel se vrátí jako Ježíš

31.01.2018

V Hollywoodu se u každého velkého hitu přemýšlí nad pokračováním. Když tedy Umučení Krista vydělalo 611 milionů dolarů (při rozpočtu pouhých 30 milionů!) a stalo se jedním z nejúspěšnějších eRkových… (více)

Mel Gibson chce vzkřísit Krista

Mel Gibson chce vzkřísit Krista

11.06.2016

Nejvýdělečnějším eRkovým filmem všech dob bylo ještě nedávno Umučení Krista. Koncem března se ale přepisovaly historické tabulky, protože rekordních 611 milionů překonal Deadpool. Mel Gibson si to od… (více)

Ježíš zachraňuje Londýn

Ježíš zachraňuje Londýn

17.11.2008

Samozřejmě je řeč o Jimu Caviezelovi, který si od Umučení Krista nezahrál v ničem pořádném (třeba jeho aktuální film, sci-fi/fantasy řežba Outlander, nakonec půjde rovnou na DVD). Možná se mu zadaří… (více)

Reklama

Reklama