Reklama

Reklama

Monty Pythonův létající cirkus - Série 3 (1972) (série)


The All-England Summarise Proust Competition (S03E05)

(epizoda)

VOD (1)

Recenze (1)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páté epizodě bych asi pátou hvězdičku udělil už za odpověď Grahama Chapmana na otázku, kterou dostal ve finále soutěže o nejstručnějšího Prousta: "Jaké jsou vaše další zájmy kromě sumarizace Prousta?" "Strangulace zvířat, golf a masturbace." Naštěstí se kromě Prousta objevily i další výborné skeče, v nichž kadeřnická expedice dobývala Everest, navštívil jsem Jazykovou laboratoř i cestovní kancelář, ve které zářil Eric Idle a v závěru mě Anne Elk seznámila se svou novou teorií o brontosaurech. ()

Zajímavosti (2)

  • Stanice BBC měla problém se slovem "masturbace" v této epizodě. Jeden z účastníků soutěže v epizodě prohlásí, že jeho koníčky jsou "golf, týrání malých zvířat a masturbace". Eric Idle se použití tohoto výrazu během schůzky s BBC snažil obhájit větou: "každý přece masturbuje, vy ne?" Slovo ale bylo nakonec zamaskováno zvukovým ruchem, nicméně výrazný smích publika byl zachován. (don corleone)
  • V epizodě byl také cenzurován výraz, jenž pronesl Mr. Smoke-Too-Much (Eric Idle) ve skeči „Travel Agent“ („Cestovní kancelář“). Ten neuměl vyslovit písmeno C, a tak namísto jej říkal písmeno B. Po zjištění faktu, že může nahradit písmeno C písmenem K, pronesl větu „Oh, I never thought of that before. What a silly bunt.“ Při zaměnení písmene B s písmenem C u slova „bunt“ vznikne slovo „cunt“ (česky „kun*a“). Proto byla tato scéna ve verzi pro BBC a pro několik DVD vystřižena, avšak na novějších DVD verzích je scéna necenzurovaná. K televizním divákům se tato scéna dostala ale až v albu „Monty Python's Previous Record“ nebo v záznamu živého vystoupení z roku 1982. (Memesis)

Reklama

Reklama